1 yıl- Çok değerli sandığım nice insanın zerre kadar bile değeri olmadığını
- İnsanların güvenilmez olduğunu
- İnsanların çok taklitçi ve bedavacı olduklarını
- Tahammülümün ve sabrımın azaldığını
81 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBilmiyorum. Galiba canımsın geldim canım gidicem. Ben yas ilerledikçe şunu anladım. Cocukken ailen sevdiyse, iyi örnek olduysa ve mutlu geçirdiysen senden şanslısı yok. Hayatım hep yas. Ölmedikleri halde olmayan kişilerin, yasayamadiklarimin yası. Gömlegin yanlış iliklenmis düğmesi gibi hani asagiya kadar iliklersin ama bakarsın yamulmus gömlek. Gömleği geri çözersin de hayatı geri alamıyorsun. Bazen sokaklara çıkıp hayvan gibi bağırıp ağlayasım geliyor neden herseyi yanlis yaptım ya da neden ilk basta dogru gibi gelip yaptigim şeyler eninde sonunda yanlış kararlar haline dönüşüyor her zaman diye. Hep bi dram. Ben mi çok şükürsüz biriyim Bilmiyorum.
15 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu klavye canımsın yazmış
Cevap sahibi1 yılMesela bu bile yanlış oldu bak günün sonunda. Ben orada ger*i z*e*kali geldim öyle gidicem sanirim yazmistim
Cevap sahibi1 yılYorum yapmasaydım mesela şimdi bu açıklamalara ihtiyacım da olmayacaktı 😪
Cevap sahibi1 yıl😄 eyvallah
zaman geçiyor, yollar birleşip ayrılıyor. en sevdiklerimiz yaşlanıyor. saçlar beyazlıyor, yüzler çöküyor. kimileriyle vedalaşamadan ayrılmak zorunda kalıyoruz ve ömrümüzün geri kalanında sırtımızda taşıyacağımız bir yüke dönüşüyor. her şey bizi kendisine alıştıracak bir süre boyunca aynı kaldıktan sonra değişiyor. bu dünya değişime alışamayanlar, sürekli geçmişe takılıp özlem duyanlar için en büyük cehenneme dönüşüyor. yaş ilerledikçe fark edilen en acı şeylerden biri.
11 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı. İnsanlara gereğinden fazla anlam ve değer yüklemenin gereksiz olduğunu, tek başına da bazı şeylerden keyif alınabileceğini ve çok arkadaş değil de 1-2 tane de olsa has arkadaşın yetebileceğini, yalnızlığın o kadar da kötü bir şey olmadığını anladım ve seni gerçekten anlayacak 1 kişinin bile yetebileceğini anladım.
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
u 1 yılBazı şeylerin yaşanması gerektiğini ve sonuç kötü dahi olsa önemsemeden yoluna devam etmek gerektiğini anlıyor insan...
42 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 208b cevap paylaştı.
u 1 yılSağlığın ne kadar değerli olduğunu. insanlara gereksiz güvenmemek gerektiği ve sadece halk edene değer verilmesi gerektiğini anladım
40 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı.
u 1 yılMeğer yaş ilerledikçe anlıyormuş yalnızlığın öyle kötü korkunç bir şey olmadığını.. sevdiklerimin sayısı azaldı, çevremdeki insan sayısı azaldı, sadeleştikce mutlu olmayı öğrendim
12 Yorumla- 1 yıl
@garavel_usta kaç kere gördünüz eve adam attığımı
- 1 yıl
@garavel_usta yorumumun altina yazıyorsunuz dikkatli yazın o zaman
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı. Yaşım ilerledikçe kendimden ödün vermemeyi öğrendim. Çünkü buna asla değmiyor..
40 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yılYaş ilerledikçe insan olgunlaşmıyor hissizleşiyor , dingil bir kabulleniş başlıyor ruhunda ve yalnızlığı daha sever oluyorsun bunu farkettim
22 Yorumla- 1 yıl
1 yılHer zaman iyi biri olmanın aslında kötü bir şey olduğunu.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. sağlığın önemli olduğunu anladım
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılZaten anlamıştım ölcez ahsh
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılaslinda gercekten en onemli sey saglik ve sevdiklerimizin yanimizda olmasi. kucuk seylere takilip hayati kendimize zindan etmememiz gerekiyor. ani yasamamiz sonrasini cok dusunmememiz de ayni sekilde. ve mutluluk hicbir zaman kalici degil. o yuzden en kucuk mutlulukta bile havalara ucup onun tadini almak gerek. bir de her gun sukretmek 😊
12 Yorumla- 1 yıl
kesinliklee
- Kişilik & Karakter konusunda 341 cevap paylaştı.
1 yılHayatı her anlamda sade yaşamak gerektiğini, bazen savaşmak ve değiştirmeye çalışmak yerine kabullenmek gerektiğini, geçmiş ve geleceğe kafa yormak yerine ana odaklanmak gerektiğini, mutluluğun aranıp bulunan bişey olmadığını, bazen ne yaparsan yap bazı şeyleri değiştirrmeyeceğini... daha bir sürü şey sayabilirim ama en önemlisi hayattaki tek gerçeğin mutlak son olan ölüm olduğunu. Her yaşta bilinen bu gerçeği yaş aldıkça idrak ediyoruz.
25 Yorumla- 1 yıl
Bunun bir çok sebebi var. Tabi ki tecrübe ve yaşanmışlıklar insanı olgunlaştırıyor ama yaşanılan dönem, karakter, sosyal çevre, eğitim, entelektüel seviye ve hatta zeka bile belirleyici faktörler olgunluk meselesinde. Ben 40 yaşına gelmiş ama aklı bir karış havada insan da tanıyorum 25 yaşında gayet aklı başında, mantıklı ve olgun insan da. Ama genel anlamda yaşadığımız dönemle ilgili bence.
- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılYalnız olduğumu
Değerimi benden daha iyi kimsenin bilemeyeceği
Hayatta mucizelerin olduğunu
İnsanlığın ölmediğini
Her zaman her halime şükretmem gerektiğini34 Yorumla- 1 yıl
yalnızlık kişinin kendi elinde olan bir şey ama yanında birileri varken bile kendini yalnız hissedebiliyorsun, anlaşılması zor bir duygu.
- 1 yıl
@leomania01 evet insan bazen kalabalıklar için de bile yalnız hissedebilir doğrudur.
- 1 yıl
teşekkür, yorgun bir çiçek. yazdıkların tamamen doğru.
Durmak gerektiğini anladım; yerinde durmak, zamanında durmak, olduğun yerde durmak, düşüncelerde durmak. Bazen sadece gereklilik bazen ise tadına varmak için durmak. Öyle ki; bir şeylerle uğraşırken dakikalar saatlere, saatler günlere dönüşüyor, ne doğru dürüst değerlendirme yapabilir ne de doğru dürüst duygu yaşayabiliriz bu hareketlilikte. Durmak yaşamaktır esasında. Unutmadan, durmak her zaman için sadece eylemsizlik anlamına gelmez.
10 Yorumla
1 yılSon 5 yılda insanlar beni yıpratti. Ailem de dahil zaten en çok onlar yüzünden yıprandim. İnsanlar hoca bir hiç. Benim rolümü oynamadan bana dışardan akıl vermeye çalışıyorlar. Öz ablama saflık edip her anllarigi şeyini dinledim. Artık bok dinlerim. İnsanlar size hiç bisey vermiyor suzin yerinize geçmiyor uzaktan bok atıp cücük aklıllarıyla akıl vermeye çalışiyorlar. Beni aşagi çektiklerini fark ettim. İnsanlara karşiliksiz iyilige gerek yokmuş bunu anladım. İnsanların iki yüzlü art niyetli iki ayakli şeytanlari denk geldi sildim. İnsanlari son beş yilsa daha iyi tanidim. Onlar yüzunden kendimi bok gibi hissettigim zamanlar oldu. Özellikle en yakinlarima bile mesafe koydum. Koyucam da.. Sınirlar çok önemliymis. Kendinize saygi gösterin ve buju sağlayin yoksa özgüvenijiz yerle bir olur. Yetişkin hic kimseye tolerans göstermeyin. bla bla çok yazarim da
10 Yorumla
1 yılAslında kimsenin beni anlamadığını anladım. Ailenin önemli olduğunu her şeyin geçici olduğunu bu hayatta sadece mutlu olmaya odaklanmak gerektiğini anladım.
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAilenin önemini
Sevmeyi bilmeyen birine nasıl sevmesi gerektiğini öğretemeyeceğimi
Herkesin sevgi kapasitesi kadar alabildiği alamadığında bunu tehdit görüp kaçttığını
Sağlıklı güzel haberlerle güne uyanmanın keyfi
Para yönetimi ve aileden alınan kültürün aile yapısının önemi
Gerçek sevgi ve rolü ayırt edebilme
İnsanları değiştiremeyeceğimi
Kişiliğimden ödün vermemem gerektiğini
20 YorumlaGeçmeyecek gibi gelen herşeyin geçtiğini. Kimsenin vazgeçilmez olmadığını. Kendi değerimi başkalarının bakış acısının belirlmediğini ...
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen küçükken erkeklerden iltifat almak için her şey denerdim çok da güzeldim beni sevsinler isterdim babamdan sevgi görmedim bu yüzden küçük yaşta bi çok sevgilim oldu hepsinde gerçek sevgiyi aradım hatta kandirildim tecavüz edildim tehdit edildim travma sebeplerim çok fazla zaman geçtikçe kendime zarar verdigimi psikolojimin bozulduğunu farkettim ailem hep Yanim da olur sanardm babamı kahraman annemi beni çok seven bi melek olduğunu düşünürdüm büyüyünce herşeyin sadece hayal dünyam olduğunu onca darbeden sonra ne kadar canım olduğumu farkettim iyi ki küçükken farketmemisim fakat bunların hepsi beni etkiledi şu an çok fazla psikolojik sorunum var geceleri uyuyamiyorum kendimi savunmasız çaresiz hissediyorum durduk yere aglamalarim oluyor k3ske geçmişe dönüp herşeyi degistirebilseydim hayata bu kadar masum ve tozpembe bakmasaydim şu an sadece uyumak istiyorum başka hiç bisey yok kader galiba böyle bisey
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılCanım değil saf olacak *
- 1 yıl
Ben de de var gece uyku problemi yakin zamanda ağlama krizlerim oldu ama farkl8 sebepler. Lutfen maddi durumun yetiyorsa canim terapi desteği al kuzum
1 yılDeğer verdikçe kırıldığının , Kimsenin benden daha değerli olmadığının, sporu bırakırsam kilo alabileceğim, iyi niyetli oldukça kaybetmeye mahkum olunacağının, haftasonu trafiğe çıkılmaması gerektiğinin 😂
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
1 yılTahammül ve sabır edemiyorum bazı insanlara karşı
Tasarrufu daha iyi öğrendim
22 Yorumla- 1 yıl
Aynen :)
1 yılHayatın büyük bir yalan olduğu herkesin kendini düşünmesi
21 YorumlaTek başına da zaman geçirebileceğimi ve insanlara güvenmemeyi..
21 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı. Her şeyin hep farkında olan o kişiyim :D ama ailemi diyebilirim
12 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Çok arkadaşla yetinmek yerine, az arkadaşla yetinmenin daha iyi olduğunu anladım.
11 Yorumla
1 yılÇevreyi azaltmanın önemini.
42 Yorumla- 1 yıl
Net olarak
- 1 yıl
Aynen öyle🥂🍾
- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u 1 yılGeçmişi geri getiremesekte geleceği inşa edebileceğimizi. Geçmişe takılmak yerine geleceğe odaklanmamız gerektiğine, çünkü geçmişe takılmak bizi hep aynı nokta da tutar.
20 Yorumla
1 yılYanındayım diyenlerin aslında yanımda olmadığını önemli olanın kan bağı değil can bağı oldığunu insanlara çokta anlam yüklememek gerektiği güven tahammül ve sabır duygularımın azaldığı artık başkaları için değil kendim için yaşamam gerektiği...
20 Yorumla
1 yılHayatta hic bir seyin kendi ruh ve beden sagiligindan daha onemli olmadigini anlarsin.
Bunun sonu genelde izole ve yalniz bir hayattir. Ama guzeldir.21 Yorumla- 1 yıl
Vay koçum ya aradigim yorumlardan biri en onemlisi buymuş harbi.
1 yılÇevremde ki insanların çoğunun güvenilmez olduğunu, dünyanın masum biryer olmadığını, herkese herşeyin anlatılmayacağını, ve en önemlisi de Kendimden çok güvendiğim insanların aslında o*** çocuğunun önde gideni oldukları öğrenince biraz yıkıldım diyebilirim. 🙂 Sevgiler! ❤️
20 YorumlaFazla duygusallık hayatını skr atar
Hayatta her zaman teksin
Sen kendini sevmezsen kimse sevmeyecek30 Yorumla
1 yılÇok yeni farkındalık kazanmakta olduğum bir düşünce ama yazmak istedim. Mutlu olmayı gözümde çok büyütmüşüm hep her anını mutlu geçireceğim hayatı kovalıyordum ama bu mümkün değil ve öyle olsaydı mutluluğun da bir anlamı kalmazdı. Hayat bence yıllar geçse de unutmayacağımız iyi kötü anılarda saklı hepsini kabulleniyorum ve seviyorum artık
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Daha sakın biri olabilirim bunu başaracağım 🥲🥲
Ve duygularımı dışa vurmayı çözmeye çalışıyorum birde sakın ve fevri olmamaya çalışıyorum
10 Yorumla
1 yılHayatıma renk katan bazı insanların gerçekte böyle olmadığını ve olgun olunca düşüncelerimin değiştiğini anladım ve bu düşüncelerimin yol gösterdiğini anladim
10 Yorumla
1 yılakışına bırakmayı, zorlamamayı öğrendim.. bazı şeylere bazı insanlara çabanın yetmeyeceğini yetse görülmeyeceğini görülse değerinin bilinmeyeceğini anladım
10 Yorumla
1 yılBoş ve Anlamsız yaşam tarzımı hatalarım ekliklerim ve geri dönüşü olmadığını sandığım bir olda olduğumu çabalamaltan korktuğumu karamsar olduğumu
10 Yorumla
1 yılKeşke daha erken başlasaydım çalışma hayatına şu anda 24'e gireceğim 3 yıldır çalışıyorum şimdiki aklım olsaydı okul biter bitmez başlardım 18 yaşında falan
10 Yorumla
1 yılZaman gösteriyor işte ne gelene sevin nede gidene üzül. Gelene elimi uzatmasını gidenede yol göstermesini iyi bilirim. Herkes hakettiği yerde yaşıyordur. Kimse için uğraşacak vaktim yok artık..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılBazi konuların Değmediğini gereksiz olduğunu
40 Yorumla
1 yılKendi başınalığın ne denli kıymetli olduğunu ve daha ilk başta herkesten uzak durarak doğru yaptığımı
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tek sığınağın sensin kendini sev kendinle iyi geçin, aşk sevgi güven unutuldu bu diyarda, şiirlerini kendine sakla.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
1 yılİnsanların acı çektiklerinde gitgide sessizleşmelerinin sebebini öğrendim. İnsanların neden susmayı tercih ettiklerini daha iyi anladım
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Dünyanın ne kadar boş bı yer olduğunu
Bazı şeyleri takmamayi
Herşeyin gelip geçici olduğunu..20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Insanlari ve kendimi...
Allah bizlere iyi gelecek insanlarla karsilaştirsin ve kalbi kötü insanlara baş'a cikmayi nasip etsin hepimize
20 YorumlaBazı şeyleri yaşamak zorunda oldugumu ve iyisiyle kötüsüyle bugünki ben olmam için ugraştıklarını anladım desem
20 YorumlaAslında kimse için sandığımız kadar önemli değiliz
30 Yorumla
1 yılDünyanın mazlumlara yerinin olmadığını anladım
30 Yorumla
1 yılİnsanlara güvenmemek gerektiğini ve herkesin rol yaptığını ve bencil olduğunu, insanların çıkar için birbiriyle konuştuğunu
10 YorumlaAnlamadıgını gördügüm insanlara cenemi yorum birseyler anlatamayacagımı ve hiçbir şey için strese girmemem gerektigini
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Geldiğimiz dünyanın sayko-psikopati kişiliklerle dolu yabani yaşamda 1 kez dünyaya geldiğimiz gerçeği.
10 Yorumla
1 yılMilletin %52 si aptal sanıyodum. Kalan 48 in de yarısı dangalakmış. (Or. pu oranı da sandığımdan fazlaymış)
10 Yorumla
1 yılYaşlandıkça mezar çağırır. Artık iş biter. 40 sonra yaşamak yük. İntihar etmeyi planlıyorum. 1 sene ya da 2 sene.
10 YorumlaBen de diğer ihtiyarların dediği gibi " bi bakmışım zaman geçmiş, eehh yaş ilerledi artık" diyorum sjakskasfsf
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,6b cevap paylaştı.
1 yılAslında ne kadar boş olduğunu çabalamanın hayatı kaçırmanın ne kadar gereksiz olduğunu gördüm her şey olacağına varıyor sen ne yaparsan yap
10 Yorumla
1 yılDünyanın ne kadar boş insanların ne kadar gereksiz olduğunu
20 Yorumla
1 yılYere serilecek kilimi nasıl duvara asmisim yıllarca ona yaniyorum
20 Yorumla
1 yılEtrafında kim olursa olsun ne kadar kalabalık çevren ailen olursa olsun yalnızsın
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı. Hayatın yalan dolan olduğunu hiçbir şey için üzülmeye değmez olduğunu
20 YorumlaSaygı ve güven duygusunun aşktan daha önde olduğunu
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. Yalnılığın ve insanların laflarına takılmamanın önemini anladım.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılYaş geçtikçe güzelleştiğimi fark ettim. Her yönden..
10 Yorumla İnsanların çok da iyi olmadığını ve çoğu zaman rol kestiğini
10 Yorumla- Devamını Gör (132)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler