Birine güvenmek ne derece zordur?
Nasıl güveniriz en yakınımızdaki birine veya uzağımızdaki birine?
Nasıl güveniriz en yakınımızdaki birine veya uzağımızdaki birine?
Aslında kimseye güvenmek zorunda değilsin. Her ilişki karşılıklı çıkar ve menfaate dayanır. Çok garip bir örnek olacak ama Öyleki hergün sana harçlık veren baban harçlık vermeyi bırakırsa gözündeki değeri git gide küçülür. Annen yanlızca kendine yemek yapmaya başlasa zamanla aynı değeri veremediğini görürsün. aynı şekilde sen onların menfaatleri dışında bir şey yaptığında bir anda ailen terslemeye başlar. Bu tip ilişkiler ancak yapamadığını anladığında anlayışla karşılanır. Bir yandan hayatın yükleri birlikte omuzlanırken karşındaki insan için de çile çekerken, diğer yandan güven saygı ve sevgi ortamı oluşturulur çünkü bilirsin ki senin için birşeylere katlanıyordur. Oysa tanımadığımız birlikte herhangi bir oluşumun sıkıntısını işini çilesini çekmediğimiz insanlarla ancak sanal bir güven söz konusudur. Bu ilişkiler Sırtını dönmek kadar basittir. Sözleşmelerin tek sebebi de bu dur sanal olarak güvenebildiğimiz insanlarla aynı iş, oluşum, paylaşım ve hatta evlilik (nikahta bir sözleşmedir) içersine gireriz ve sözleşmenin bozulması durumunda çeşitli yaptırımları vardır, sırtını dönen cezasını çeker yani. Anlayacağın senin bahsettiğin güven ancak sanal bir güven olabilir. Ve o tarz ortamlarda karşındakinin her an sırtını dönüp gidebileceğini hep aklında tutarak paylaşımlarını minimum zararı alabilecek şekilde yapman hareket etmen en doğrusu. Boşuna söylenmemiş insan oğlu çiy süt emmiş diye.
Bir İnsana aşırı kolay güvenirsin. Hemen Herşeyini paylaşırsın. Ama O gelip seni sırtından bıçaklarsa o anda hayatın yıkılır. Darma Duman olursun kafan dağılır hiçbişeye konsantre olamaz depresyona girersin. Ben Bizzat birisine güvendim ve o beni defalarca arkamdan vurdu hatta onu sevdim aşık oldum. Barışmak İstedi peşimde ağladı yalvardı. Tekrar Güvendim ama ikinci darbeyi alınca artık pes dedim ve sonuna kadar küstüm. Her Ne kadar kalbim onu sevse onsuzluktan acı ceksede diğer bütün herkes barıştırmaya çalışsada onu diğerlerinin yanında daha bikaç gün önce arkasından konuştuğumuz kişilerle mutlu gorunce içim parçalansada. Hala Bos zamanlarında beni aklından çıkaramadığını biliyorum. Ve Bunu bilmekte canımı cok acıtıyor. Sürekli Bana bakıyor sürekli ona bakıyorum. Bana Baktıkca icim parcalanıyor. Ama Artık son nokatyı koydum onlarla daha mutlu ve birdaha kimseye okadar kolay güvenmeyecegime yemin ettim. Asla Hemen güvenme iyice tanı ben iyice tanımama ramen boyle oldum iyi kararlar al iyi günler.
Ben hiç kimseye tam olarak guvenilmemeli diyorum. Kimse için bunu o yapmaz asla dememek kosulsuz guvenmemek gerekir. Hayatta hersey olabiliyor. Haberlerde gorulenler falan aslinda uzak degil. nsaniz hepimiz sen her kosulda nasil davranacagindan eminmisin? Belki eminsin ama yok oyle olmuyor icinde bulundugun durumlar seni farkli davranislarda bulunmaya itebiliyor. Herkeste durum bu kimin hangi durumda ne yapacagini bilemiyorsun. Hic beklemedigin biri hic beklemedigin bir anda hic beklemedigin bir sey yapabiliyor. Dedigim gibi kimseye kosulsuz guvenmemek gerek. En guvendigin insan bile gun geliyor ki arkanda yok. Yere dustugunde bakiyorsun ki yaninda yok. Hatta bazen bir bakiyorsun ki birde o tekme atiyor sana. Neyse uzatmayayim. Son birkac sey soyleyip susayim. Elbette guven duyulmali birilerine guven duymadigin biriyle arkadaslik vs gibi iliskiler kurulamaz. Ama her zaman temkinli olacaksin. icten ice bileceksin bunu tetikte olacaksin. Kimseye o sunu yapmaz demeyeceksin. Bunu bilerek iliskilerini kuracaksin.
Rica ederim. :))
Anladım zaten olsun ellere teşekkür etmekte güzelmiş. :))
zor olmamalı basitte olmamalı zora yakın basit olmalı
Teşekkürler canım :)
Yalnız bişey sorcam sanalktlm siteye girdim gireli hep aynı foto bu uyuz karıyı nerden buldun şu tipe bak hele cehennemden kombine almış lanet olası
@fundamentalist bence güzel gayette hoş herkes beğeniyor bende öyle düşünüyorum deme avatarıma öyle :)
Dur bir daha bakim -_- yok beya neresinden baksam olmuyor hiç kurtuluşu yok afjkhd
Nickine yakışıyor doğruya doğru :D
Şekerli olsun ama çok tatlı olmasın
Mantığa bak
Yaa cok yorulduysan
işte bu :)
Sen diyiyon la değişik
Bu mu super cevap simdi
@mustafakemal7 2 soran kişi öyle uygun görmüş. senin haddine değil yorumunu eleştirmek bay 2 level ;)
aynen canım çekemiyorlar
Cevap
255Cevap
Cok zor bence...
https://i.hizliresim.com/rmNp4P.jpg
Cıdden böyle bir hadis var mı gercekten?
Tövbesteyşın ya cok sıkıntıı..
@nazzz92 teşekkür :)
@kirbelek teşekkür :)
@pınar8906 Nedn yha :(
Sen orjinal misin:D Saçlar yani <3
@pınar8906
ilk defa bir yorumunu artiladim
Güven aslında onun hakkındaki düşüncelerinize onu nasıl gördüğünüze ve daha çok kim yerine koymak istediğinize bağlıdır. Örneğin sevgilinizden sizi aldattığı için ayrıldınız, bu olaydan sonra bir erkeğe bir dost olarak güvenebilirsiniz belki ama sevgili olarak istemezsiniz çünkü güveniniz kırılmıştır bir kere. Aslında cevap bana göre şu;
Hata yapın.
Hata yapın ve size nasıl davrandığını görüp değerlendirin, çünkü insanların ne olduğu ve hangi seviyede tutulması gerektiği hata yaptığınızda dize olan davranışlarıyla belli olur, hata da size kalmış elbette belki beyaz yalan belki gerçek birşeyler, ama bu bir testtir ve insanlar güveninin test edilmesinden hoşlanmazlar bu yüzden testi yapınca yıllar geçse bile test olduğunu söylemeyin ;)
Güven, çok göreceli bir duygudur bazısı için. Bazısı güveni çok basit görebilir. Benim kendi görüşümse, güvenin bir temeli olması gerektiği. Küçüklüğümüzden aşılanmış bir duygu olmalı ki gelecekte kime karşı güven duygusu hissedebileceğimizi anlayalım bunu kestirebilelim, kimden uzak durmamız gerekir bilincinde olalım. Birine duyduğumuz sevgi ona güvendiğimiz anlamına gelmez. Güven, aşktanda, sevgiden ve hatta nefretten de zor kazanılan bir histir bana göre. Yani işin aslı, güven zordur. Birine güvendikten sonra o güvenin yıkılmaması için çabalamak daha da zor... Umarım çok karışık bir anlatım olmamıştır.
Birine güvenmek istiyo musun? Güvenini vermeden izle bak ona yalan konuşuyor mu? Allahı anıyor mu? Günah işlemekten korkuyor çekiniyor mu? En basitinden bunları bir irdele onda eğer allahtan gerçek manada korkuyorsa sonuna kadar güven unutma günah işlemekten korkmayan insan güveni boşa çıkarmaktan vefasızlıktan da korkmaz güveni boşa çıkarmak yani güven aşılayıp yarı yolda bırakmak ta günahtır çünkü, ve sonuç olarak günahlardan korkmayan bir insan her günahı işleyebiir yeri ve vakti geldiğinde.
Şahsen Düşüncelerimi Söylemek Gerekirse Sakın Kimsenin Beni Yanlış Anlamasın
Bence Kızlar Kolay Erkeklerle Arkadaslık Kuruyor İki Üç Şaka bir Bakıosun Samimi Olmuşlar Diğer Taraftan Bakınca Kızların Fazla Sohbet Etmiyen Konuşmayan Yerine Gören Erkekleri İse Daha Basit Buluyorlar Fikrimce Tabiki :)
Güven Diyince Bence Her İki Tarafında Birbirine Güvenmesi Gerek Ama Günümüzde Yalan Atmak Artık Çocuk Oncağı Olmuş :) İki dakka ben sana güveniyorum dersin İki Üç Laf Yaparsın bir Bakmıssın Gerçekten Sana Güvenmiş Boş İşler Bunlar Gerçekten Gönülden Seviyorsansa Uğruna Herseyı Yapacaksın...
Uzakta Olan Birinide Güvenmek Dogaldır İlla Yakınında Olması Gerekmez..
Birine güvenemk çok zordur annen baban ise bir başkasına zor güvenmelisin.
Yanlış anlama örnek olarak soyluyorum.
Kopeği yavrulayınca bedelsiz verenler oluyor. Admın çok cins bir kopeği oluyor yavruluyor sonra birisine bedelsiz veriyor. Bir başkasıda petshoplardan euro ile kopek alıyor.
Aradaki fark ne biliyorsun biliyormusun biri beleş ve iyi kopek biri para ile alınmış kopek.
Ve emin ola para ile alınmış kopek beleş kopek kadar saf kan olmasa bile daha iyi bakım alıyor.
Sen birisine güvenme birak o sana güvenmek için caba harcasın o emek harcasın ki senin değerin yüksek olsun. Birden elde ederse hiç bir değerin kalmaz. İnsan doğası bu şekilde çalışıyor ne yazıkki.
www.kizlarsoruyor.com/.../a9711-guvenmek-askta-yeri-kaliplasmis-ifadeleri-bana-guvenmiyor-musun
geçenlerde bencemde açıkladım. belki faydası olur
Güven kelimesinin sende ne gibi bir duygu uyandırdığını merak ediyorum.
Böyle bir soruyu soracak olan kişinin güven ile ilgili büyük bir problemi olması gerekir.
İnsanoğluna verilen en büyük hazine beyindir.
Yalnız hazineler her zaman mutlu etmez bazen gerçekten mutsuz olursun.
Ve beyni olan hiç bir canlıya güvenilmez.
Çünkü her zaman düşünür, araştırır ve yeniliklere açıktır.
Belki Benim yaptığım sana yardımcı olur içindeki sese güven.
Hiç bir zaman yanıltmaz hata olarak gördüğün şeylerin bile sonunda bir başarı vardır.
Hatada bir başarıdır çünkü.
Her hatanın sonunda yapman ve yapmaman gerekenleri öğrenirsin ve en güzeli başarı ve başarısızlıklarında keşke güvenmeseydim yerine iyi ki dinlemişim demektir iyi akşamlar.
Ilk defa tanıdığın bir insana önyargılı olamazsın Ama kayıtsız şartsız da guvenemessin tabiki. Bence yeni tanıdığın birine 100 kredi ver o kendi yaptıklarıyla her güvenini sarstiginda puan dusur. Sıfıra geldiginde güvenme :)) hatta konuşma ikinci şans saçmalık şans verme ;))
Canım tabikide güven çok öenmli ama sen hiç güvenemem güvensiz insanlar çok fazla dersen de evlenemezsin iyi bir işte çalışamazsın ne bilim arkadaşlık kuramazsın yeri gelir ailenden bile şüphelenebilirsin dolayısıyla geniş kapsamlı bir konu. Ama şunu unutma ummadığın taş baş yarar... Karar senin.
17 18 yaşına kadar çok kolaydır.. 19 dan sonra biraz dikkat etmeye başlarsın buda 22 23 yaşını bulur.. Bundan sonra ise artık iice tanımadan asla güvenmem dersin.. Ondan belirli bir yaştan sonra ve çevrene bağlı olarak ya aynı kalırsın ya da giç kimseye güvenmemen gerektiği kanısına varırsın
Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canıma okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim. Nazım'ın dediği gibi.
Sevdiğin insanlara güvenin asla bitmez kırılırsın üzülürsün bidaha güvenmeyecğeim de dersin ama hep o sevginin verdiği güvenle karşı koyamazsın durur;oysaki sevmediklerimize karşı hep bir güvensizlik duyarız savunmaya geçeriz. Hissetmek ve sevmek
Sev sevil ama ALLAH 'tan başka kimseye güvenme. Hele ki bu devirde yaşıyorsan kimseye güvenmeyeceksin ama maalesef şimdi ki bu kötü zaman da herkes tanımadığı kişiye kolaylıkla güveniyor mesela ünivesiteler arkadaş deyip tanımadığı kişiyle ev tutarak ev ortamında yaşıyor yaa ceset çıkıyor yaa olmadık rezalet işte bu yüzden yaşananlara olumlu bakamıyorum.
Benim bir lafım var "Birine güvenmek en büyük kumardır.. O güveni hak edeni bulmak ise piyango " diye. Biz önceden herkes herkese güvenen insanlarla yaşayan millettik. Ne oldu da herkes biranda Değişti? En iyi adam meğer şıp diye kötü olabiliyormuş.. Güvenmek gerek bazen yaşamak için bazen kendini fark edebilmen için.. güvensizlik kötüdür en azından birine güvenmek gerek kalbi saklasın diye iyi bir Şeyler Kalsın diye belki bir gün sevsin diye
Güvenmek mi Ağzından Bal Damlayan Arının Bile Kıçında İğnesi Var, Diye bir söz var ve kim ne derse desin gerçekten çok dogru bir söz, herşey yolundayken ters giden yanlış olan herşeyi görmezden gelir insan oglu ama küçük bir sarsıntıda iyiyken yaşanan kötüler dile gelir... onun için çok güvendigimiz daglara bile kar yagar...
Helal sana..
tecrübe hayatta yediğin kazıkların toplamıdır derler. güvenilir olmak/güven vermek kişinin yakın veya uzak olması ile değil kişiliğiyle alakalıdır. eğer güvenin boşa çıkmamışsa güvenebileceğin birini kazandın demektir ama tersi olduysa tecrübe kazandın demektir.
Güvenmek, sezgi meselesidir. Karşımızda ki en yakınımız da olsa, onu uzun süredir tanıyor da olsak, bizi sırtımızdan bıçaklayabiliyor. O yüzden az veya çok tanımak ile ilgili değildir. Sezgisel hareket edersek ve analitik düşünürsek doğru kişiyi buluruz.
Kimseye %100 güvenmiyceksin, deli gibi aşıkta olsan, inansanda her zaman bir ihtimal olacak, yoksa o güvendiğin kişiden tekmeyi yediğinde o kadar hazırlıksız oluyorsun ki tepe taklak gidiyorsun, o yüzden azda olsa çokta olsa şüphe duyup kendini teslim etmiyceksin.
Birine güvenmek demek;
Onunla herşeyini paylaşmak, onunla olmak, hayatının sonuna kadar onu sevmek, hiçbir zor şart altında kalmadan sadece kendi hissederek sevmek, yalan söyleyememektir GÜVEN..
O kadar basite alınabilecek birşey değil..
GÜVEN SEVGİ DİR
Birine güvenmek çok kolaydır. Ama güvenini bir kere kırarsa, bidaha güvenmek çok zordur.
Hatta imkansız diyebilirim. Bu Yüzden hiç kimseye, Şartsız güvenmemeli, bir yanılma Payı Bırakmalı.
ya da güvenmeden evvel, güveneceğimiz kişiyi, çok iyi seçmeliyiz. Hemen bağlanıp inanmamalı, bir kaç teste tabi tutmalı.
@zanaaktas teşekkür ederim :)
kişiye göre değişir ama bence güven kolay kazanılan birşey değildir. hele ki ben... ailemden başka kimseye öyle kolay kolay güvenmem. ailem dışında 10 senedir dostum olan 3 insan var onların dışında ben hayatıma 4. dostu kabul etmem. kaldı ki dost dediğin 1-2 tane olur. gerisi arkadaştır yani dış kapının mandalı. eğer merak ettiğin aşk meşk ise ben karşı cins ile arama mesafe koyalı 3 sene oldu. asla yurdum kızına güvenip de ciddi bir ilişkiye girmem.
bir insana güvenmek bu hayattaki en zor şeylerden bir tanesi bence... Çünkü bazen ne kadar iyi tanıyorum desende o insan sana bir anda bambaşka yüzünü gösterebiliyor.. Çünkü biz insanlar biraz dengesiziz malesef, bugun böyleysek, yarın farklı olabiliyoruz.. Tabiki herkes için söylemek mümnkün değil bunu tabi ama işte sözü de olduğu gibi babana bile güvenme hatta kendine bile!
Her insana guvenilmez dostun hakiki dosta guvenmesi elzemdir. su hayatta bir cok arkadasim ve cevrem var ama toplasan guven olarak 10 kisiyi gecmez tabi insanin kendiylede alakali bir durum acaba biz ne kadar iyi ve guveniliruz herkes kendi penceresinden bakmasi lzm. anlican guven insan icin en zor olani
Aşık insan güveniyor aptalca bilmeden güvenmiştim ordan biliyorum ancak insanlar uğratıkları ihanetlerden güven duygusunu yitiriyor ben mesela artık güvenemem severim belki ama güvenemem uzun bir zaman tanıyıp bana güven vermesi lazım
-Toplum etik değerlerini kaybetmesi de bir etken güvenemiyoruz doğru insan çok az
Mesele once kendine guvenmek insanlar kendilerine guvenmeden baskasina guvenmeyi secer her konuda buda hayal kirikligi demek
en çok ihtiyacımız olan şey en çok korktuğumuz şey bu devirde ama insan güvenmekten korkmamalı bence ama güvenirkende en kötü durumu aklından çıkarmamalı. ama ne kadar çok dikkat etsekte güvenirken bazı kişilere hayal kırıklığına uğruyoruz ama buzı kişiler varki mesafeler neki onu düşündüğünde bile rahatlıyorsun benim böyle çok dostum var mesela ama hepbi ilk okuldan kısmetki hiç ayrılmadık bazılarından ve hala çok yakın dostlarız :)
bir zamanlar derdim her insan ikinci şansı hak eder diye
ama hiç bir insan tek şansı bile hak etmiyor
kalmadı hiç birisinin değeri gözümde
menfaat gelince işe
seni de kandırırlar beni de
güven artık erkek çocuğunda bir isim
insanın kendisinde olan bir saygı.
Yani aslında güven senin bir duygun tamam ama onu sende oluşturan ise muhatabı kişi. O sende bu duyguyu oluşturabiliyor mu oluşturamiyor mu? E bunun için de onu gozlemlemen lazim taniman lazim vakit gecirmen lazim diye dusunuyorum
Uzagimdaki birine belki zamanla guvenirim ama yakinimdaysa zaten iletisime gecer birazda hal ve tavirlarindan anlarim guvenilir mi guvenilir degilmi ildugunu uzaktaysa pek tedirgin olmam ama yinede bir ihtimal var ki onu sinamalisin.8
Birine güvenmek hem çok zor hemde zor olduğu kadar kolaydırda.
ilk tanıştığın birini tanımadığın için otomatikman güvenirsin, fakat güvenini zedeleyecek bir davranışta bulunduğunda tekrar güvenmek imkansıza yakındır.
Bence anlık bişeydir güven. İlk görüşte nasıl hissedersen öyledir. Mesela bir insan hakkındaki düşüncelerimiz ilk karşılaştığımız saniyelerde gerçekleşirmiş. İnsanın 6. hissini kullanması gerek bence burada. Tabi zaman içinde değişebilirde.
Duygusal insanlar daha kolay güveniyor karşısındakine.. Mantıksal insanlar daha zor güveniyor. Kişiliğe bağlı, ve tecrübeye bağlı. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer :)
Güven kazanmak ve birine güvenmek hiç kolay değil bir hatayla yılların güven birikimi yerle bir ediliyor bazen , gitti mi gider dönüşü var ama zordur
Hayatta kendinden başka kimseye güvenme. Herkes küçüklükten beri arkadaşların (Dostların Güvendiği kişilerin) ne kadar önemli olduğunu vurgular ama benim için arkadaş kelimesi sadece "Senin yüzüne karşı ikili oynayan, gerektiğinde seni satan, sadece kendisi yalnız kalınca eğlenmeye gelen, ciğeri beş para etmez" kişilerdir.
Tek takıl hayatı yaşa
Güven kendini rahatta hissetmenin diğer adıdır. Fakat babana bile güvenmeyeceksin lafı var ya ben ona inanmıyorum. Bence birilerine güvenilmeli ki rahatlayasın. Bu insandaki çok normal bir duygudur. Ama güven dediysek sokakta her geçene güvenecek kadar da pollyanacılık demedim. Bu konuda dengeli davranmak çok önemli olduğu gibi bir o kadar da zor.
Birine güvenmek öncelikle kendine güvenmekle baslar cünkü insan kendi yaptığı hataları oda yapıyomudur diye süpheye düşer ve güvensizlik baslar, ama kendine güveniyosan daha kolay olur karsındakine güvenmek
bana en güvendiklerim hep zarar verdi asla asla asla hayatta kimseye güvenme ya satar ya dönemeyeceğin içinden çıkmayacağın bir zarar verirler asla acımazlar sana uyan dünya acımasız insanlar kötü
Güven biraz karsindakinin konusmalarina ve davranislarina bağlı birazda hissetme işi. Bazıları belirgin bir şekilde kötü bişey söylemez veya kötü bir davranışta bulunmaz ama güvenemezsin mesela
yani mesela ben hala pat diye güvenebiliyorum bazı insanlara. ama bazılarına da güvenmek için uğraşsam da olmuyor. bazı insan bakışıyla bile ele veriyor kendini.
İkili ilişkilerde sizi koruyor, kolluyor size değer veriyor ve sizi öpmeye kıyamıyor ya da fazla ileri gitmiyor size zarar vermek istemiyor ise ona güvenebilirsiniz.
Birine güvenmek çok kolaydır,
Ama o güveni sarsmak ise, işte o çok daha zordur.
Çünkü biz sonsuz veririz güvenimizi, aynı onların usanmadan bıkmadan yıktıkları gibi.
eğer daha önce biri güvenini kırdıysa çok zor ama öncekiler gibi de olmayabilir. kalbinin sesini dinle pişman olmıcaksan denedim diyosan tabiki güvenmek kolay ama çok kırılgaansan bulaşma
Genelde ters bir enerji almadıysam ben önce %100 güvenirim ve devamında hareketlerine göre anlam kazanır, kendi bilir ya eksiltir kendini bende ya da değerini, yerini sağlamlaştırır..
bu devırde hıc kımseye guvenmıceksın guvenmek gerıde kalan bısey guven dıye bır kelımeyı kaldrdılar lugattan :) o yuzden guvensız yasanır ılskıler guvensız bıter her sey
bana kalırsa karşındakini tanımakla ilgili bu. ama sorun şu ki uzağındaki birini sana kendini gösterdiği derecede tanıyabiliyorsun.
O kişiden kişiye değişir kimi saftır hemen kanar bir insana başka biri tecrübelidir geçmişte bir takım kazıklar yemiştir onlar biraz daha zor güvenir insana güvense bile tam güvenmez
Sadece güveni sarsıldığında dik durabileceğine güvenen insanlar başkalarına güvenmeli.
Yoksa haliniz duman.
Kimseye güvenme kardeşim kendine güven ben kimim de kimleri nasıl etkiliyorum diye düşün benimle ilğilen kişi bende neyi buldu ben asilmiyim bu sorularına cevap ver önce vede ne kadar cesursun ve ne kadar güçlüsün bunlar önemli
Himm önce herkese güvenirsin. Sonra kimseye güvenmezsin. En sonunda kime güvenip kime guvenmeyecegini anlarsın
erkekler güveninizi tek başına yok eder yaşadığınız aşk veya normal birine güvensizlik varsa mutlaka geçmişte yaşadıklarınızdır yani tek bir kişi güveninizi zorlar ve sonrası güvenmezsiniz
Cok zor. Ilk anda bir guvensizlikle baslarim ger hareketini kelimesini dikkate alir izlerim eger guven veriyosa guvenirim ama bu cok uzun bir surec.
Guven duymak tecrubeyle sabittir. Buyurken yasadigin tecrubelere bagli oldugundan herkeste cok degiskendir. Genellenemez diyorum ben.
Güvenmen gerektiğini ve insanlara güven olmayacağını aynı anda düşünürsen tabi kafan karışır.
Güven, süreç işidir. Zamana bırakmak lazım.
davranisa bakmalisin sana karsi davranisi nasil mesela
ya da sir saklamasini biliyor mu ona da bakmalisin
Ne kadar cok darbe yediysen o kadar az guvenirsin. Bu hayattan edindigin tecrubelerle olculebilir. Kisiden kisiyede degisir.
Güvenme asla , ben denedim 3 gün önce ayrıldık. Ulan ben bırakırım o bırakmaz o yalan söylemez o beni kandırmaz diyodum hiç de sevmemiştim sadece güvenmiştim ama baktım olmuyor sürekli açıklarını buldum soyutlaşmış sevgisini terk ettim bende
Eline ayağına , yaptığı hareketlerine , konuşmalarına bakarak insanın ne olduğunu anlayabilirsin. Güvenilir insanı bulmak zor değil. Ama elini salladığında bulacak kadar kolay da değil.. Tecrübelerine dayanarak bunu cozebilirsin.
kalbin o kişiye gerçekten ısınmıştır ozman anlarsın güvenilir biri olduğunu bak sevmiştir demiyorum ısınmıştır
birine güvenmek çok kolaydır yeterki gözlerine baksın. deneyerek güveniriz en yakınımız takine ve uzağımdaki birine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar