An'da kalmak stressiz, sonsuz huzurlu kılar. Ne istediğini bilen öz insandır. Geçmişle gelecek kaygısı içinde yaşayan suçluluk, utanç duygusu getirir. Kısır döngü devam edene aynı hayatı çeker. En sağlıklısı akışta kalmaktır. Ama kendimize teslim olmak zordur. Başarabilene..🎈
An'da mı yoksa geçmişle gelecek kaygı içinde mi yaşıyorsun?
Geleceği planlayarak yaşıyorum. Plan program benim için çok önemli. Bir şey alacağım zamanda önce ödeyebiliyor muyum diye bakarım. Ona göre alırım veya almam. Mümkün olduğu kadar erken borçlarımı bitiririm. Gelecek önemli çünkü. Geçmiş geçmişte kalmıştır.
O kadar çok karışık duygular içinde yaşıyorum ki geçmişten gelen küçük bir çocuğun duyguları hala masumiyetini kaybetmemiş belki dizleri yara bere içinde elinde salçalı ekmek fakir mahallenin yüreği zengin çocukları ama mutlu ve huzurlu , şimdilerde ise anı yaşamanın heyacanı yeni insanlar tanımanın yeni yerler görmenin heyecanı, geleceğin ise beklentileri ve kaygıları bitmez ama korkmuyorum hiçbirşeyden hayat bildiği gibi gelsin diyorum bilmiyorum hayatı ve yaşamayı seviyorum ne olursa olsun yaşamak güzel ve bunun için savaşmaya değer.
geçmiş de yaşamayı aştım ama yalan yok gelecek kaygım var, azaltmak için çabalasam da var. anda kalmayı da beceriyorum sanki, geçmişe takılmak yok ama bende.
Geçmiş şakak kemiğinden girip kafa tasına saplanıp kalmış mermi gibi, ondan kurtuluş yok. Gelecek kaygım da yok sahip olduklarım bana yeter. An da mutlu olmaya bakıyorum sadece.