Onu 'kurtarmak' mı isterler, yoksa ondan bir şey mi beklerler? Böyle bir kadına iyi gelmek mi erkeği yükseltir nedir bunun psikolojik sebebi?

Onu 'kurtarmak' mı isterler, yoksa ondan bir şey mi beklerler? Böyle bir kadına iyi gelmek mi erkeği yükseltir nedir bunun psikolojik sebebi?

Daha kolaydır. Onu kurtararak farkını göstereceğini düşünür. Aslında özünde onu değil kendisini düşünür. Çok nadir ince ruhlu ve karşısındakini kurtararak kendisine bağlayarak ikisi içinde güzel bir ilişki kurmak isteyeni vardır. Bununla alakalı how i meet your mother da bir sahne vardı.
Akmış makyajı üzgün yüz kırmızı burun bu kız çok üzgün ve savunmasız.. COndomu olan var mı? Sahne resmen sorunun cevabı...
Şahsen ben de hep kendim gibi yaralı insanları çekiyorum. Bunun sebebi o insanı daha önceleri tanıyormuş hissi vermesinin altında aldatıcı bir konu olan yani daha önceleri duygu olarak yaşanılan kötü duygulara karşı ben bunu bir yerlerden hatırlıyorumla başlayan yakınlık hissi ve ardından gelen duygusal çekim diyebilirim kendimi eleştirecek olursam bu şekile oluyor. Tabi sizin dediğinizde olan bir durum erkeklerde kendilerini daha güçlü hissettikleri kadınlara çekilip ben bu kadını korur kollarım iç güdüsüyle hareket ederken kadınlar ise ben bunu adam ederim diyerek ilişkilerinde toksikliği sorunları zirveye taşıyorlar.
Söylediklerinizin bir kısmına katılıyorum. Ama bazen düşünüyorum da, sanki bazı erkekler özellikle bu tarz kadınları seçiyorlar, ona iyi davranan seveni değer vereni değilde. Belki de duygusal olarak daha kolay manipüle edebildikleri için ya da kendilerini daha güçlü hissetmek adına böyle bir yol izliyorlar. Belki de ben kötü düşünüyorum. Anlamak gerçekten zor ya. Anlamaya çalışmak daha da zor.
Yorumun için tekrar teşekkür ederim
Dediğiniz gibi amacı sadece cinsellik olan çoğu erkek psikolojik sorunları olan kadınları cinselliğe daha rahat ulaşabildikleri için aslında tercih ediyorlar. Bu demek değil ki seçici olup seviyeli olarak hayatında cinsellik yaşayan kadınların psikolojik sorunları var anlamı çıkmasın sakın. Dediğiniz gibi duygusal olarak hasarlı kişiler daha kolay manipüle edilerek istenilenlerin elde edilmesi konusunda daha kolay oldukları için tercih edilebiliyor.
🙏
Çoğunlukla faydalanmak. Kadınlar duygusal olduğu için kendine uzanan ele minnet duyarlar genelde. Kafalarını karıştırmak daha kolaydır. O yüzden acınızı kimseyle paylaşmayın üstesinden gelecek güce sahipsiniz. Bir çiçeğiniz öldü diye, tüm çiçekleri öldüreceğinizi düşünmeyin.
Yaa çok güzel yorumun içime su serptin.
Rica ederim en kötü durumda bile olsanız sesiniz sadece kendinize açık olsun
Çaktırmamak lazım, ordan vururlar diyosun dimi
Evet oradan vururlar
Cevap
17Cevap
Bazı erkekler, "koruyucu" ya da "kahraman" olma havasına giriyor böyle durumlarda. Karşısındaki zor bir dönemden geçiyorsa ona destek olarak kendini güçlü hissediyor, bir nevi "ben seni düzeltirim" kafasında oluyor. Bir de, bazısı için bu, ilişkide daha baskın bir rol oynama şansı gibi geliyor. Ama tabii bazen gerçekten içten bir şekilde destek olmak da istiyorlar; o kişiyi olduğu gibi kabul edip yanında olmayı seçiyorlar. Sağlıklı yürütülürse sorun yok, ama tamamen tek taraflı bir "bakıcı" ilişkisi olursa iş sıkıntıya giriyor.
Teşekkür ediyorum güzel yorumların için.
Rica ederim 🌸 🤗
Bu konuyu genele entegre ederek konuşmak doğru olmaz; kişiden kişiye değişiklik gösterebilecek bir durumdur.
Bir dönem, psikolojik olarak zorluk yaşayan bireylerle tanışmak istemiştim. Amacım onlardan faydalanmak değil; toplumun dışladığı, anlamadığı, ilgilenmediği bireylerle yeni bir topluluk oluşturmak ve birbirimize destek olmaktı. Evet, bu fikir uçuk ve ütopik görünebilir ama istemiştim işte. Tabii sonra vazgeçtim.
Herkesin bu konuda farklı bir bakış açısı olabilir; faydalanmak isteyen de vardır, destek olmak isteyen de.
Bence kurtarıcı olarak bin taneden biri sadece bu eylemi üstlenir ki günümüzde
o bir kişi de yoktur kesin... bunun dışında kalan 999 tanesi sadece menfaati için bir şekilde yaklaşıyor kadının zayıf hâlinden faydalanmak isteyen omurgasız sürüngenlerden başka bir şey değiller..
Aynen öyle kardeşim
✌🏻👍🏻
Kadının kahramanı olmak, onun beğenisini ve bağlılığını kolay yoldan kazanmak. Yıkık bir şehri toplamak ihtişamlı kutlamaları beraberinde getirir.. Tabi kadın yerse..
Genellikle duygusal boşluğundan yararlanmak isterler, çünkü bu haldeyken senin bilincine girebilmeleri daha kolay olur. Çok dikkatli olmak gerek
Haklısın canısı
Kurtarma psikolojisi normalde ama belli bir yaştan sonra hoşçakal demeye başlıyorsun kimsenin eğitmeye uğraşamadigi çocuğu iyileştirmek için uğraşamam.
Bence de ya ne uğraşıcam
Temelinde kurtarıcı olabilme tatmini yatıyor bence. Ben iyi ederim, ben iyi gelirim, ya da duygusal zayıflığından faydalanırım kafası var muhtemelen.
Eskiden üzüldüğümden dolayı elimden geleni yapardım, kişilik olarak iyi olduklarını düşünerek ama şu an zaman kaybı olarak düşünüyorum, tamamen farklı bir insan çıkabiliyor içlerinden
Çok doğru
Bence menfaat daha kolay yönlendirecektir. Kimse enkazla uğraşmak istemez eğer kendiside enkaz değilse.
Vayy çok iyiydi bu yorum. Bu açıdan bakmadım
Onu yatağa atma dışında duygusu olamaz böyle bir durumda
Öyle mi dersin
Bir border sendromlu olarak buna sanırım cevap verebilirim.
Genelde nötr kalıyorlar. Ne yardım etme isteği ne de faydalanma isteği. Faydalanmak isteyene hiç rastlamadım ancak atak yaşadığım zaman genelde kurtarma iç güdüsüne girebiliyorlar.
Onu kurtarmak da isteyebilir, kullanmak da..
Bu ikisi arasında dağlar kadar zihniyet farkı var.
Bir de şu var. Kör gözü açılınca ilk bastonunu kırar..
Faydalanmak ve acıma duygusu. Buda çok kötü bişey. O kadın dahada çok yıkıma uğrar erkek işi bitip terkedince
Aynen öyle
Erkek kadın farketmiyor bu doğada böyle bir açık yakalarsa sizi o açıktan yaralarlar bu hayatın gerçeği maalesef..
Onun yanında kendini iyi hiss eder o erkek. Daha güçlü hisseder.
Kurtarmak biliyor beklemek ya da bundan faydalanmak
Hepsi olabilir
Öyle insanlarla anlaşmak zor olur uzak durmak lazım
Erkeklerin %5 i kadını kurtarmak ister %10 kadını kurtardığında beklentimi karşılar der %85-90 kısmının beklwntisi de aklı da hep belin altındadır
Bu devirde kurtarmak amacıyla yaklaşanlar var mı, sanmıyorum. Elde etmek daha basittir düşüncesiyle yaklaşır. Biliyorum, çok karamsar ve kötü bir önerme oldu ama mantıklı olan fikir bu maalesef. Denize düşen yılan sarılıyor artık
Sanırım kurtarmak ona iyi gelmek belki kahramanı olmak
Kişilik ile ilgilidir kimi yardımcı olmak ister kimi faydalanmak.
iyileştirip kendime bağlarım düşüncesi olabilir
Bence bu
Yani bana mantıklı gelen bu
acıma duygusu
Acıyarak kendine daha çok bağlama gibi mi
pskolojik sorunsuz kadın mı var
Normal insanlarda var
Psikolojisini daha çok * ihtiyacı
S k me
Bence olabilir..
İhtiyacınız tam olarak bu mu hanımlar 😄
@Seyyah_Bey erkeklere dedim boş yapma