Sosyal kaygı, içine kapanık, utangaç biriyim, toplumda rahat değilim konuşamam vs sürekli depresiflik var aşırı değersiz hissediyorum kendimi vs birçok kez psikiyatriye, psikoloğa gidip ilaç kullandım hala kullanıyorum hatta daha kötü yapıp bağımlı oldum bırakamıyorum maalesef, her neyse bu yuzden 1 ay önce 3 yıllık işten ayrıldım tazminat falan yaktm onun öfkesi kızgınlığı, hayatı sorgulamam vs daha bir cok şeyler var uzamadan yazıyorum. Uzun zamandır yaşadığım şeyi çözmeye araştırmaya çalışıyorum çok okudum dinledim derken uzun zamandır hafif otizmli olduğumu düşünmeye başladım. Çünkü universite 2 ye kadar hatta yatılı okudum hep nedense hiç değişmedim hep sosyal alanda sorun yaşadım hala yaşıyorum derslerim ıyıydı ortanın ustu pekinin altı vs ama iş evlilik sevgili arkadaşlık konularında hep zayıf kaldım bu beni otizm şüphesine götürüyor. Çocukken konuşmayı 4- 5 yaşlarında öğrenmem hatta yürümeyi de geç öğrenmişim hepsi bu şüpheyi kanıtlıyor bence.
İnsanların kolayca yaptığı şeylerde zorluk çekiyorum lisede faln sınıftakiler takılırdı bana bnde sesimi çıkaramzdm yani ezik görürlerdi el becerim falan zayıf. Bölüm hocası hep bana kaynardı mesela sessizm diye falan. Karşılık veermezdim konuşurken çok heyecanlı oluyorum kem küm edeceğim için susardım halbuki kavga etsek hepsini döverim ama kavga etmezlerdi sadece lafla kaynarlardı. Neyse işte sadee lisede değil hayatın her alanında her yerde böyle şeylerle karşılaştım karşılaşıyorum hala sanki bnde bişey var da onun için bana takılıyorlar bnden daha pasifler vardı onlara takılmıyorlar bana takılıyorlardı vs. Hala onlara karşı kin nefret intikam güderim içimde sinir olurum. Birde köyde büyüdüm ve köyde bazıları ahraz diyorlardı sırf konuşmadığım için bizim oralarda ahraz derler. Yani bütün bunlar beni otizm şüphesine götürüyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
doktora git tanı koyar
Öylesin veya değilsin ne fark eder kendini olduğun gibi sev ve kabul et değişmek zorunda da değilsin bugüne kadar böyle yaşadın böyle devam et ne var ki herkes mükemmel mi
En azından bilmek istiyorum eğer böyle isem kabul edeceğim ve hayatıma ona göre yön vereceğim. Beni belirsizlik yoruyor sadece
adını koymana gerek yok ki zor öğreniyorsun bunu kabullensen yeterli
Hayır benim için önemli teşhis almak. Çalışma hayatına ona göre yön vereceğim
Bu şeklide sosyal hayatta çok sıkıntı yaşıyorum çalışamıyorum
Otism yok
Neye göre
Otizm hastalığı boule bişey değil cunki
sende depresyon olabilir psikologa git en iyivyrumu o yapar