Mutluluk sizin için nedir? Mutluluğu siz mi seçiyorsunuz yoksa tesadüf mü bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mutluluk sizin için nedir? Mutluluğu siz mi seçiyorsunuz yoksa tesadüf mü bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

İkisinin de etkisi var. Mutluluğunu etkileyen şeylerin çoğu seninle alakalı değil. Beyninin çalışma biçimi, mutluluk hormonu salgılayan kısımların işleyişi, depresyon gibi rahatsızlıklara olan kalıtsal meyilin, fiziksel ve mental sağlığın, fiziksel güzelliğin (boy, tip, vücut yapısı vs.) gibi genel mutluluğu inanılmaz etkileyen genetik faktörlerin hiç biri senin elinde değil. Bir de anne karnındayken annenin yaşadıkları, doğduğun aile ve coğrafya, büyüme sürecin boyunca içerisinde bulunduğun çevre (okul, mahalle, arkadaşlar vs.) gibi bazı çevresel faktörler var ki bunlar da senin elinde değil. Zaten canlılar için organizma ve çevre olmak üzere iki temel şekillendirici olduğuna ve bunların da neredeyse hiç biri senin elinde olmadığına göre mutluluğun bir "denk geliş"ten ibaret olduğunu söyleyen determinist bir yaklaşımda bulunabiliriz.
Öte yandan kendini ve yaşantılarını yorumlayış tarzını değiştirme becerisi kazanabilirsin yaşam içerisinde. Bunun da mutluluğuna çok ciddi etki ettiği verilerle sabit (ki bilişsel-davranışçı terapi bu veriler üzerine kuruludur). Bu da bir noktada mutluluğu bir seçim meselesi hâline getiriyor diyebiliriz. Ki bu da determinizme aykırı bir yaklaşım değil zaten... Bilmiyorum ya bir yandan özgür iradeyi reddedip bir yandan insanın adaptasyon yeteneğine ciddi anlamda inanıyorum :D Karışık bir mevzu. Ama nihai cevap olarak "her ikisi de" diyebilirim.
Mutluluk bence tesadüf. Biz seçemiyoruz sadece seçmeye çalışıyoruz. Bu gerçek hayatımızda da böyle yani. Kişileri özel de olsa eşyalara özel de olsa tamamıyla tesadüf işi. Mesela 0 araba bile alsan hiçbir arızası yok diye düşünürken istemediğin bilmediğin arızalar çıkabiliyor. Sen iyi çıkacak o kutuyu da alıyorsun ama aksilikler peşini bırakmıyor. Kişiler de öyle sen ilk başta tanıdığında tamamen iyi görünüyorlar sonradan her şey ortaya çıkıyor. Ama konduramıyorsun kötü olduğuna. O yüzden biz mutlu olmaya çalıştıkça mutsuzluk bize yakalıyor. Mutluluk tamamıyla tesadüfe kaldı bence. Aydın bir bilet alıp büyük ikramiyenin sana çıkması gibi. Tamamen tesadüf.
Cevap
20Cevap
Değişir kişiye göre. benim için seçim sayılabilir ama hayatta kontrolüm dışında gelişen bir çok şey oluyor bunlar da beni mutsuz ediyor maalesef. bunun dışında Aslında her iki görüşün de bir doğruluk payı var Mutluluğu etkileyen birçok faktör var ve bunların bir kısmı kontrolümüz dışında. Ancak aynı zamanda mutluluğu etkileyen ve kontrolümüz altında olan birçok faktör de bulunuyor.
Mutluluğu tasarlayamazsın varsa yaşarsın yoksa bakarsın
Seçimle olmaz mutluluk.. mutluluğu ya sen yaparsın ya da şartlar doğrultusunda yaparsın. Yani. Mutluluk zamanla olur ama o da şartlara bağlıdır. Ama ne kadar çok mutlu olun ya da ne kadar uzun süre mutlu olabilin o bilinmez. Ama asıl mesele ne Zaman mutlu olmaya baslaycan. Ve nereye kadar sürecek.
Bu mutluluğun çeşidine göre değişir bazı mutluluklar bizim seçime kararlarımız ile alakalı bazı mutluluklar tevafuktur ama hiçbir mutluluğun tesadüf olduğunu düşünmüyorum eğer mutluysam ya bu benim elimde Karar verdiğim bir seçimdir ya da bu benim kaderimdir ama tesadüf olduğunu düşünmem..
Mutluluk büyük ölçüde tercihtir. Bazı insanların yaşam enerjisi o kadar yüksektir ki yaşadıkları hayat ne kadar zor ve yokuşlu olsa da o yaşam enerjisine tutunup mutlu olmayı başarabiliyorlar. Bazı insanlarda yaşamın sunduğu tüm konfora rağmen bir türlü mutlu olmayı beceremez, şükretmeyi bilmez, yetinmeyi bilmez. Böyle bakarsak tamamen tercihtir.
Mutluluk bazen razı gelmektir, kabullenmektir. Kıymet bilmektir. Bazen bunları yapabilmek, farklı açılardan bakmayı gerektirir emek gerektirir.
Ama peşinden koşmak manasında değil, sahip olduklarının iyi ya da kötü olduklarını anlamak için emek vermek, düşünmek için.
Mevla herkese kendisi için en hayrlı olanı vermiştir 😊💫
Seçim... Üstüne yapışan ve sana her zaman kendini hatırlatan hayalkırıklıkların varken mutlu olamazsın... Sadece rol kesersin oda düşman sevindirmemek için..
Tesadüf benim tecrübeme göre eğer seçim olsaydı herkes mutlu olmayı seçerdi. Bazı şeylerin bize mutluluk getireceğini düşünürüz. Ama olmayınca olmuyor.
anlik bir iyilik. iyi olma hali. ama asla hayatin kendisi ya da amaci olamaz.
Hiçbir şey tesadüf değildir. Zaten mutluluk insanın içinde olan bir şey bence seçim olmaya daha yakın.
Elbette seçim.
Sen mutsuz olmayı istersen ona doğru yönelirsin.
Tesadüf mümkün ama seçimler çok belirleyici oluyor.
Bir az tesadüf bir az şans bir az da bakış açısına bağlı mutluluk
Mutluluk tamamen şans işi
Şansınız varsa bütün mutlu tesadüfler sizi bulur
Ikisi de olabilir yerine göre. Karakterle olaylara bakış açısıyla da ilgilidir hatta
mutluluk kabullenişle başlar mücadele ile devam eder yanındaki destekle son bulur
Sürekli mutluluk yoktur, mutlu olma ihtimalinin umudu vardır
Tevafuktur nezdimde
Bazen seçim bazen de şans
Mutluluk kendi elinde insanın mutsuz olan her turlu mutsuz olur
Sevdiğim kız için işi bıraktım o mutlu olsun diye şimdi bende mutlu mu oldum
Mutlu olma yolları senin elinde bence 😌
Çaba sonucu elde edilen bir şeydir mutluluk
Secimdir kesinkle 😊
Biraz seçim ya
Ama biraz da tevafuktur. Her ikisi de var
Seçilmiş bir tesadüf 💖
Mutluluk tesadüf bence
Tesadüflere inanmam ama seçimlerde belirler🙏
Seçimlerin sonucudur mutluluk..
Biraz ondan biraz bundan
Kader
Seçim değil tevafuktur biraz şans
Tedaduf
Seçim
Seçim
Tesadüf
Seçim
Seçim
Seçimlerin sonucu
Hayat tesadüf.
çoğu zaman tesadüf
Seçim
Seçim bence
ikiside olabilir
Seçim.
He tesadüf
Kesinlikle seçimdir
Rezonans kanunu öğrenirseniz beni net anlarsınız hayat felsefemden biridir nasıl hayat yaşayacağınıza ve hatta öleceğinize bile kendiniz karar verirsiniz
Nokta.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?