Bazı durumlar için, elinden gelen her şeyi yapmanın vermiş olduğu vicdan rahatlığı diye bir şey var. Allah olmayanlara da versin. Çok rahat. Bazı durumlar için, elinden gelen her şeyi yapamamış olmanın vermiş olduğu vicdan azabı diye bir şeyde var. Allah olanlara kolaylık versin. Çok kötü. Bazı şeyler için çok dua ettim ben. Çok savaşlar verdim kendimle, çok acılar çektim. Kimseye bahsetmediğim kırgınlıklarım oldu, zamanla bazı yaraları kendim sarmam gerektiğini öğrendim. Ama yine de kimseyi kırmadım. Hiç kimseyi de kendi acımı dindirmek için acıtmadım. Çok şükür hepsi geçti. Her gece rahat bir vicdanla uyuyorum. Ama birileri var, işte onları kendi vicdanlarına havale ediyorum! Onları kendi vicdanları bile affetmeyecek, biliyorum.
Doğrular normal olduğu kadar hata yapmakta normaldir insan oğlunun doğasında artılar gibi eksilerde hayatımı tüm olumlu ve olumsuz duygularla yaşıyoruz malum.. hatalarım varsa bu olumsuzluklara sebebiyet vermişse vicdan azabı duyar ve bu tür soruları sorarım kendime ama haklı isem keşke şöyle yapsaydım etseydim diye düşünmem..
Ne yaptıysam doğru yapmışımdır. Hata yaptıysam da pişmanlık duymam, bilerek yapmışımdır. Döner arkamı uyurum, her şey o kadar umrum dışı ki aklın durur.