Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
değişir bakış açısında göre Feminizmin temel amacı, kadınların tarihsel olarak yaşadığı toplumsal, ekonomik ve siyasi eşitsizliklerden kurtulmalarını sağlamaktır. Bu, kadınların kendi potansiyellerini tam olarak gerçekleştirebilmeleri ve yaşamlarını kendi seçtikleri şekilde şekillendirebilmeleri anlamına gelir. Erkekleştirme değil, insanlaştırma: Feminizm, kadınları erkeklere benzetmeyi amaçlamaz. Aksine, hem kadınların hem de erkeklerin biyolojik farklılıklarını kabul ederken, toplumsal cinsiyet rollerinin ve kalıplarının yarattığı sınırları aşmayı hedefler. Yani, kadınların da erkekler gibi insan olduğu ve aynı haklara sahip olması gerektiği vurgulanır. Yanlış Anlamalar ve Eleştiriler Erkekleştirme iddiası: Bazı çevrelerde feminizmin kadınları erkekleştirdiği yönünde eleştiriler bulunur. Bu görüşe göre, feminist hareket kadınları geleneksel kadınlık rollerinden uzaklaştırıp, erkek dünyasına entegre olmaya zorlar. Ancak bu, feminizmin amacını tam olarak yansıtmaz. Kadınlık tanımının değişmesi: Feminizm, kadınlığın tanımını biyolojik özelliklerden ziyade toplumsal cinsiyet rolleriyle şekillenen bir kavram olarak yeniden değerlendirir. Bu nedenle, kadınlık kavramı zaman içinde değişir ve genişler. Feminizm, kadınları özgürleştirmek ve eşitlikçi bir toplum inşa etmek için mücadele veren bir harekettir. Kadınları erkekleştirmek gibi bir amacı yoktur. Bu hareket, hem kadınların hem de erkeklerin daha özgür, daha mutlu ve daha eşit bir yaşam sürmelerine katkıda bulunur.
2 ay kadar önce kendime odaklanmak için kapattım. Çıkardığım sonuca varacak olursam; Böyle mükemmel bir insandan hiçbir platform mahrum kalmamalı dedim vee geldim ASKJLDDKFJKASDŞFKSADF
Ohoo sen rahata kal o iş bende. Şimdi şunların üçünü beşini bi ipe dize dize, sitenin ortalamasını yükselteceğim AKŞLDADKFADSAŞLF Vaktim çok şu an hallederiz rahatkeee
Feminizmi o kadar yanlış biliyorlar ki defalarca anlattım. Feminist olmak erkek düşmanlığı, anaerkil bir sistem istemek değildir. Ben kadının gece özgürce sokakta gezmesini istiyorum, ama erkeğinde özgürce sokakta gezmesini istiyorum. Bu feminist bir görüştür. Feminist eşitliği sağlamak istemektir. Günümüzde kadınlar her konuda aşağılandığı için feministleri direkt olarak erkek düşmanı olarak algılıyorlar, hayır kardeşim feminist olmak bir kadının haklarını nasıl savunuyorsan aynı şekilde erkeğin de haklarını savunmaktır. Ayrıca nasıl ki 'ben çomar değilim' demekle çomar olmaktan kurtulunmuyorsa, her feministim diyen de feminist değildir. Çok basit bir feminist turnusolü:
1) Kadın ve erkek haklarının eşit olduğuna, bir cinsin diğerinden üstün olmadığına inanıyor mu?
2) Davranışları ve söyledikleri bunu destekliyor mu? Ayrımcılık yapmaktan kaçınıyor mu?
Bunlara evet diyenlere feminist, hayır diyenlere yuh diyoruz. Hakların eşitliğine dayalı bir ideolojiyi nasıl kötüleyebildiğine hayret ettiğim insanlar var bir de, onlarla kat'iyen anlaşamam.
Fenimizm kadınların eşitlik haklarını savunmaktır. Ne erkeği yerin dibine sokar ne de kadına sen her şeyi yapabilirsin der. Sadece hukuken her anlamda birey olduğunu 2ci sınıf muameleme görmemeyi savunur. Aynı zamanda eşitliği savunduğu için bazı konularda erkeğide savunur.
Feminizm erkek kadın özgürlük, eşitlik konularıda dahil her anlamda eşitliği savunan görüştür.
Sanılanın aksine kadın merkezli bir görüş değildir. Maalesef erkekler çok yanlış bakıyor feminizme onların lehinde de görüşler barındırır. Kadın cinslerimde de yanlış anlayanı çok. Görüşler, ideolojiler, dinler iyi araştırılarak savunulmalıdır.
Bence feminizm kadını erkekleştirmek ya da erkeklerle aynı olmak gibi bir hedefe yönelmekten ziyade, kadının insan olarak hak ettiği özgürlüğü ve adil muameleyi kazanması için bir hareket. Gereksiz olduğunu düşünmüyorum; sonuçta insanların eşit şartlarda yaşaması, hak ve özgürlüklerini tam anlamıyla kullanabilmesi gerektiğini savunmak toplumsal gelişim için de gerekli. Kadını erkekleştirme gibi bir amacı olduğunu sanmıyorum; amaç, kadınların toplumsal hayatta özgürce var olabilmesi, birey olarak değer görmesi ve saygı duyulması.
Feminizmin içinde de radikal, çok uç noktalar var. Feminizmden ne anladığın, onu nasıl yorumladığın önemli.
Feminizm bana göre, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik bir harekettir. Eşitlik sağlamak her alanda, her konuda.
Bu eşitliği sağlamak için pozitif ayrımcılık gerekiyorsa yapılır, erkeklerin toplum tarafından baskılanması gerekiyorsa uygundur benim nazarımda.
Erkeklerin egemen oldukları bir dünyada yaşıyoruz. Özellikle ülkemizde toplumsal huzurdan bahsetmek mümkün değil günümüzde. Tabi ki bunun tek sebebi ataerkillik değildir ama önemli bir etkendir ortadan kaldırılması gereken.
Ben şahsen erkeklerin feminizme düşman olmasını anlayabiliyorum (yüzyıllardır süren rahatları bozulacak korkusu sebebiyle) ama kadınların feminizme cephe almasını aklım, hafsalam almıyor.
Katetmemiz gereken çok fazla yol var, yolcu sayısı da az. Bize yeni kanlar lazım..
Feminizim tarihimizde bilmem hangi yıllar arasında kim tarafından ama kadın ve erkek erkek haklarını eşit ve dengede tutmak için oluşturulmuş bir şeydir kadınları Üstün kılmak değil de erkeklerle eşit tutmak demektir feminizmi bazı erkekler erkek düşmanlığı olarak algılasa da aslında ne kadını erkekleştirmektir ne de erkek düşmanlığıdır kadın ve erkeğin eşitliğidir feminizm..
Özgürleştirmektir. Kadınları eve tıkmak, hayallerinden vazgeçmelerini isteyip kendilerini feda etmeleri gerektiği (annelik kutsaldır) palavralarına karşı bir eylemdir.
Ve biz özgür, korkusuz, istediğini alan Cumhuriyet kadınlarıyız. Çoğu beta erkek kadınlardan korkarken yalnızca kadınlara güvenen ve onlardan korkmak yerine kendine “eş” görebilen Atatürk gibi “ilerici” insanların da sorun ettiği insanlar değiliz. Şimdi kimlerin ne olduğunu daha iyi anlamışsınızdır.
Temelinde erkeklerle kadınların tamamıyla eşit haklara sahip olmasını destekler ve eşit derece de özgür kılmasını için birgörüştür (benim düşüncem). Ama bu günümüzde farklı algılanıyor bazıları erkek düşmanlığı gibi algılanıyor.
Toplumsal cinsiyet rollerini fıtri görenlere göre erkekleştirmektir ama toplumsal cinsiyet rollerini fıtri ve gerekli görmeyenler için kadını özgürleştirmektir. Kadının değeri toplumun dayattığı gibi bir kadın olmamakla ölçülür.