Var olmaz mı? Havasından geçilmeyen insan çok. Kendini yap farklı görüyor, farklı hissediyorlar. Ben gülüyorum öyle insanlara. Ama bakalım perde arkasından neler yapıyorlar. Bence kendilerini çok fazla üzülüyorlar. Bir tarafta da şu çocukken yalamaya korkuyorlar. Dedikleriyle kalıyorlar yani. Herkesin kendi hayatı bir şey diyemem.
Görseli görünce Kızılcık Şerbeti diziisindeki Görkem geldi aklıma, siz benimle aynı masada oturma şerefine nail olduğunuz için şükretmelisiniz gibisinden sözler söylemişti, çok gülmüştüm ona, boş bir özgüven onlardaki, hatta özgüven bile değil, özgüven böyle bir şey değil, başkalarını ezmenin, çirkeflik yapmanın adı özgüven olamaz. Narsistler kullanabildikleri, sömürebildikleri kişileri tutarlar çevrelerinde, çünkü narsisti manipüle edeceği kişi besler. Onlara arkadaş da denmez, onların kendi çıkarı için satmayacağı kimse yoktur, kesinlikle tedavi olmaları lazım, ağır hastalar onlar, üstelik başkalarını da hasta ederler. Şeytanın sevgilisi gibi bir şey onlar, hatta şeytanın kendileri. Arkadaşım sandığım bir narsist vardı hayatımda, şükürler olsun ki kurtuldum, başıma gelen en ufak güzelliğe dayanamaz kudururdu. Kendisi ahlaksızlıklar yapar, ahlak dersi verirdi, kendisine hakkımı helal etmemekle beraber hayatımdan çıkardığım için de bahtiyarım. Asıl iyi insanlar kendilerini narsiste layık görmemeli. Narsistle arkadaşlık yapmaktansa yalnızlık daha keyifli. Bazı insanlar sadece çöplük, çöp bile onlardan değerli, klozet bile onlardan daha temiz.
Önceden aileme atardım bu suçu. Böyle çünkü çok narsist der hep sinirlenirdim. Ama şimdi düşünüyorum belki de narsist olan benimdir? Sonuçta kendimize karşı her daim adil ve dürüst olamıyoruz. Hep suçu başkasında arama peşindeyiz. Belki sorun bizde, bencil ve narsist olan biziz?
Normalde narsist insanları sevmiyorum yani ciddi anlamda narsist davranan kasıntı insan hakikaten çok itici fakat bu arkadaşlar arasında espriye dönmüşse şakası yapılıyorsa aksine narsist değil de narsistmiş gibi davranıyorsa ve biz bunun bilincindeysek ki var öyle bir arkadaşım Bu tatlı ve komik geliyor gerçek olmadığını bildiğimiz için ama gerçekte bu tür arkadaşlarım yok olamaz da EGO bir marifet değildir