insanlar Yalnızlıktan korkar ama Yalnızlık kötü bir şey mi bu kadar?

Yalnızlık olmadan insan kendiyle nasıl kalacak …
Kötüleştirir
İyileştirir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
insanlar Yalnızlıktan korkar ama Yalnızlık kötü bir şey mi bu kadar?

Yalnızlık olmadan insan kendiyle nasıl kalacak …
Hayır yalnız olmak veya sosyal çevremizin geniş olması bizi iyi ya da kötü biri yapmaz. Bu içten gelen ve yaşadıklarımızla zaman içinde oluşan bir kişilik özelliği. Yalnız insanların empati duygusu daha geniştir. Sadece uzun yıllar yalnız kalmış insanlar eğer bunu kendi istekleri ile değil de yalnızlığa itilerek yaşamışlarsa evet biraz daha katı olabiliyorlar bunu da normal karşılamak gerek. Yalnızlık -eğer biz istemiyorsak- kolay göğüslenebilen bir şey değil. İstemeden yalnız kalan bireyler sosyal çevreleri ve en yakınları tarafından cezalandırıldığını düşünür ve hâliyle hak etmedikleri bu ceza yüzünden daha sert ve kendileri de cezalandırıcı birine dönüşür.
İnsan zaman zaman yalnızlığa ihtiyaç duyabilir ☺ Yalnızlığın kötüleştirip iyileştirmeyeceği bizim o yalnızlığı nasıl yaşayacağımıza bağlı bir durum. Nasıl bir yalnızlık yaşamayı seçiyoruz o süreç içerisinde? Elbette ki insanız hiçbirimiz %100 ve tamamen yalnız olamayız istesekte.. Ama yalnız olduğumuzda kötü veya iyi hissetmeyi tercih eden biziz bence 😊
Bazen yalnız olmak iyidir ama geçici bir süreliğine, hep yalnız olmak kafayı yedirtir hep bir şeyi düşünme içindeki kin nefret artar bu durum şizofrenliğe kadar gider yalnız kalan kişi kendini bitirir.
İnsandan insana değişir. Bazıları ''ay bittim öld*m yalnız kaldım '' kafasında olduğu için bu tarz insanları kötüleştirir. Bazıları içinse bu tam tersidir apt*llardan ve ve saçma sapan insanlar kurtuldum kafasındadır ve iyileştirir.
Cevap
7Cevap
Kötüleştirir evet
Aslında bazen fiziken yalnız olmasak bile ruhen, psikolojik olarak yalnız oluruz. O zaman fizikende yalnız olmak iyi gelir. Bazen de fiziken yalnız olsak bile bizi yalnız hissettirmeyen kisiler vardır.
Değişkenlik gösterebiliyor.
Kötüleştirirmi iyileştirirmi bilemedim ama hissizleştirdiği kesin
Yalnızlık insanı kötü eder gerçi ben her zaman yalnız biriyim ama
bence tam tersi etrafinda cikarci kotu zihniyetli cirkin karakterli insanlar coksa kötü olursun
İyilik ve kötülük yalnızlıkla bağlatırılamayacağını düşünüyorum kader olan yalnızlık ruhsal ve psikolojik sorunlara sebebiyet verebilir ama tercih olan yalnızlık ise geliştirir, yeniler insanın potansiyelinin farkına varmasını sağlar dışarıya kapanan içeriye açılır diye söz duymuştum en iyi örnek olması gerek
Kendini sorgulamanı sağlar yalnızken insan hatalarını ve gelecegin planlar
İnsandan uzaklaştıkça sanırım insani duygulardan da uzaklaşıyorsun. O yüzden kötüleştirir
evet psikolojik sorunlara yer açar insanın en az 1 tane arkadaşı olmalı insan değil hayvanların bile
Yalniz olmakla yalnız hissetmek çok farklı şeylerdir
Fazlası kötüleştirir bence
Yanlizlik yorar insanı
bazen yanlız kalmak en güzel dinlenme yöntemidir
Yalnızlık yozlaştırıyor beni demişti Humbert
Fazlası zarar ancak insan kendini keşfeder
Bence yaraları sarıyor çok insan çok dert
Belli bir süre sonra evet. Kendimden biliyorum.
Yaşayan bilir. Kimine göre iyi ya da kötü.
Evet
kötüleştirir
Yerine göre
Degisebiliyor
İyidir
iyileştirir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?