Hiçbir işe yaramayan, pek de kullanılmayan, sadece uğraştıran bu motife böyle dedi hoca. "Görkemi hoş, içi boş" Neden çiziyoruz, neden öğreniyoruz o halde? dedim. Görüntüye aldanmamayı öğrenin diye dedi.
Var öyle insanlar etrafımda ve görkemli olduğumu iddia etmemekle beraber etrafa sırf uyum sağlayacağım diye hoş görünme tavrı takınıyorum yani bende de bir içi boşluk yok değil hatta var, belki de hepimizin içinden bir demet içi boşluk vardır ve ayanalardan bize çarparak aşırı rahatsızlık veriyordur ya da bu sadece bana ait kuruntu öyle olduğuna inandığım bir inançtan ötürü. Hayalet süvari filminde ki kesit ve videoda ki ek replik bu konuya uyumlu oluşundan eklemeden geçemedim.
Ama bu çiçeğin adı "unutmabeni" çiçeği öyle dersek gönlü kırılır 🥺
Tanıdım, içini unutup dışına odaklanmış insan çok. Dışarı çıktı mı aksine rastlayamıyorsun bile. Bu yüzden nerede doğal, duru bir yüz görsem aşırı mutlu oluyorum.
Tezhipte bu tarz motiflere, beş yapraklı olmalarından sebep penç deniyor. Boyaması ve çizimi uğraştırdığı için pek tercih edilmezmiş. Unutmabeni çiçeği eminim ki görkemi gibi içi de hoştur sen gibi. 🌸
Bir gün öğrenmek istediğim şeyler listemde tezhip de. Erkenden bir şey daha öğrenmiş oldum 🥳 Gerçek hayattaki gibi tıpkı, hep uğraştırıyor sinir bozsa da devam etmen sabretmen gerekiyor. Güzel gözler neye baksa ışıltısını katar çünkü 🪄
Evet çok var.. burada, dışarda her yerdeler.. Ne halt olduklarını bilmesek yutacağız dediklerini.. Allah'tan biliyoruz.. Eşeğe altın semer de taksak değişmez.. Kişnese de at gibi, anırmaktır onun işi..