Yaşadığımız her olayın üzerimizde etkileri varmıdır? Böyle bir tecrübe edindinizmi?

Yaşadığımız her olayın üzerimizde etkileri varmıdır? Böyle bir tecrübe edindinizmi?
Görseler katılıyorum.
Hayatımızda yaşadığımız her olay, olgulaştırmaya yöneliktir.
Sabrımızın, insanlığımızın ölçüldüğü duruma biz hayat diyoruz.
Her yeni olayda iyi ya da kötü ders çıkartmak, olayı sonrasında analiz edebilmek, büyük erdemdir.
Evet. Dersler çıkarmak bize aklın yoludur. İyi veya kötü, olana değil sonrasına odaklanmak lazım.
Aynen öyle.
Olan oldu geçti. Asıl olan ders alabilmek.
Ve aldığımız dersleri hayata yansıtabilmek.
Konuşmak kolay da pratiğe dökmek zaman alıyor.
Zaman alan her şey sağlıklı yürür.
Dimi?
Sabır edilen her şey daha sağlam olur.
Çok doğru 😊
Evet değiştirir mesela baya sene sonra 3 senedir sınavlar oluyorum şunu anladım bu kuzen baya beni hayal ediyormuş bildiğin küçükken sırtımı ellemesi demek ki tokattan sonra hayal etmiş devamını pislik belimi tutmayı yani tacizler etmeyi falan çok merak ediyorum o rahmetli kuzenin yanında en son omuzlarıma dokundu ya kapı açılmasa ne yapabilirdi ki utanmaz kuzen takmış ikinci tuzağa küçüklükten beri ama çaktırmıyordu baya sene sonra deniyor ve neyi anladım kuzenin arkadaşına benim hakkımda iftira attığını yoksa durduk yere 23 yaşındaki olay 31 yaşında olsun hep sezdim tuzakları kurtuldum rüyalar gördüm eski anıları hatırladım başıma gelecekleri hayal ettim gerçek gibi arkadaşını da sezdim eski anı canlandı kurtuldum
Bu ve buna benzer her olay hayata katılan tecrübe yollarıdır. Bundan sonra daha güvende ve daha kontrollü olarak yaşamınızı dizayn edeceksiniz.
Evet aynen öyle
Değiştirir , özellikle yaşanan tecrübeler , acılar yenilgiler insanı daha çok olgunlaştırıyor farklı bir pencereden bakmamızı ve emin adımlar atmamızı sağlıyor
Ve aynı durumda kalınca aynı tuzağa ikinci defa düşmeyi engelliyor
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 çünkü bir musibet bin nasihattan iyidir misali hatayı önceden sezebiliyoruz ve işte biz buna tecrübe diyoruz
Ve her tecrübe daha fazla mutluluk demek
Ve bilinçli hareket etmek demek
Harika bir söz 😊
Teşekkür ederim 🙏❤️🥰
Ben teşekkür ederim 😊🌹
EİG için teşekkür ederim 🙏🌸🏵️♥️
Rica ederim 😊🌹🎉
Değiştiriyor yaşanılan her psikolojik şiddet anlaşılamamak insanı fazlasıyla değiştirir..
Haklısınız, daha sonra sen neden değiştin derler
Zamanında anlaşılmak isterken size duvarlarını ören bir insana eskisi gibi olamazsınız.
Çok doğru, haklısınız
Haklı olmak mutlu olmaya yetmiyor ne yazık ki teşekkürler.
Mutlu olmak için bizi üzen kişileri yok saymayı öğrenmek gerekiyor. Bunu öğrendiğimiz zaman artık bizi kendimiz dışında kimse üzemiyor.
Teşekkürler tavsiye için
Rica ederim.
Eic için teşekkür ederim. 💜
Cevap
6Cevap
Evet olaylar hayata bakış açımızı değiştirir. Benim yaşadıklarım bana büyük ders oldu ve fıtratım değişmeden bazı hislerim ve davranışlarım çok değişti...
Evet, hayat bizi bi marangoz gibi düzeltiyor.
Düzelmemiş olmayı tercih ederdim.
Ama o zaman eğrilmemek için çaba sarf edilmeliydi.
Bazı şeylere istesekde engel olamıyoruz. Ölüm gibi ve sonuçları...
Ve bu sebeple hayata imtihan diyoruz. Sınavı erken biten sınıftan ayrılıyor ve bize düşen ise sınavı en iyi şekilde tamamlamak.
Sınav umrumda değil...
Maalesef bu bizim dışımızda. Umursamadan da devam edebiliyor insan.
Evet...
Sağlık olsun patron, vazgeçmek yok.
Ben her şeyden vazgeçtim patron...
Yeniden başlamaya çalış.
Hayat devam ediyor ve böyle devam
Peki, mutluluklar dilerim
Peki
Evet değiştirir her yaşanmışlık bir tecrübedir insana ancak bu şekilde insan olgunlaşıyor zaten.
Harika bir tespit, olgunlaştıkça değişimi izlemenin keyfine varmak güzel
Günaydın 😊
Beni değiştirdiği kesin.. iyi huylarım da oldu, sivri yanlarımda, kimseye eyvallahım olmayan yanım daha genişledi en sevdiğim yanım bu oldu.
Kimseye haddinden fazla yer vermemek insanı mutlu ediyor.
Değiştirir, dönüştürür, farklı pencereler açar...
Her olay, her yaşanmışlık insana farklı bir derinlik kazandırıyor.
Aynen, eski elbiseyi soyar gibi yeni bi biz çıkıyor ortaya.
Değiştiriyor elbet.
Tecrübe: İnsanın hayatta yediği kazıkların tamamıdır.
Şimdi soruyorlar bunca tecrübeyi nasıl edindin diye, çok kazık yedik , çok olaylar atlattık kimisi acı , kimisi tatlı tecrübeydi
Çok doğru cümleler.
Muhakkak yaşanmışlığın izleri vardır üzerimizde. Bazen daha da olgunlastırır, bazen her şeye sahip olamayacağımızı öğretir. Bazen de fevri yanlarımızı törpüler ve kendimizi daha çok tanımamızı sağlar..
Bir öğretmen edasıyla bizi eğitir. Ders alırsak başarıya, ders almayı reddedersek yeni ve daha ağır sınavlara götürür.
Çok doğru 😊
Tabii ki yaşadığımız her olay, hissettiğimiz her duygu bizi değiştirir geliştirir. Bunun tek kötü yanı ise asla eski hevesimiz, ümidimiz ve hayalimiz olmaz. Tecrübe edildikçe hayattan zevk alma duygumuz da buna paralel azalır
İstersek hayat yeniden başlar bizim için. Çünkü artık eski hatalar yerine daha akıllı bi plan ve yaşam seçebiliriz.
Kesinkle!!! Bi cok yasadim ve elhamdüllilah ve cok sükür yaşadim ve atlattim ve benim benliğimi yapti. Allah herkesin yardimcisi olsun hayat sinavimizi güzeleştirip kolaylaştirsin
Amin. Sınav için gelindi ve sınavlar bizi hep güçlü kılıyor. Sporcunun önündeki sınavlar için yaptığı antrenmanlar gibi.
Her olay bizi değiştirir, geliştirir, tecrübe sahibi yapar. Bu devirde tecrübe sahibi olmak aslanın ağzında.🤦🏻♀️
Bu sebeple, yaşanmış olayları irdelemek daha büyük dersler ve tecrübe veriyor.
Evet kesinlikle değiştirir dönüştürür. Bütün değişimlerin en güzel ve en kolay olması dileğiyle
Amin, aynen öyle
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz derler. Rüzgar taşı oynatamasa da üzerindeki tozu da illa alır.
Çok güzel, evet bu dersler baya derin
Hepsi tekamülümuz için eğer gereken mesajı alıp kendimizi değiştirebilirsek..
Çok doğru, demir ateşte yanar, suda soğur ve yeniden ısıtılır, dövülüp ikinci suyla çelik olur. Eskisinden daha güçlü ve daha yeni olarak
Evet hiçbir şey tesadüf değil anlamı var bu dünyaya onların anlamını gizemini çözmeye geldik
Bunun farkında olanları dünya bir gezi ve harman yeri olarak karşılıyor, bu da daha az keder ve daha fazla iyilik demek.
Evet ama bazıları hep aynı ya hiç ders çıkarmıyorlar
Onları biz hayatımızın dışında tutacağız. Mecburi iletişimler dışında yoklar
Değiştirir. Olumlu veya olumsuz yönde... Her olay insanda çeşitli değişimlere sebep olur.
Çok haklısınız, her an ve her olay değişim demektir.
Hiç bir şey olmasa, tecrübenin tozu bulaşır.🙂
Aynen üstadım, muhteşem bi söz.
Sen sağol üstadım 😊
Bence etkileri var sadece köklü değişimler olmadığı için fark etmiyoruz
Evet, aslında günlük veya zamansal fotoğraflar olsa değişimleri ruhsal ve fiziksel olarak görebiliriz.
Bilinçaltına işlenirse tecrübe oluyor.
Değiştirir bence biz bir saniye önceki biz bile değiliz 😊
Mükemmel, 1 saniye sonra bile değişimler devam ediyor.
O fırtına insandan çok şey götürüp toz toprak yapıyor. O tozdan kurtulmak zaman alır
Bu doğru. Ama o tozun kısa sürede yok olması gerektiğini bilmek bize kuvvet verir.
Mukakkak ama o tozdan kurtulmak için bile kendine vurman gerekir.
Çok güzel bir tespit. Vuracağız ama bunu daha hızlı ve kontrollü gitmek için vurduğunu unutmamalı insan. Çığ gibi, düştükçe büyür ve büyüdükçe güçlenir.
En son da ayakları yere vura vura kurtulup yürümek gerek.
Buna zafer yürüyüşü diyelim.
Dibe çöküş, sert bir vuruş ve güneş..
Boğulan insan durumu, dibi görmeden kurtulamayız, ayaklar dibi tanımalı ki o anda yardıma gelenlerle gelmeyenleri, kendi gücümüzü net görebilelim.
Tek yardım kendi kollarımızdan alacağımızdır esasen.
Ve ayaklarımız dibe degerken aklımıza gelen o düşünce "yaşamak istiyorsan şimdi kendin için çabala" düşüncesi.
Her olay en az bir değişikliğe yol açar.
Aynen, farketmesekte öyle olur.
"degismeyen tek sey degisimin kendisidir"
Efsane bi kural, teşekkür ederim 😊
rica ederim 😀
degistiriyor
Çoğunlukla değiştirir.
Çok derinden değiştiriyor.
Çok derinden ise çok kırıyor demektir.
Değiştiriyor..
En iyi yönü bizi değiştirmesi zaten.
Öyle.
Var elbette.
Aynen, ve hep olacaktır.
Değiştirilebilir evet
Ve farkında olmadan değişiyormuş insan.
şüphesiz ki etkiliyor
Evet, etkilemesi bizi büyütüyor.
Evet öyle olmasaydı travmalar olmazdı
Güzel bir tespit.
✨🤍
😊
Belki de..
Bu, yaşadığımız duruma ve kişiye görede değişebiliyor.
Artık kişilerde, yaptıkları da aynı gibi..
Değişen tek şey benim daha çok soyutlaşmam..
Bu da sizi mutlu ediyorsa doğru bi tercih demek.
Evet..
Etkiliyor evet..
Bu etkiler ile hayatımızın yönünü ve hayatımızda olması gerekenleri belirliyoruz.
Aynen öyle daha bilinçli oluyor insan hayatı öğreniyor her yeni adımda..
Bu sebeple tecrübeler hep acılardan oluşur.
😔🌸
😊😊
Evet bir iz bırakır
O izler sadece tecrübe oluşturur
Yokk
Sizi değiştiren bi durum olmadı demek.
Ayn henüz olmadı ya da bu bende kalsin
Tabiki 😊
Saka len saka yaz diye 😆 neysem oyum knk yanlız intihar etmeyi düşündüğüm zaman çok değişmiştim ruh halim garipleşmişti
Bi daha intihar vs gibi şeyleri düşünmemeniz dileklerimle.
Eyw sağolun zatemçn ergenlik ozamanlar
Değiştirebilir
Evet ve değiştiriyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?