Kendimi diğer insanlardan ve insanların düşüncelerinden çok farklı hissediyorum. Mesela herkes evlenmek, çocuk yapmak istiyor. Bende asla bu düşünceler yok. Rahatıma çok düşkün bir insanım. Evlenmek istemiyorum. Evlenip de oncs sorumluluğu üstlenmek istemiyorum. Ev işi, temizlik, çocuk vs. Bunlar bana çok saçma ve mantıksız geliyor. İnsanlar ömrünü çürütüyorlar gibi geliyor. Sizce böyle düşünmem anormal mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılKadin icin evlilik gercekten zor ve bu ulkede cok sorumluluk gerektiren bir sey. Erkek sadece calisir para getirir. Ama kadin oyle degil. Calisacaksin para da kazanacaksin, cocuklara anne de olacaksin, esini ihmal etmeyeceksin, hamarat olacaksin, yemek temizlik vs, tum bunlar agzina s**arken bakimli gozukmekte zorundasin. Ustune aldatilmakta cabası.
Ev hanimi olsan koca parasi yiyorsun diye lincleniyorsun. Calisip para kazansan ailene, cocuklarina onem vermiyorsun cocuklar bakici elinde buyuyor diye lincleniyorsun. Ne yapsan olmuyor yani.
21 yasimdan beri calisiyor ve yalniz yasiyorum. Onlisans okuyup ilk seferde atandim. Lisansta bitirdim. Kendime cok yatirim yaptim. Gezdim gordum, kurslara gittim gidiyorum vakit oldukca, sagligima, beslenmeme, bakimima da ozen gosteren biriyim. Parami kendim icin kullandim. Ama evlilik dusunen biri degilim.
Erkegin evde cocuk bakiminda yari yariya bir destek saglayacagini bilsem yapardim belki. Ama turk erkeklerinde bu cok zor. Buyuk cogunluhu sadece calisma ve para kazanma sorumlulugunu aliyor. Artik onu da almak istemediklerinden calisan kadin istiyorlar. Cevremdeki meslektaslarimda calisipta kocasi destek olan bir tane kadin gormedim 5. Yilimi calisiyorum gercekten gormedim.
Kazandigimi kendime harcadim.. dor dir eden yok, hizmet bekleyen yok. Erkek egosu yok. Mis gibi hayatim var. Guzel, bakimli da bir kadinim. Calistigim yerde iletisime gecmeye calisan karsi cins cok oldu istemedim.
Cafede otururken kesenler oluyor. Biri kahve ismarlamisti tanismayi baslatmak amaciyla kahveyi geri gonderdim. Biri geldi masama not birakti gitti. Bir seyler yazip telefon numarasini yazmisti. Disarda cope attim.
Calismadan once, kpssye falan hazirlanirken de boyleydi. Bu ulkede evlili ben erkege hizmet ve maddi destek olarak goruyorum. Zaten kendileri de itiraf ediyor. Gunluk hayatta da, bu sitede de su itirafi duymussunuzdur.
Kadin temizlik, yemek yapmayip, cocuk bakmayacaksa gerektiginde bana destek olmayacaksa niye evleniyorum ki o zaman. O kadar masrafi niye yapiyorum diye.
Turk erkegi icin evlilik oyle romantizm kokan bir sey degil. Cikar iliskisi. Kendine yatirim dadece. Calisanla evleneyim eve bir maas daha girsin. Evleneyim de duzenim olsun yemegim onume gelsin, hizmetim edilsin. Cocuk yapayim cok zevkli ama onlara bakmayayim nasil bakayim ben annemi miyim? Sevisebilecegim bir anneyle evleneyim.
Kadin calissin eve para getirsin, yemegi yapsin, temizlik yapsin, misafir agirlasin, erkegin ailesiyle iyi gecinsin, cocuklara baksin. Erkek ne yapsin? Evlenecek olan kadin, kocasindan bir erkekten nasil bir cikar saglayacak, erkekle evliligi nasil paylasacak mesela?
Evlilik kadina zulum, erkege cennet kimse kusura bakmasin. Arastirmalarda da evli erkekler daha mutluyken, bekar kadinlar daha mutlu.
Erkekler duzelmez, ortaya para disinda baska sorumluluk vs koymazlarsa birkac yila evlenecek kiz bulamayacaklar. Ozellikle parasini kazanan bir kizin evliligin elle tutulur hicbir tarafi yok. Cogu da bosaniyor zaten. Bosanmanin bir sebebi de evlilikte kadinin yukunun fazla olmasi ve erkegin bunu gormezden gelmesi.
Erkeklerin narsistleri, sapik olmalari, canavarlasmalari, ofke problemi, siddete egilimli olmalari, psikolojik siddeti vs hic saymiyorum bile. Turkiyede belli bir kesim fiziksel siddet gorurken, kadinlarin neredeyse tamami psikolojik siddette goruyor evlilikte. Ekonomik siddet, cinsel siddetlerde hicte az degil.
Yani belki de kadin olarak bu ulkede nefes alabilmek icin karsi cinsten uzak durmak daha guvenlidir belki de. Cunku biz kizlar icin evlilik tamamen bir kumar ve buyuk bir risk.
Kimsenin ne m*l oldugu sirtinda, alninda yazmiyor. Cok iyi oyuncu olanlarda var. Ayni eve girmeden, imza atmadan kimse kimseyi taniyamiyor. Buyuk risk bunlar. Kiz icin oyle. Artik kiz babalarinin bile kizimin evlenmesini istemiyorum dediklerini duyar oldum. Hicte haksiz degiller.
Kiz icin evlilik sorumluluklariyla da, evlenecek duzgun erkegi bulabilmek konusunda da cok ama cok zor.
Evlenmek isteyen kizlarimizin karsisina Rabbim iyi ahlakli, deger bilen erkekler cikarsin. Diyecek bir sey yok.
Ama su donemde evliligin kadin icin cok gerekli olmadigini dusunen biriyim.
22 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl"Erkegin evde cocuk bakiminda yari yariya bir destek saglayacagini bilsem yapardim belki" sadece cocuk bakimi gibi olmus bu cumle. Ev isleri, yemek ve cocuk bakimi demek istedim. Evde her ne is varsa destek olmasi herek iste. Evde diye bahsettigim kismi acmayinca virgul falan koymayinca evde sadece cocuk bakimi icin destek olsun gibi anlasiliyor biraz. Onu duzeltmek istedim.
- 1 yıl
Ne kadar da doluymuşsun bu konuda.
Büyük oranda haklısın ama bütün erkekler ilişkilerinde böyle değiller.
Özgürlüğüne düşkün, bir erkek olarak , eğer bir kadın olsaydım hoşlandığım, sevdiğim biriyle mantığım da uyuşursa nikahlı veya nikahsız olarak beraber yaşamak ister ve onunla aynı çatı altında uyumlu olduğumu düşünürsem de çocuk sahibi olurdum. Çocuk sahibi olana kadar da ailesiyle mesafeli olur kendi ailemle de onun ailesinin yakınlaşmasına izin vermezdim. Bir de klasik anlamda düğün, nişan, kına, isteme törenleri yapmaz sade bir nikah kıyardım şayet eğlenmeyi gerekli görürsem.
Bunları da gerektiğinde kolayca ayrılmak için yapardım.
Kadın olsaydım ev işleri ve çocuk bakımında adaleti mutlaka bekler ve iş kariyerime de ilk fırsatta döner asla kendi kazanacağım paradan feragat etmezdim.
Libidosu düşük insanlar yaşamlarında karşı cinse ihtiyaç duymayabilirler. Ama libidosu normal ve yüksek insanlarda durum farklı olur. Duygusal ve bedensel doyum yaşamın olmazsa, olmazı gibi ihtiyaç halinde olur.
Birine kalbinizi ve bedeninizi açtığınızda onunla beraber yaşayıp, aynı yatakta uyanmak istersiniz. Uzun vadeli uyumlu, mutlu bir beraber yaşam ise ciddi bir seçimdir.
Hayatta seçimlerinizi doğru yaparsanız, hata riskiniz düşer, daha özgüvenli olursunuz.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılYeni evlendik aile baskısından ve değersizlik hissinden kaçtım ama çokta kötü durumdayım çocuk sahibi olmak istemiyorum bende. Akşjm başıma yeni dank etti çünkü. Bir an once ekonomik özgürlüğümü kazanıp boşancam. Bu düşünce içine girme sebebini söyleyeyim kısacası bu devirdeki barbie erkeklerden bi halt olmaz ve asla ev hanımı olmaya değmez. Evdeysen aşagılarlar çalışıp para getirmeni istemezler evlenmek istemeyiz çünkü evlenmek isteyen bir erkeğin evi arabası yok bu devirde inan hiç değmez. Her gün kaygı her gün kira bu ay ödenecek mi korkusu bu kaygıdan insan cinsel hayatına da odaklanamaz geleceğe de…
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTam olarak böyle düşünüyorum. Anormal olan kesinlikle biz değiliz. Herkes yılladır süregelen yanlışları bile bile yapıp pişman oluyor. Hayata bir kere geliyorum ve her şeyin en iyisini hak ediyorum bunu bir insanı sevmeye ve onun tarafından sevilmeye çalışarak geçiremem. Arkadaşlık bile kuramıyorum kaldı ki ilişki içine girmek benim için korkunç.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır normaldir. Herkes evlenecek diye bir kural yok. Herkes sorumluluk alacak diye bir kural yok Herkes aile kuracak diye bir kural yok. Saçmalama lütfen sana iyi gelmiyorsa evlenmemen gerekir. İstemiyorsan evlenme.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
26Cevap
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSen ömür boyu anne, babanın üzerinden parazit bir yaşam üzerinden ev işi yapmadan mı yaşayacaksın?
İnsanın yaşam alanında temizlik ve yemek yapma işi kaçınılmaz doğal bir durumdur.
Üremek ise temel icgudulerden biridir. Sizde bu içgüdüsel durum yeterince yoksa bunu yapamazsınız. Ama zaman içinde hormonal ve çevresel etkilerle muhtemelen fikriniz Hayat tecrübem "ben hiç evlenmeyecegim, çocuk yapmayacağım" diyenlerin çoğunun ilerleyen yıllarda fikir değiştirdikleri yönündedir.
Tavsiyem, mevcutta yaşadığınız sorumsuz, tembel yaşamınızda bu duruma gelmeden önce öngörülü davranıp çocuk sahibi olun. Çünkü eskilerin bir lafinda olduğu gibi, erken kalkan yol alır. Yani olgun yaşlara geldiğinizde çocuğunuzu büyütmüş ve kendinize daha fazla vakit ayirabileceginiz daha özgür bir hayata geçmiş olursunuz.
10 Yorumla
1 yılRobot gibi gelmişler, robot gibi gidiyorlar di mi. Sanki kodlanmışlar ve o sisteme uyarak yaşantılarını sürdürüyorlar. Bir söz var ya hani "Doğduktan 5 dakika sonra dinine ve millletine karar verdiler ve sen onları bir ömür savunarak geçirdin." Bu her konu için geçerli bu tabii. Gerçekten özgür insanlar mıyız? Sistemin içine dayatılmış, bizden istenilen hayatları yaşayarak ne kadar özgür olabiliriz?
41 Yorumla- 1 yıl
Çok iyi yorum yaa tam düşündüğüm giibi
Gizli Üye(30-35)1 yılBana anormal geliyor. Sen duygusal değil, mantığını daha çok kullanıyorsun sanırım. Senin düşüncen mantıklı, hatta çok mantıklı. Ama bir çocuğa sahip olmak bence insanı daha çok hayat bağlar. Ben sahip değilim henüz ve yanliz bir insanım, yani kendi ailemle filan da görüşmüyorum. Sanırım bu sebeplerden dolayı çocuğum olmasını isterdim ama Allah çocuk nasip etmezse o da kabulüm, kader böyleymiş derim ve geçerim. Yeter ki ayakta durabileyim, kimseye muhtaç kalmayayım. Başka bir şey istemem. Çocuk nasipse olur nasip değilse olmaz.
00 Yorumla
1 yıl10 sene önce ben de o düşünceye gelmiştim. Bir kaç aday denedikten sonra. Sonra dedim ki, benim hayatım bir kadınla paylaşılmayacak kadar değerli, hayatı gelişine yaşamaya devam.. Sonra tanrı mucize bi kadın yarattı ve karşıma çıkardı, evlendim.
20 YorumlaValla bu senin düşüncen benim düşüncem de şu şekilde. Bi'kıza valla yürüsem çok güzel yürürüm de yürüdüğüm kıza aynı anda kaç kişi yazıyor?
o kaç kişiye cevap veriyor?
ben listede kaçıncı sıradayım?
Gibi sorular aklıma düştüğü an hemen yürümekten vazgeçiyorum. kendimi yoramam gereksiz yere. Üstelik hayatıma alıp sürekli toksik bi'düşüncelerde boğulacağım hâbire Bende mi anormalim?10 Yorumla
1 yılBence gayet normal düşünüyorsun bende aynı şekilde düşünüyorum evde mi kalacaksın anne olmak istemez misin ilerde pişman olacaksın vs vs diyen çok olacak takma hiç ben takmıyorum gerçekten nasıl yaşamak istiyorsan hayatını öyle yaşa
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılYoo, gayet de normalsin. Her kadının anne olması gerektiği sadece aile ve toplum tarafından size dayatılan bir saçmalık. Hayat senin, bu düşünceden dolayı da kimsenin seni eleştirmeye hakkı yok.
10 Yorumla Yahu herkes evlenecek diye bişey yok ki. Neden anormal olasın? On koca değişip sokağa onlarca çocuk salanlar asıl anormal olanlar
30 YorumlaAnormal değilsin, sadece sorumluluk almak istemiyorsun. Yaşlandığında yalnız ve tahminen biraz daha zor bir hayat yaşamayı tercih ediyorsun sadece.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılÇok normal henüz buna hazır olmadığın için istemiyorsun. Evlenmek, sorumluluk almak olgunlaşmaktır. Düşüncelerin 40’ tan sonra değişmeye başladığında, kendini buna hazır hissedeceksin.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Sıkıntı yok zaten çoğu evlilik ayrılık ile bitiyor son zamanlarda mantıklı olan o da çocuğun eksikliği yüzünden bir tik bencillik oluyor maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBunu 20 lik bir ergen olarak söylüyorsun muhtemelen. Bu durumda tamamiyle önemsiz. Gerçekten evlenmek ve üremek istemeyen biri senin yaşlarında bunları düşünmez bile.
07 Yorumla
Soran1 yıl24 yaşındayım?
Cevap sahibi1 yılSence yeterince olgun musun? Ben sanmıyorum açıkçası. Ben o yaşlarda evliliğin e sini bile anmıyordum. Siz bu yaşlarda nasıl bunları konuşup düşünüyorsunuz hayret ediyorum.
Soran1 yılŞaka mısın? 24 yaş evlilik için gayet ideal bir yaş. Sen 45-50 yaşında falan evlendin. Sanırım
Cevap sahibi1 yıl😀24 yaşa evlilik için normal diyen biri emin ol yaşıtlarından ya da orta doğu kadınlarının büyük bir çoğunluğundan farklı değildir. Yani sen de iki gün sonra evlenmek isteyecek, evlenemezsen kendini evde kalmış görecek, evlenirsen de hemen cocuk yapmış olmayı isteyeceksin. Bu sorudaki düşüncelerin asla seni yansıtmıyor, kendini kandırma. Tam olarak klasik bir orta doğu kadınısın çünkü.
- 1 yıl
26 yaşındayım henüz ben de evlenmek istemiyorum bu arada haklısın abla 24 yaşa evlenmek için normal diyen biri kesinlikle evlenir 😂😂😂 24 çok erken bence 26 bile erken öyle düşünüyorum
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2 10 yıl önce belki 26 ya normal denilebilirdi ama şimdi 30 dan önce evlenmek akıl kârı değil. Kızlar hayatınızı yaşayın gezin tozun. Evlilik çocuk çok ciddi sorumluluklar. Zaten 27 28 i geçince su an düşündüklerinizi düşünmeyeceksiniz çünkü kendinizi de insanları da daha iyi tanıyacaksınız.
- 1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum 30 dan önce evlenmem sadece şey var acaba o yaşa gelince istediğim kriterde erkeği bulamaz miyim onu düşünüyorum
1 yılSenin derdin Karşı ki insanın tecrübe değilse sonra bitebilir iyi tercih etmen lazım iyi konuşman lazım bunu
00 YorumlaDeğilsin. Keşke bende istemesem hormonlar sanırım 😄
01 Yorumla
Soran1 yılNasıl yanii
1 yılŞöyle ki kendin için tabi ki böyle düşünebilirsin. Evlenme ve çocuk işine sıcak bakmayabilirsin ama ömrümüzü çürütmüyoruz emin ol😉
00 YorumlaYani bebeklerin rant için katledildiği ülkede çocuk yapmak istememek gayet normal bence
00 Yorumla
1 yılbu sitedeki akıl sağlığı bozuk insalara mı soruyorsun?
00 Yorumla
1 yılHerkesin evlilik niyeti ve çocuk hayali olmak zorunda değil. Bu kimseyi anormal yapmaz
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
1 yılHayır. Herkes evlenmesin ve çocuk yapmasın zaten. Normalsin
00 Yorumla
1 yılhe valla yapıştır gitsin evleneipde ne yapacan
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 317 cevap paylaştı. Yoo değilsin. Bu bir tercih. Herkes evlenmek , çocuk sahibi olmak zorunda değil.
00 Yorumla
1 yılHayır anormal değilsin tabiki kim çıkarıyo aga bu yasaları ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGibi gelmiyor gerçek bunlar, evlilik bir ömür kadın için kölelik, anormal değil aksine normalsin ve akıllısın lütfen bunun farkına var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen de aynını istiyorum. Ama bende durum farklı. Hemcinsimi sevdiğim için heteroseksüel evlilik yapamam
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİstiyorsun, yanlış evlilik yapmaktan korkuyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSen eşittir ben. Bu yüzden kendine sağlam bi kariyer yap.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende senin gibi düşünüyorum. Haklısın sen normalsin. Herkes anormal 😅
00 Yorumla
1 yılÇok haklısın ben de öyle düşünüyorum bunu diyince de millet olum ne alaka mal mısın diyor, sebep olarak da insanın doğası filan diyorlar bu sebep değil ki ak
00 Yorumla
1 yılÇok saçma olan şey annen ve babanın evlenip senin dünyaya gelmen mi? Bence biraz daha akıllı dusunebilirsiniz
00 YorumlaÇoçuğun ne suçu varki olsa onlar mutluluğu veriyor zaten🥺
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılHayır anormal değilsin bu bir seçim meselesi 😊
10 Yorumla
1 yılBende ayni düşüncedeyim
00 Yorumla
1 yılAynı durumdayım. Kimsəye güvenemiyorum.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılOlabilir tercih meselesi.
00 Yorumla
1 yılDeğilsin, ben de aynı
00 YorumlaEn iyisi gayet de nornalsin
10 Yorumla
1 yılBendensin 😀
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bendensin
00 YorumlaBen de istemiyorum
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 673 cevap paylaştı.
1 yılÇok doğru yoldasın
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
1 yılhayır bu bir tercih
00 Yorumla Bende öyle düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAynı ben
10 YorumlaNe alaka anlamadım
00 Yorumla
1 yılSebeb
00 YorumlaNe güzel
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Evlenmek istemiyorum, çocuğum olsun istemiyorum. Sizce ben anormal miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne