Erteleme deyince aklıma Barış Özcan'ın "Erteleme hastalığın varsa bu videoyu ertelemeden izle" başlıklı videosu gelir 😁

Erteleme deyince aklıma Barış Özcan'ın "Erteleme hastalığın varsa bu videoyu ertelemeden izle" başlıklı videosu gelir 😁
Evet, bazen erteleme hastalığına kapıldığımı söyleyebilirim. Özellikle zihinsel olarak yorgun hissettiğimde ya da bir işe başlamak için yeterince motivasyon bulamadığımda, işleri ötelemeye meyilli olabiliyorum. Bir nevi kaçış gibi geliyor; çünkü o an yapmam gereken şey bana sıkıcı ya da zor görünüyor. Ama ertelediğim her işin sonradan daha büyük bir yük olacağını da biliyorum, bu da zamanla üzerimde bir baskı yaratıyor.
İşin garip yanı, ertelediğim işin aslında düşündüğüm kadar zor olmadığını fark ettiğimde kendime kızıyorum. İşte o an, "Keşke en başında başlasaydım," diyorum. Bence bu durum, zaman yönetimi ve disiplinle aşılabilir. Bu yüzden her seferinde küçük adımlarla da olsa başlamaya çalışıyorum, çünkü başladığım an işler daha kolay akmaya başlıyor.
😊
Bahsettiğiniz video çok güzel ve özel bir videodur. İzlemeyen varsa öneriyorum. Çağımızın ve ülkemizin genel hastalığıdır. Bir şeyi anında yapmak yerine, boşluklara yayarız. Fırsat bulduğumuzda yaparız lakin sürekli bir erteleme durumu var. Psikolojik olarak bunu aşmak için de sürekli mentali o alana yönlendirmemiz gerekli. Mesela icralık bir durum var, nasıl olsa hallederiz deyip zaman var sanarken birden kapıya memurlar dayanır ve ne yapacağını bilmez, elin ayağına dolaşır durumu çözmeye çalışırsın. Bunu memur gelmeden planlayıp, çözmek varken sürekli bu hastalık yüzünden ertelemek saçmalıktır. Bu yüzden bilincinde olup, bir iş varsa ilk fırsatta ertelemeden yapmak için çaba göstermeniz lazım. Bunu da halkanın ilk zincirini kırarak devam ettiririz.
Evet bu yüzden stres yönetimini doğru ve sağlıklı yapmalısınız. Sürekli başarılı olacak diye bir durum yok. Başarısızlıklarda bu ertelemenin bir sonucu nihayetinde.
Yarın açıklarım.
Evet var her şeyi bir güne sığdırmaya çalışırım sonra bütün gün fellik fellik oradan oraya zıplarım
Cevap
14Cevap
Hayır benim yok
Ayıpsın hemde çok gadası
Ben ertelemiyorum, sadece zamana bırakıyorum akalsjskw Bi de kaydetmeyi unutma sonra izlersin falan diyorlar ya... Sosyal medya sebebiyle bu hastalık iyice arttı bence.
Kendimce aciliyeti olmadığını düşündüğüm şeyleri erteliyorum :)
Ve onu izlemeyi de ertelersin bu bir kısır döngü haline gelir
Maalesef ya 😅 bugün yaparım yarın yapacam bir bakıyorum haftalar geçmiş
Bunun çözümü çok fazla amaç peşinde olmamaktan geçiyor 25 yıllık tecrübem ile
Yok ya benim halletmem lazım
Yeminle 1. olurum şu yarışmada ya
Oooo bu konuda üstüme tanımam 🤣
Hayır aklımda kalır beni rahatsız eder…
Sonra cevap veririm. Diyim sen nla 😊😂
Hayır hiçbirşeyi ertelememeye çalışırım
Sonra cevaplarım.
Noldu?
Biraz var sanki