Varoş tabir ettiğimiz hayattan umudunu kesmiş insanlar içinde yaşamak ve büyüme ile, Ege Trakya gibi dünya yansa umurunda olmayan yerlerde büyümek arasında geçmişten geleceğe nasıl bir etki gözlenir?
Büyük bir şehirde yaşıyorsak yanımızda geçen insanlara selam bile vermeyiz. Kendimizi koruma ihtiyacı hissi duyarı. Ama küçük bir yerde yaşıyorsak insanlar çekinmeden birbirine selam verirler. Büyük şehirde yaşayan insanların hastane, eğitim gibi imkanları daha çok olur. Küçük yerlerde bu oranlar düşük veya sınırlıdır. Büyük şehirlerde hayat şartları ve yaşam, ekonomi daha zorlu iken küçük yerleşim yerlerinde bu olanaklar biraz daha rahattır. Mesela ev kiraları, pazar alışverişi, bir yerden bir yere giderken yol masrafı büyük şehirlere göre küçük şehirlerde daha rahat olmaktadır. Büyük şehirlerde hava kirliliği fazla iken küçük şehirlerde daha azdır. Büyük şehirlerde konuşma, diksiyon daha düzgün iken ve kültür bakımından yüksek iken küçük şehirlerde bu oran daha düşüktür. Kimse kültürsüz demiyorum yanlış anlaşılmasın. Büyük şehirlerde ailen ile piknik yapma olanağın sınırlı iken küçük şehirlerde daha fazla imkan vardır. İkisininde olanakları farklıdır. Bulunduğumuz ortam yerine göre hayatımızı ve şartları çok fazla etkiler.
Coğrafya çok büyük oranda etkiliyor kim ne derse desin değiştirilebilir bir şey mi evet öyle olabilir ama tamamen etkisiz kalıyor demek bana saçma geliyor. Doğduğu andan itibaren şehrin en lux yerinde büyümüş birisiyle, iç anadolu da köyde büyümüş birisi aynı olmuyor kötü amaçla söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama eldeki imkanlar farklı, görüşler farklı açıkçası gayet etki ediyor bence
Çok fazla etkiliyor maalesef bitanem.. Bunu en iyi biz biliriz.. 😅 Bazı yörelerin insanları ne yazık ki çok fazla rahat insanlar.. Öyle insanlarla yaşamak sorumluluk sahibi olan insanlara zulüm gibi gelir.. Keşke herkes birbirine ayak uydurabilmiş olsa..
İnsanın hayaller kurabilmesi ve o hayalleri azimle, inançla gerçekleştirmesi sadece coğrafya ile açıklanamaz. Hiçbir hayali olmayan biri isterse İngiltere sarayında doğsun, idealist ve hayallerine bağlı insan ona bin basar her zaman..
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Yaşam standartları açısından, güvenlik bakımından etkiler muhakkak. Bunun dışında bence insanı mutlu eden barındığı yerden ziyade kafasının içindekiler ve ruhudur.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Fazlasıyla etkiliyor özellikle gidip Türkiye’yi ziyaret etmiş birisi olarak söylüyorum yakın zaman içinde orada olsaydım büyük ihtimal yapamazdım gibi geliyor.