Merhaba selamlar iyi akşamlar herkese eski olaylar yasadiğim zor günler gelip o yüzden moralim bozuluyor ama unutmak istiyorum kafamdan bir türlü çikmak bilmiyor sizce bu durum da ne yapılmalı hastalığım vardı evet ama iyileştim sadece bu kalıntılar kaldı üzerimde ne yapabilirim?
Eski yaşadığım olaylar aklıma gelip moralim bozuluyor?
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Bende de o sorun var kuzenim beni tuzağa düşürmek için aynı yerde çaba gösteriyor o yüzden o kadar tuzak kurdu 10 kere onun yüzünden arkadaşı iki kere kuruyor amaç ne? zorla sahip olmak aynı yerde ve kendisiyle gurur duymak kullanmak sonunda olmayınca deliriyor ben geçen sene yine atlattım ama evet zor bir durum
Bu benim başıma her gün geliyor HER GÜN. Eskiden kendimi paralarım ama şöyle düşündüm sonra: geçmiş gerçekten geçmişte kaldı. O anı değiştirebilir miyim? Hayır. Peki neden o geçmiş anı düşünüp şimdikini mahvediyorum? O yüzden aklına gelen anıların gelip geçmesini bekle ve kabullen. Evet öyle oldu ama geçti gitti ve değişmeyecek. Ne kadar acıtsa da o geçmiş, geçmişte kaldı.
O anı değiştiremiyorsun bu konu da haklısın evet ama insanları değiştiremiyorsun oturduğun yeri vs degistiremiyorsun falan sıkıntılı işler çok ya yaptığın hatalar olmuş olabilir onları unutmak bana çok zor geliyor gerçekten
Biliyorum en ufak bir şey bile o anı o hisleri tetikliyor. Bunun için yeni şeyler deneyebilirsin. Herhangi bir şey olabilir. Mesela o günleri hatırlatan dizi film müzik eşya vs ne varsa onları dinleme görme izleme yeni şeyler keşfet seni iyi hissettiren şeyler. Ben mesela odamın şeklini değiştiririm sık sık farklı şeyler yaparım diy tarzında yeni müzikler dinlerim. Çünkü bende bir şeyi bir anıyla çok bağlaştırırım. Bazı kıyafetlerim bana kötü günleri hatırlatıyor onları mesela gözümün önünden kaldırıyorum. Çünkü bazen gerçekten unutmak çok iyi geliyor. Ne kadar az hatırlatırsa o kadar iyi. Çok sevdiğim bir kitaptan bir alıntı yazayım bak: " '' Anılardan bazıları yüktür insanın kalbine. Bu yüzden unutmak olağan ve elzemdir zaman içinde. ''
Rica ederim ne demek. Hayatta her şey gelebiliyor insanın başına. Yalnız olduğunu unutma, herkesin bir derdi var elbet. Kendine iyi bak kendini üzm çünkü beşikten mezara tek sahip olduğun ve en önemli şey yine kendin.
Eskiyi eskide bırakıp önüne bakmazsan hayatının getirmiş olduğu fırsatları görmeyip mutlu olamazsın. Yaşadığın olumsuz şeyler seni güçlendirdi ve o zor günlerin geride kaldığını unutma onun dışında geçmişe dair şeyleri hiç düşünme. Böyle yaptığında her şeyin daha farklı olduğunu göreceksin
Merhabalar Her insanın yaşadığı gibi sizde bir depresif durum halindesiniz özellikle bu durumlarda hobi edinmek gerçekten sizlere çok yardımcı olacaktır. Zihninizi ve bedeninizi meşgul edecek uğraşlar hem akvititel gücü arttırır hem de sizlerin moral bozukluğuzu almaktadır
Unutmaya zorladığın her şey zihnine kazınır akışı keşfetm zamana ayak uydur. Şu an andasın şu an bu anı yaşıyorsun. Bu ana odaklan. Zamanla geçecektir. Zorlama.