Söz konusu profesör makamında birisinin devlet dairesinde başkasının yerine imza atma ısrarı ile başlıyor. Sonradan hayvanlar âleminin kralı gibi kükrüyor, ortalığı birbirine katıyor ve işin tuhafı adam haksız.
Bence öyle değil yaaa okuyan insan daha bi farklı olur en azından okulu gibi görünüyor bilgili bazı şeylerde olur ama hoş bazıları okusun da 🥲 okumamış gibi oluyor bazıları da okumadan o görünüşü vardır
Yok ya bence alakası yok. Cehalet kesinlikle insanın karakteri ile ilgili. Bir bakıyorsun okumuş profesör bile katil olabiliyor. O yüzden cehaletin kesinlikle okumuşlukla okumamışlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum. Okuma imkanı bulamayıp kendi kendine kendini geliştiren öyle insanlar var ki. Kitap okuyarak kurslara katılarak veya dışarıdan açık öğretimde okuyarak. Okumadı diye Kafa yapısı çok güzel olan insanlar var. Mesela bir insana kibar davranmak veya onu aşağılamak bu tür davranışlarda cehalete girebilir. Ne yapacağını bilip bilmemek cehalete girebilir. Bu iş dünyasında ne insanlar gördüm. Mühendis olup üst pozisyonda olan insanlar alttakileri çok küçümsediğini gördüm. Bence bu da bir cehalet. İş sınırları içerisinde kendini üstün görebilirsin Ama bir markete bir AVM'ye gittiğinde senden normal bir insansın. O yüzden değerlendirirken kendini yüksekte değil herkesin seviyesinde görerek değerlendirmelisin.
Kesinlikle çok doğru aşkım.. İnsanlar okumuş olsa da ne yazık ki eşeklik baki kalıyor.. Öyle insanlar tanıdım ki okumuş ama iki kelimeyi bir araya getiremiyor.. Önemli olan insanın okumasından ziyade kendini yetiştirebilmiş olmasıdır..