Kimsede uyarmamış beni be 🤣
Keşke hep çocuk kalsaydım demeye korkuyorum artık, ya siz?
Kimsede uyarmamış beni be 🤣

Ben sıramı savdım. Aslında çocuklarımız sadece şu dönemde zarar görmedi , görmüyor. Yıllar önce de vardı zaten. Ama herkes susardı, herkes kendisi için korkardı. Ayrıca haberleşme ağları, sosyal medya da bu kadar gelişmiş değildi.
Ben de öyle. Oysaki ne severim çocukluğu. Ödev sorumluluğu ve belki de sınavlar dışında bir yük olmaz, olmamalıdır omuzlarında. Doyasıya oyun oynamalı, şen şakrak bakmalısın hayata. Toz pembe gözlüğü ilk çocuklukta takarsın.
Aynen öyle be, bu devrin çocuklarına üzülüyorum
Korkuyorum ama yine de diyorum. Çünkü başka türlü yapamıyorum. Evet büyümek güzel, hayatın farklı taraflarını görüyorsun ama çocukluk da bir başkaydı. Çocuk olsma yeniden isterdim.
Cevap
7Cevap
Ben her zaman çocuk olmayı ve çocuk kalmayı çok isterdim benim zamanında böyle iğrenç olayları Hiç olmazdı
Şimdiki aklımla o yıllara gidip affedersiniz hepsinin ağzına etmek isterdim
Çocuk halinle nasıl yapardın onu 😂
Şimdiki aklımla dedim abla
Toplumu ne kadar çok dilimize alır olduk, toplum kavramı kutsal değerler içerir, şaka mısınız
Bizi toplum bu duruma düşürdü. Ben korkuyorum artık, sürekli bitmek bilmyen en yakınlari tarafindan öldürülen, istismar edilen kadın ve çocuk katilleri toplumun içindeki insanlar işte. Sonra trafikte birbirini katledenler onlarda bu toplumun insanı. Daha çok var saysam bitmez.. En son bu toplumun içinden 19 yaşında bir adam iki kızı parçalayarak öldürdü.
Bunu anlatırken bile hep olumsuzluk umutsuzluk şiddet içeren ifadeler kullanman şaka mı
Senin bunları görmezden gelem şaka mı..
Ben ön yargilarimla mutluyuyum
Sizinde görüşünüzü saygı duyuyorum.
Demeki bendede bir yaşanmışlık varki böyle düşünüyorum
Ben toplumun değerlerini bir yere koyuyor onur duyuyorum, bunun gibi olayları başka bir yere koyuyorum, gerçeklere odaklanıyorum sadece
Evet size göre öyle! Saygı duyuyorum elbette
Benim düşüncelerim toplumun geldiği nokta ortada korkularım var. Olumsuz bakıyorum çünkü bu toplum hiç iyiye gitmiyor. Umarım düzelir her şey istemezmiyim toplum olarak hep iyi olmayı.
Ülke bizim herşeyiyle, buna rağmen şikayet ediyorsak bilmiyorum, iyiyide eleştiriyoruz kötüyüde, korkusuyla herşeyiyle yaşıyorum bu yüzden benim ülkem
Toplum doğru yönetildiği sürece, bizim o toplumun vicdanına ihtiyacımız yoktur.
Biz çocukken bizi elliyorlardı hiç fark etmiyorduk mk asdjdk
Korkmuyorum. Bazen 8 yaşındayım diyorum bazen 68. Ama olduğum yaşta değilim biliyorum.
Belki zamanında bizim çocukluğumuza zarar veremediler ama her yapılan olayla içimizde kalan çorucuğa çok güzel zarar veriyorlar. İnsan evdeki neşesinden utanır oldu gündeme baktıkça…
çocukluk ta kötü, yetişkinlikte. Yaşlı iken "Keşke 30-40'larıma geri dönsem" klişesi ile aynı.
çocukken sadece gözümüz kördür, cahilizdir çünkü...
Şimdiki çocuklara üzülüyorum.
şansa kalmış daha çok
o anları bir daha yaşamak ister miyim bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?