Umduğunuz gibi mi herşey, yoksa hayal kırıklığımı... https://youtu.be/pOTezKP5DIY biz büyüdük ve kirlendi mi dünya yoksa zaten kirliydi de biz mi anlamıyorduk? Bir sürü soru istediğinize cevap verebilirsiniz, isterseniz şarkı bırakabilirsiniz
Keşke hep çocuk kalsaydım dediğiniz oluyor mu? Ben küçükken... Ya da ben büyüdüm... deseniz bunlar ne olur?
Yine etkili bir paylaşım.. Teşekkürler. Twitter gönderisinin aynısını yaşadım. Sokakta top oynardık, siyah rugan ayakkabısı ile komşu abi "atın bakalım çocuklar" derdi. Öyle vururdu ki topa hayran olurduk. Şimdi o sokaklarda yok, çocuklarda. (Dünya nüfusu arttıkça, insan nüfusu azalıyor) insan kalabilmek dileğiyle..
Ben de teşekkür ederim :) dönme dolaba biner her defasında tutunmadan ayakta kalmayı dener ve her defasında düşerdim tabii, diz kapaklarımda kabuk bağlayan yaralarım her defa yeniden kanardı 😂😂 bütün bir çocukluk diz kapağında kabukla geçti desem yeri
Ahh ahh :) diz kapaklarımız ne çekti ama :) topa vurmak isterken terlikten çıkan parmağımızın taşa değmesi, parmaklarımız yarıldı. Güzeldi ama, çok güzeldi o günler. Babam vardı, derdim yoktu.
Etkili olsun diye de paylaşmadım, o paylaşımı görünce biran çocukluğum geçti gözlerimin önünden teşekkür ederim görüşün için. Haklısın nüfus fazla olsa da insan kalabilen pek az galiba zamanla...
“Sıradan ölümlüleriz büyümüş kimyası değişmiş” Teoman’ın bir şarkı sözü. Küçükken çok hayalperest değildim belki. Ama derdim tasam yarın ne oynasam hangi dondurmadan yesemden öteye gitmiyordu. Şimdi bakıyorum da yaşananlara ve yaşayacaklarıma... Pek de gerek yokmuş hani büyümeye
Kesinlikle, annemiz sokağa salmadı arkadaslar dışarda oynarken evde olmak en büyük derdimizken, büyümek nasıl gerekli ve cazip olsun ki... Teşekkürler görüş için, teomanın hangi şarkısı bu
Küçükken büyük olmanın hayalini kurardık eee büyüdükten sonra büyümenin bu kadar boktan bir şey olduğunu anladım. Şimdide tekrar küçülmek istiyorum. Keşke her istediğimiz olsa
Ne güzeldi hoş oyunlarımiz vardı bir yere misafirliğe gideceğimiz zaman telefonla haber vermezdik evin küçük çocuğu oraya gidip annem akşam size gelecekmiş derdi
Bu aralar sık sık diyorum. Çünkü, yaşam o kadr enteresan ki insan anlamıyor nasıl bir anda büyüdüğünü. Çok ilginç yaşla beraber kendi sorumlulukların artıyor evleniyorsun biraz dah; bu arada çevrendeki insanlar yaşlanıyor onlara karşı ayrı artıyor. Bu sorumluluklar seni yoruyor zamanla hali ile.
eskiden toprak damlarda bilye oynardık. ev sahibi sürekli kovalardı bizi. kar yağınca tokaçlardı yan komşu damını akmasın diye şimdi betondan geçilmiyo..
Adanaya kar yağmaz maalesef. Bizim kar oyunlarımız hiç olmadı. Ama çamurla oynamayı severdim :) eski sokaklar mahalleler... Damdan dama geçerdik evler o kadar bitişikti ki. Bir gün damdan düştüm, annem hep söyler damdan düştün deli oldun başıma diye :)
Keşke hep kücük bir cocuk kalsaydım hayat ozaman da güzeldi hayatın acımasızlığından kötülünden ve zorluklardan cocuk olmakla korunurdum hayat cok zor büyünce bunu görüyosunuz cocken de bazen zor olsada ozaman cocuk olduğunuz icin hayat da cok az zor ahhhhhhh keşşşşşke hep cocuk kalabilseydim
Teknolojiler sayesinde gelecek nesiller mal gibi büyüyecek maalesef 2 yaşındaki yegenim bile telefonu elinden düşürmüyor tabi anne babalar da suçsuz degiller
Akrabalara gittik, iki torunu da evde. İkisinin elinde telefon... 1,5 yaşında var yok, velet YouTube da video çalıp, reklam çıkınca reklamı atlaya basıyor daha ne diyeyim.
Adam haklı beyler dağılın. :) Ben de büyüyünce dışarıda istediğim kadar kalacağım, istediğim yer gideceğimi düşünürdüm. Uzaklara gitmeme ve akşam ezanından sonra dışarıda olmama pek izin verilmezdi de. :)
Evet çünkü çocukken babam vardı evde bahçesinde boğaza karşı otururduk yazın bana boğazı anlatır sonra ya havuza ya da denize girerdik acıkınca mangal keyfi yapardık ama o yok
Senden 10 yaş büyük birine de sen öyle gibi geliyorsun :) bu bitmeyen bir döngü her yaşta kendimizi çok büyük hissediyoruz ama her yaşta biraz küçüğüz sanki. Ben de keşke hep çocuk kalsaydım, beden büyüyorsa da ruhumuz kalsın çocuk
En İyi Cevaplar