Bazen hayat acımasız davranır istediklerimiz olmaz Çabalarımız bir türlü sonuç vermez guvendigimiz dağlara kar yağar.. Olması gerekenler zamanında olmaz ya hani...
Hayal kırıklığı sonrası nasıl hayata devam edilir?
Olması gereken zamanında olmuyorsa ona da razıyım. Olsun da geç olsun ama olsun. Beni hayatta tutan kesinlikle yarının bilinmezliği ve Allah’a olan inancım. Allah’ın adaletine olan inancım … Yoksa gider kendimi bir yerden atardım.
Ben maalesef dibe vuranlardan oluyorum. Hiçbirsey yapmak zevk vermiyor. Ama son zamanlarda sabrımmı deneniyor anlayamadım ama mücadele ediyorum. Telkin ediyorum kendimi. Bol bol yürüyorum mesela o bana iyi geliyor. ya da spor yapıyorum, yemek yapıyorum. Duygusala bağlıyacak herseyden uzak duruyorum. Telkin ediyorum kendimi. Başkalarının hayatları acıları ile empati yapıyorum. Kimler neler cekiyor diye. Sonda dua ediyorum ve şükrediyorum Rabbime. O dibe çöküşlerimi daha yola soktum. Zaman zaman kendini hatırlatsada yine daha iyiyim nispeten
Bir insana haddinden fazla anlam yüklendiğinde, sonuç haddini bil oluyor. Yani sonuç olarak hayalkırıklığımızın sebebi onlar değil, onların sırtına yüklediğimiz anlam.
Bu yükü kaldırabileceklerini hesap etmediğimiz için bu kırıklık oluşuyor. Ancak gerçek ve samimi bir yürek, fikrimce bu yükün altından bir şekilde kalkar.
Devam etmek cevabına gelecek olursak ise, o olmadan da vardık. Bundan sonra da tek başıma devam edeceğim motivasyonunu yeterli.
Her çıkışın bir inişi vardır insan hava gibidir bazen gunes açar bazen bulutların artar pozitif ol kar yağarsa bembeyaz gunus açarsa aydınlık olur ikiside güzeldir diye dusun