İlişkiler üzerine biraz detaysal bir soru?

Ben genellikle ufak da olsa konulara hakim olmaya çalışan birisiyim. Bu bağlamda da cevabına dair fikrim olmadığı derin sorular pek yoktur ama alternatif fikirlere de bayılırım, farkındalık yaratır.

Sorum ise sizce bir ilişkide doğru olanı yapmaya çalışmak ne kadar doğru? Hayatımın bir noktasından sonra ilişkilere bakış açımı ve ilişkilerdeki davranışlarımı çok daha üst noktalara taşımaya çalıştım, kendimin daha iyi versiyonunu yaratmaya çalıştım ama ilişki tarihimde çoğu zaman ne yazık ki toksik kişilerle karşılaştım. Tam bir toksik insan magnetiyim. Bunun nedeni ile ilgili çok analiz yaptım, çoğu kısmı çözümledim ama yine de insanlar toksik diye kendi davranışlarımdan ödün vermek bana mantıksızca geliyor. Dolayısıyla burada çıkmaza giriyorum. O yüzden soruyu tekrarlıyorum; bir ilişkide doğru olanı yapmak sizce ne kadar doğru? İnsanların olaylara yaklaşımları ve algıları nasıl? Dürüst cevap vermenizi istiyorum, size düzgün davranmaya çalışan bi' insanı sömürür müsünüz, sömürürseniz neden sömürürsünüz?

İlişkiler üzerine biraz detaysal bir soru?