Çocukken zor şeyler yaşadım. Ama ben hayata bir şekilde devam etsemde onlar bende tramva olarak kaldı içten içe huzurum yok.

Çocukken zor şeyler yaşadım. Ama ben hayata bir şekilde devam etsemde onlar bende tramva olarak kaldı içten içe huzurum yok.

Travma, çözümlenmemiş travmatik olayın sonucudur. Travma çözümlendikten sonra sadece geçmişte yaşanmış bir trajedi olarak kalır. Eğer sonradan tekrar tetikleniyorsa travma aşılmamıştır. Herkesin geçmişinde trajedik ve travma yaratmış olaylar olabilir. Herkeste travma vardır demek yanlış olur çünkü bu olayı nasıl çözümlediğimize göre değişir.
Bence olayın özüne inmelisin. İmkanın varsa terapiye git ama iyi bir psikolog bulmaya çalış. Gerçekten psikolog olan arkadaşlar hemfikirdirler ki dünyadaki psikologların %90'ı psikolog değildirler ne yazık ki. Bunun dışında da söyleyebileceğim tek bir şey var; ne yaşanmışsa yaşanmış. Önemli olan senin bunu analiz etmen. Bunun neden yaşandığını, nelerin yanlış olduğunuı çözümlemen. Yanlış seninle alakalı olmayabilir ama yanlışları görebilmen gerekir. En nihayetinde yaşanan yanlışlar için önce kendini, sonra da yanlışı yapan kişiyi affetmen gerekir. İyileşme süreci böyle başlar. Eğer yapabiliyorsan da duygusuz olmak inanılmaz işe yarıyor.
Ben herşeyi atlattım diremçliyim geçen sene 2. travmamı atlattım yine Allah'tan yine kurtuldum
Var gülerek ağladım yalnızken
Cevap
3Cevap
Evet bende öyle huzursuz hissediyorum 🤷🏻♀️
Herkesin bir travması vardır
Sanirim scooterim calinmasi.
Çok fazla
Var tabi
Vardır illa ki
Evet var
evettt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?