Cevabi evet veya hayır diyerek değil açıklayarak veriniz lütfen. Merak ediyoruz.

Cevabi evet veya hayır diyerek değil açıklayarak veriniz lütfen. Merak ediyoruz.
Travmam var.
Aile içi ve yakın akraba tarafından küçükken taciz edildim.
Bu şu an kimseye karşı güvenemememin asıl sebebi..
Psikoloğa gitmiştim aile insanın güveninin oluştuğu yerdir senin güvenin temelden sarsılmış bu yüzden zorluk çekiyorsun demişti.
Bide silah sesi duyduğumda kalbim duracak gibi oluyordu onun sebebi de babam anneme silah verdi ben elimi kana bulamayacağım sen kendin yapacaksın demişti o silah patlayacak diye her saniyede irkilmiştim o gün..
şu an silah sesi duyduğumda girecek delik arıyorum.
Bu kadar.
1 senelik sevgilim bana ölüp biten elimi tutmaya bile kıyamayan o kişi en yakın arkadaşımla kardeşim dediğim kişiyle aldattı beni. Arkadaşım oğlana aşıkmış sürekli şakalaşıyorlardı ben anlamamıştım ama daha sonra birisi itiraf etti bunu bana bende ikisine sordum ve inkar etmediler o sevgilim kızı suçladı o yakınlaştı dedi kız da sevgilimi suçladı o geldi bana diye. Her neyse hiç bir şey yapmadan ayrıldım ikisinden. Travmamda şudur ki yaklaşık 8-9 senedir hiç kimseye güvenemiyorum hiç bir şekilde yani karşı cins için bu dediğim. Yakın arkadaşım yok olamazda, kimseyle yakın bağ kurmak istemiyorum çünkü yeniden bunların başıma gelmesinden korkuyorum. İyi günler diliyorum.
Travma dediğin şey öyle “benim başıma gelmez” diye geçiştirilecek bir konu değil, insanın hayatına istemeden de olsa bazen tokat gibi inebiliyor. Zihnimde iz bırakan, uzunca süre üstünde düşündüğüm olaylar tabii ki yaşadım. Kimi zamansa bu izler bana kendimi, başkalarını ve dünyayı daha iyi anlamamı sağladı. Travmalar zaten çoğu zaman bir şekilde bizi şekillendiriyor, ister istemez bakış açımızı değiştiriyor. 🌱 Senin için de böyleyse, hissettiklerini küçümsemeden sahip çık, zamana bırak. Şunu unutma: Herkesin yükü farklı ağır, ama hepimiz bir şekilde taşımayı öğreniyoruz. 💫
Cevap
13Cevap
Evet var. Yemeklerle alakalı travmalarim var. Çocukken istemediğim yemekleri yemedigim için masadan saatlerce o yemek bitmeden kalkamazdım. Tavuk ve ketçaplı makarnadan tiksiniyorum.
Hayır travmam yok
Ooooh hemde ne trawma, olay o kadar trawmatiktiki yaşanmamış olabileceğini bile düşünmüştum belli bir süre , kendi kendime yasandiğini kanıtlamaya çalışıyordum ama belli bir seviyeden sonra hiçbir şeyi umursamıyorsun asıl önemli olan şeyin sağlik olduğunu anlıyorsun böylelikle ve de kimsenin umursamadiğini farkedince artık sen de umursamiyorsun
O kadar kötü bir şey yani. Geçmiş gitmiş olsun 🌸
Geçti çok şükür ama beni baya değiştirdi iyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama uzun zamandan beri mutlu ve huzurlu hissediyorum, teşekkür ederim, senin trawmatize olduğun şeyler var mı
Var tabi olmaz mı... aslında soruyu sorma sebebimdi. Bugün tekrar bir yüzleştim gibi oldu. İnsan ofkeleniyor ama ilk zamanki kadar değil tabi. Neyse ki geçti. Zaman gerçekten ilac gibi.
Evet her şeyi zamana bırakmak gerekiyor , zaten insanın trawmatize olmasının bir sebebi de o hissettiği duyguların hiç geçmeyeceğini zannetmesi, umarım daha iyi olursun
Teşekkürlerr umarımm🌸
Bir şey değil🌸🌹
Denizle ilgili var küçükken sahilde birinin boğulduğuna tanık olmustum birdaha hiç denize girmedim yani ailecek gitsek bile kenarlarda dururdum 40 senedir
Çok kötü bir his ya.😵💫
9 yaşındayken eniştem denizin içinde kafamdan suya bastırdı o günden beri suya girince boğulucam sanıyorum su fobisi oluştu asla yüzme öğrenemiyorum bu da benim travmam sanırım
böyle şeyleri anlatmak ne anlatana fayda verir ne de dinleyene
Küçükken köpek saldırmıştı hala yaklaşamam karşı mahallede görsem yolumu değiştiririm
doğarken başlıyor o yüzden çok travmalarımız var.
Vardır da aşmışımdır bişeylerin üstüne üstüne gitme huyum var
Boşandıktan sonra bir türlü toparlanamadım
Üzücü barısmayı denediniz mi bir ihtimal?
Üzücü olmuş ama vardır bunda da bir hayr.
Hayr sizden yana değildir belki. Hanımdan olabilir. Sonuçta kimin haklı oldugunu bilemem.
Evet çocukluk dönemi aile içi sistematik (öz baba) cinsel istismar
Işkence
Fiziksel siddet
Korkunç.
şu an görüşüyor musunuz?
Elbette hayır.
Çocukken bir keresinde babam annemi korkutmak için mutfagimizdaki full cam yemek masasini beyzbol sopasıyla kırmıştı o masanın kiriklerini temizlefken elimi çok fazla kesmiştim
evet var ama anlatılmaz utanırım
Gizli olup anlatsaydin yav
Dondurmanın külah da erimesi
Yok Allah'a şükür
lahmacun olarak var
Benim de döner.
Evet var
Hayır yok
Var.
Bilmiyorum ama kesin vardır
Evet bi kaçtane var
Eve kilitlenmek