Irkçı mısın?
Irkçı isen neden, değilsen neden? Nedenini merak ediyorum.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Irkçı mısın?
Irkçı isen neden, değilsen neden? Nedenini merak ediyorum.
Irkçılık, bireylerin yadaa grupların, diğer insanlardan üstün veya aşağıda olduğuna inanmasıdır. Irkçı olanlar önyargı, korku veya yanlış bilgilendirme nedeniyle bu düşüncelere sahiptir. Irkçı olmayanlar insanları eşit görür, çeşitliliği kutlar ve tüm insanların eşit haklara sahip olduğuna inanır. Irkçılık, toplumsal yapıyı zayıflatır ve insan ilişkilerini olumsuz etkiler, bu nedenle ırkçı olmamak, daha adil bi toplum için önemli.
Ikçı değilim. Sebebi saçma. Kimse ırkını, ülkesini, cinsiyetini, anne babasını seçmez. seçebilseydi de önemli olmazdı. Ben nasıl Türk olduysam o da Rus olabilirdi.
Cevap
7Cevap
ırkçı değilim.
Irkçı değilim ama mültesi istemiyorum çünkü ülkenin toplum yapısını, ekonomisine ve böyle giderse 10 seneye siyasete gireceklerinide düşünüyorum ha ukraynalı ha suriyeli aynı benim için, kadın ve çocuklar hariç
genel olarak vatansever ise birisi ırkına bakmıyorum ama tas kafalılarıda sevmem genelde suça meyilli psikopatlar oluyorlar
Ülke için endişelerini anlıyor ve bu konuda sana hak veriyorum. Ama ülkeyi senle ben koruma gücüne sahip miyiz? Ya da onlardan nefret edersek gideceklerini düşünüyor musun?
Irkçıyım her toplumda iyi kötü cahil insan illaki vardır ama bazı toplumlarda cahil kötülerin oranı daha fazladır onları sevmem önyargım vardır etrafımda istemem.
Kaç ülke gezdiniz?
Ülke dışına çıkmadım gündeme haberlere araştırmalarıma gözlemlerime dayanıyor
Peki ya sadece suç oranı yüksek kişiler Türkiye'ye mülteci olarak geliyorsa?
En doğru tespit gidip yerinde görmektir.
Önden buyurabilirsin afrika hindistan afganistan pakistan gibi ülkelere ne bulacağımı bildiğim için pek ilgimi çekmiyorlar
Merak etmeyin gidip gördüm.
Hala hayatta ve tek parça olman büyük şans
Yarın bir daha gitsem yine hayatta ve iyi bir şekilde dönerim.
Ekranlar korku empoze ediyor, önyargı dağıtıyor ben kanmiyorum hele ki gidip gördükten sonra bir tek kendi gördüğüme ve bildiğime inanmaya başladım.
Türkiye de Türkten başka ırk toprak benimser ise evet. Mültecilere karşı evet. Türk kimliği taşıyan kimse Türklüğü inkar ediyorsa evet.
Neden peki?
Türkiye Türktür Türk kalacak?
Tabiki. Her ülkenin kendisine ait dili, milleti ve kültürü vardır. Ama benim kastettiğim "Türkiye'nin türklüğüne hiçbir tehdit oluşturmadan" ülkeye gelen başka milletlerdir.
Ülkeye gelen başka millet şu an Afgan ve Araplar. Mülteci olarak da değil kaçak yollardan milyonlar girdi. El sıkışıp yolumuza devam mı edelim?
Bunun suçlusu ne sensin ne de benim.
Peki her şeyden ve herkesten nefret edersek problemlerimiz çözülecek mi?
Kendi ülkelerine döndükleri zaman ırkçı problemi çözülecek evet.
Kendi ülkelerine döndükten sonra birgün o ülke ile ilgili bir belgesele denk gelirsen yeni şeyler öğrenmek için izler mısın yoksa öfkelenip kapatır mısın?
Sen sevmediğin şeylerin geçmişini ya da geleceğiki izler misin?
Irkçı falan değilim. irkcilik dünyadaki fj iğrenç en mide bulandirici şeydir
@bbb416 Yahudiler hariç 😂
Değilim ama suriyelileri istemiyorum
Nedenini de belirtirseniz memnun olurum
Bizim ülkemizde bizden daha iyi şartlarda uaşayip üstüne o kadar şuç işleyip birde nankör olup kaçmaya calısıyorlar
Anlıyorum. 2 yaşındaki bebeğe tecavüz edip öldüren adam suriyeliydi, gecenin bir yarısı Özgecan'ı vahşice katkedenler suriyeliydi, annesinin boğazını bıçakla kesip balkondan atan kişi de suriyeliydi.
Sence suçun ırkı var mı?
İşte hepsi şey bunların
Ney?
O ç dediğimiz
Yalnız yukarda saydığım suçları işleyen kişilerin ırkı Suriye değil belirteyim.
Suçun ırkı yoktur. İnsanlık var olduğu sürece hep iyi ve kötü insanlar olacak ve bunu belli bir millete, gruba, alana ait kılmak doğru bir düşünce tarzı değildir.
Hsyır demek istediğim onlar nankör diye
Kimler nankör?
Suriyeliler
Kaç kere evde pişirdiğin tencereyi alıp onların önüne koydun, kaç kere aldığın maaşı onların cebine koydun?
Vergilerimiz
Sadece senin olan üzerinde hak iddia edebilirsin. Ortak hak sahibi olduğumuz bir şey için ortak hareket etmek lazım.
Saxma
Sadece senin olan eşine bir zarar gelmesi ile ülkenin genelinin cüzdanına bir zararın gelmesi durumunda aynı tepkiyi mi verirsin?
Hayır da uzun hikaye adamlar bizim ülkemizde bizim insanımızdan daha iyi şartlar da ysşıyor ev aş erzak veriliyor vergiden muaf tutulup üzerime maaşa bağlıyorlsr daha ne olsın
Neden iki taraf da bu haklara sahip olmasın ki. Biz de iyi yaşayalım onlar da. Sanki daha önce elimzde var olan bir şeyi illegal yollarla ele geçirmişler gibi davranıyoruz yahu devlet tanıdı bu hakkı. Ve aynı hakları bize vermediği için suç ne onların ne de bizim.
Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü
Nedenini de soruyorum merak ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?