Kimsemiz yokken ve derdimiz varken örneğin hasta olduk hastanede yatıyoruz sevenımız de yok nasıl mutlu kalmaya devam edebılırız? Fiziksel acıdan ölüyor olsak bile nasıl mutlu kalabiliriz? Özellikle sevılmıyorsak.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kendini severek hayatı çok ciddiye almayarak
Kendımı seviyorum ama öyle bir durumda dayanabilir miydim emin değilim. Şuanda bir derdim yok bence 22 yasındayım hiç derdim yok hem de hiç. Mutluyum şuanda ama mutsuz günler geldiğinde naparım bilmiyorum çünkü tutunacak bir şeyim yok. Hasta olsam doktora gider miyim onu da bilmiyorum.
İşte bu iki kavram yan yana gelemıyo bende Çunku hayatı ciddiye almadıgım için doktora gitmezdim tedavi olmazdım öyle düşün
Gitmek için sevmem gerek. Sevmek için sebep yok ama degısık tembelim de biraz zaten. Kendımı seviyorum ama harekete geçemiyorum. Sanki sadece derdim yokken yasıyacakmısım gibi geliyor bu kafayla en ufak dertte ölcem sanki bu tembellik ve sevgisizlik ile bilmiyorum
Ağlayıp sızlansan karalar bağlasan bir şey değişmeyecek herkes hayatında iyi ve kötü şeyler oluyor şimdi olmasa bile ileride illaki olacak ölüm olacak hastalık olacak ayrılık olacak olacak da olacak bunlarla birlikte iyi anlar da olacak o yüzden olduğu gibi kabullenip sevmek lazım hayatı çünkü sevmesen de bir gün bitecek.
Birini bul o zaman bir şey olduğunda kucaklayıp kurtarsın seni
Haklısın sanırım arkadaş edinmem gerekiyor ama unı bıtırdım buna rağmen okul hayatımda hiç fesatlık kötülük sezmeediğim biri olmadı sanki herkes kötü gibime geliyor. En yakın olduklarımı bile begenmedim. birisinin destekçi iyi bir insan olup olmadığını hiç anlayamadım çünkü unı bitene kadar sadece 2 arkadaşım oldu bu hayatta. Tanımadım çok soğukta biriydim. O ikisi ile de bitirdim. Şimdi nerden bulunur bu yaşta samimi birisi bilmiyorum gerçekten kötü günümde de yanımda olacak biri nerden bulcam? Ben iyi ve destekçi bir insanım ama asla ortaya çıkaramadım bunu. Ben de heba oluyorum resmen. Okul bitti ama nerden bulcam insanları ve o kişiye sinir olmadan durabılecek mıyım bilmiyorum ya. İnsanlara sinir oluyorum ben çünkü
Yanlıs bı şey yapsa nasıl sevmeye devam edebilirm ki mesela. Kötü şeyler düşünüyor da olabilir mesela benle ilgili. Buna arkadaş mı denır? O derece paranoyagım ben işte. Güzel seylerı göremiyorum. Nasıl arkadaş yapıcam ben
Kız istiyorum çünkü erkekler benı huzursuz ediyor. Çok denedım ama hep derdimi anlatırken bile araya o fesat seylerı sokusturmayı basardılar. Bunu diyınce yıne ben suçlu oldum. O yüzden kız arkadaş istiyorum.
Hissettiklerini anlıyorum öncelikle sana evcil hayvan tavsiye ediyorum ne olduğu fark etmez sevimli gelen bir şey al imkanın varsa bu hem seni hayata bağlar hem de yalnız hissetmene bir miktar iyi gelir ve arkadaşlık için insanlara muhtaç olmanı engeller sonrasında hayat toz pembe değil hiçbir zaman da olmayacak sürekli mutlu olup mutlu kalacak bir doğamız yok maalesef sonrasında insanları dene tanımadan hayatına alma ama illa hataları olacak ama ihanet etmediği sürece zarar vermeye çalışmadığı sürece yanında kalmaya devam ettikleri sürece sev onları hemen vazgeçme onların da seni sevdiğinden emin olmaya çalış verdiğin sevginin karşılığını iste almıyorsan hayatlarından çıkmaya da korkma. Son olarak da çok düşünme iyi hissettiğin bir yer bulana kadar aramaya devam et.
Tanımadan hayatına alma derken mesela neyı dıyorsun açar mısın biraz? Yani ihanet en kötü şey mi oluyor bu durumda? Kız arkadaş nasıl bir ihanet edebılır mesela? Dusunduklerının onemı yok mu dıyorsun yanı sadece eylemlere bak düşündüklerıne takılma mı dıyorsun. evet ben de sevgi istiyorum mesela ben hep dürüst taraf oldum ama onlar hep sustu dinledi bu bana saçma geliyor ve bahanesi olamaz bence. Ben de sevilmek istiyorum yani hep dinlediler sadece kendısını çok anlatmadılar ve başka arkadaşları oldu. ınsanlar korkuyor kendisini anlatmaya sanırım yıne de bu 2 kısıyı genllemıyım ama neyse. Sanki o gittikleri kişiler ben kadar dürüst ve konuşkan da. Bilmiyorum... Başka bir şey arıyorlarmıs demek ki bende olmaya bir şey. Mesela bir tanesi dindarddı ben değildim anlaşamadıık bence sonra onu tanıstırdıgım kızla daha çok anlastılar. Olmadı napalım. Diğer kız da başka şeyler arıyordu bence ben yetmiyordum eglenceli biriydi ben ise dertli biriydim. Bilmiyorum her iki taraf bende var zaten ama insanlarla bu anlarımız uyuşmaz ya bazen biliyosun mesela benim mutlu olduğum anda onun en kötü anı olabilir böyle anlarda dengeyi bulmak gerekiyor ben onunla mutlu olma dengesını kurmuştum ama o benımleasla dertleşmiyordu. Ben bu kızda dengeyı bulamadım bence ya. Anladın umarım
Ve insanlarla nasıl bu dengeyı kurabılırm bilmiyorum gerçekten benim en mutlu anımda mesela o en kötü anını yasıyo olabilir falan bana birden kötü mesaj atar ben sinir olurum falan aynı aekılde ben onu anlamam falan çok degısık şeyler ya. Bu dengelerı nasıl kurabılırız bilmiyorum gerçekten. Önceden zaten çok akıllı degıldım ne istediğimi de bilmiyordum. Şuanda biliyoeum ama kimseyı bulamıyorum.
Şöyle ihanet edebilir senin sevdiğin erkeğe göz koyabilir parasal olarak kullanabilir verdiğin sırları anlatabilir ya da olur olmadık şekillerde seni başkalarına kötü gösterebilir yani kötülük yapmak isteyen ihanet etmek isteyen eder bir şekilde düşünce önemli ama kusursuzu aramamak lazım şeriatçı pkklı uyuşturucu kullanan bir tip değilse sana da iyi davranıyorsa arkadaşlık yapılabilir diğer konu da şöyle eğer arkadaşın kötüyse önce onu teselli etmeye çalışmalısın mutluluğunu bir süre kenara kaldırmalısın o da aynı şekilde sana böyle davranmalı sen derdinde yanındayken o olmuyorsa gerçekten arkadaşın değildir. Ve bazı insanlar kendini çok açmayı çok anlatmayı sevmez ben de mesela öyle bir insanım ama bu karşındaki insanın sevmediği anlamına gelmez.
Aslında o aşırı eğlenmeyi seven hareketli kızla bızım enerjı uyuşmadı. Dertleşmiyodu benle diyemem iyi biriydi de ihanet de etmezdi. Tek sorun o çok hareketliydi ve çok arkadaşı vardı ben tek değildim onun için. Ve baskasını tercih ettiğini bile soylemişti. ben o kişinin en sevdiği değilsem arkadaş olmayı mantıklı bulmuyorum. O kız iyidi aslında ama maalesef olmadı. Ben lisede kıskandım baskasıyla arkadaş olmasını falan. bilmiyorum belki değişmiştir ama çoktan yolumuz ayrıldı ben aşırı enerjik kişilerle anlaşamıyoruk zaten o da kendsıı gibi olanları sevdiğini soylemişti bana. Ben de öyle sanırım. Yani ben dertli yonu biraz daha agır kötü hayat yaşamış kişileri seviyorum tabiki eğlenceli yanı da olsun ama o kızla uyusmama sebebımızı anlamıssındır. Ona yazmam o yüzden tekrar. diğer dindar olan kız da kim bilir tanıştırdıgım kişi ile hakkımda neler konuştu hiç bir fikeim yok hiç. Ben lisede biraz kötü yola düşmüştüm ve her seyı anlatırdım. Ama o dindar kız kendisi gibi sığ olanı daha çok sevdi sanki. Bilmiyorum neyse onemı yok ama ona yazdım kaç kere instadan gormedı neden böyle oldu anlamadım 2 kere falan denedim normalde de geç gören biriydi zaten arkadasken. Ama bakmadı birtürlü ben de pes ettim. şu an için o kız iyi seçenek gibi ben gibi biri aynı ama aşka meske çok düşkündü çocuk gibiydi sinir oluyodum. Yine de o enerjik kızdan iyi gelmişti bir tık. Bilmiyorum şımdı ne halde akıllandı mı. Ben şahsen akıllandım ben de çok erkek düşkün uydm o enerjik kız kötü yola düştüm diye de konuşmamaya basladı zaten
Diğer dindar olan da sanırım soğudu ama seviyordu naparsam yapayım hatta o dindar olan en son gitme falan demişti. Ben ders çalışmak için bırakmıştım onu. Şimdi okulum bitti rahatım ama 2 kere yazmama rağmen ulaşma adım bu sinirimi bozdu en iyi seçenek o kız bir sorun yoktu çocuk gibiydi sadece. İçten içe kavga ediyoduk sanki bazen. Ama 2 kere gormemesının üstüne yazmalı miyim bilmiyorum
Oh maşallah :D
Cevap vermicek misn
Vericem sabret
Arkadaşlık ilişkilerini sevgililikle karıştırma biriyle takılmak iyi geliyorsa en iyi arkadaşı olmasan da takılmaya devam et bu iki kişiyle de yollarınız ayrılmış gibi duruyor o yüzden ısrarı bırak yeni insanlar tanımaya çalış ve insanların enerjik davranması iyi bir hayatı olduğu anlamına gelmez bazı insanlar Joker gibidir.
Bilşyorım evet dertlerinden haberim vardı zaten dertleşirdik ama o genel olarak daha enerjik yaşmak hevesi olan biri falandı işte. ben de çok eglencelıyımdır ama hayat zor arkadaş secımımı o kız yapmazdım ya. Evet devam edicem en büyük sebep tek arkadası olmamam değildi zaten asıl en son bitirme sebebımız o kızla benim kötü yola dusmemdi ve o kız genel olarak enerjikti işte anlarsın zorlama bir ilişki gibiydi. Sanki onu eglendırerek yanımda tutuyo gibiydim ve sanki zorla derdini söylettiriyordum. Bilmiyorum sonuçta bitti onunla. Yan yana gelince uyumumuz olması lazım o enerjik kızla biz lisede telafondan mesajlasırdık yüz yüze gelınce yüzümüze bakmazdık öyle saçma bir şeydi benden kaynaklıydı sanırım çok asoyaldım o yüzden onunla tam bir arkadaşlık bile yapamadım sanki ya anlarsın belki de saymaya bile gerek yok ya bilmiyorum. Mesajlasırken çok iyiydik dertlerimizi her seyımızı bilirdik ama ben yoktum sanki. Kalcak olsa kalırdı ya. Gücü bitti sanki en son yazma bana dedi zaten. Ben çok değiştim ama onun yazma dediği sebepten yani şuanda erkeklerden nefret ettiğiniz bilse nasıl bir iletişimimiz olurdu acaba ya. Ama tek sorun bu degıldı işte o bitiren sebep sadece. Ve genel olarak enerji uyusmazlıgı vardı sanki. Hislerim öyle. Buna dönmeye Grek yok dimi zaten kendisi yazma demişti...
Diğer dindar kıza da ben okulum bitince yazcam demiştim çünkü stresliyken birini çekemiyodum hiç. Gitme de demişti ama gittim şimdi dönmeye çalışıyorm görmedi kaç kere. Diğer tanıştırdıgım kıza da numarası var mı dedim ml gibi var dedi sadece konuşmadı. Zorla konuşturamam... Yani ulaştırmadı kader sanki o kıza bi türlü. Diğeri de yazma demişti. Böyle kaldım işte. sevmiş olsalar bunlar olur muydu bilmiyorum ya belki köyde olduğu ana denk getirdim hiç bilmiyorum gerçekten ya. Yazmaya devam etmeli miyim o dindar kıza ya
O da gelmiştir aslında unıden evdedir buluşabilirz. Çok olgun biriydi ama sanki içimde bir his var tanıştırdıgım kız ona kotulemıs olabilir benı çünkü o kız da senı kaybettık falan demıstı bana
. Dindar olan kız arkadasımla yazmaya ulaşmaya calıstıgıma yanı neler anlattı kim bilir bana böyle diyen onla neler konuşmuştur. aklına mı girdi o yüzden mı cevap vermiyor anlamıyorum öf ya. Yorumun çok önemli teşekkürler.
O dindar kız beni seviyodu kalbin iyi falan diyodu ne yaparsam yapayım
Ama o diğer tanıştırdıgım kız acaba içindeki kötülüğü açıga cıkarmıs olabilir mı bana karsı? Yanı bukadar anlayışlı bır kızı ne hale getirdi kim bilir gerçekten bilmiyorum tahmin bu sadece. O hale geldiyse ama hiç sevmemiştir belki de çünkü yalan olmuş oluyor kalbime inanması sankibenı sevmemesı için benim dedikodumu yapacak bir iisne ihtiyacı varmıs gibi hissediyorum öyleyse eğer bu kız kötü olmuş oluyor gerçekten bilmiyorum ya.
Evt biliyor ö enerjik olsa da kabul ederim zaten o kızı ama bi uyumsuzluk vardı anlarsın
Mesajını görmüştür ve büyük ihtimalle dediğin sebepten seninle konuşmuyor. Bence bu insanları arkanda bırakmalısın sen elinden geleni yapmışsın onlar seni sevse dönerlerdi veya ilerde dönerler
İşte hiç sevmemiş de olabilir o zaman öyleyse donmem zaten ama tanıştırdıgım kızın etkisi varsa bilmiyorum yine de beni sevmemeye başladıysa sırf onunla konuşurken hiç sevmemiştir ama insanlar degısır belki yine seever kötü şeyler konuşmuştur tamam affederim yeter ki iki yüzlü olmasın ama görmüyor bile mesajı işte. Orası sıkıntı. Uğraşamam artık zaten ya.
Belki de hep iki yüzlüydü bilemiyorum
Ben çok degıstım zaten erkeklerden nefret ediyorum artık benı tanıdıkları kişi değilim neler yaptığımı en iyi bilen onlar ama nekadar değiştiğimı en çok göremeyecek olanlar da onlar. Kendı hataları diyim seven kalırdı lısedeki haliyle kimse aynı olmuyor zaten. Bunu bilmeleri gerekirdi. Neyse ben olgunum zaten belli bu. O çocuk belki hala. Ama nerden bulcam bidaha arkadaş bilmiyorum. Unıden de bulamadım
Seni s*klemeyen insanları düşünmeyi bırak sıkıldım bu muhabbetten istersen arkadaşın olurum ve çözmüş oluruz problemini
Doğru çok haklısın
İşte erkek istemiyorum sıkıntı o sen çok iyisin yoksa teşekkür ederim
İyi sen bilirsin bol şans
Net bir cevap vericem. Kendini severek
Kendımı seviyorum ama öyle bir durumda dayanabilir miydim emin değilim. Şuanda bir derdim yok bence 22 yasındayım hiç derdim yok hem de hiç. Mutluyum şuanda ama mutsuz günler geldiğinde naparım bilmiyorum çünkü tutunacak bir şeyim yok. Hasta olsam doktora gider miyim onu da bilmiyorum
Yani hayat hep öyle insanlar çıkardıki karşıma hep bana destek olabilecek insanlarla tanıştım. Sıfırdan başladığım bir şehirde bile. Bence motivasyonu yüksek hedefleri belirli biri olarak devam et güzel şeyler çıkıyor gerçekten :)
Ben insanları hep dert kaynagı olarak gördüm gerçekten dertmiş yükmüş gibi hissettirmeyen biri olmadı. Umarım çıkar ya. Kendımı seviyorum ama harekete geçemiyorum. Sanki sadece derdim yokken yasıyacakmısım gibi geliyor bu kafayla en ufak dertte ölcem sanki bu tembellik ve sevgisizlik ile bilmiyorum
Niye öyle düşünüyorsun. Mesela bende çok kötü dönemdeyim ama şu an kariyer yapmak bana çok zevk veriyor. Bende isterdim keşke yanımda biri olsa beni desteklese öyle ilerlesem. Ama olmadığında dertlerimi kendim çözüp ilerliyorum.