Tek başıma hiçbir şey yapamıyorum?

Arladaşlar selam, 22 yaşımdayım özgüven problemi yaşamıyorum, insanlarla tanışmaktan çekinmiyorum yani gayet sosyal bir insanımdır ama şöyle bir sorunum var bunu anksiyete ile bağdaştırıyorum. Mesela hiç bilmediğim bir yere gidemiyorum eğer daha önce birisiyle gitmişsem ve öğrenmişsem yapabiliyorum. Hastaneye, otogara veya ne bileyim aklınıza gelebilecek herhangi bir yere gidemiyorum. Ayrıca Allah var ne zaman zora düşsem karşıma hiç yardımsever insanlar da çıkmıyor. Yani bunu isyan anlamında söylemiyorum Allah'a fakat insanlar hiç yardımsever değil bir laf söyle bin ah işit gibi bir şey yaşıyorum sürekli bu da bende kendimden nefret edip al işte bir şey beceremiyorsun dememe yol açıyor. Var mı bir çözümü? Normalde çok akıcı ve düzgün konuşup iyi anlatırım fakat nedense doktora gittiğimde, otogara gittiğimde, otobüse bindiğimde ağzım dilim tutuluyor sanki. Ama yanımda birisi varken kendimi çok rahat hissediyorum. Mesela acile hiç gitmedim, inanın acile nasıl giricem nerden giricem kayıt mı yaptırılır ilk hiçbir fikrim yok. Sürekli annemle yapıyorum bunları fakat annem artık yaşını başını almış nir insan bana eşlik edemez, tek başımayım anlayacağınız ve hayat tek başına çok zor oluyormuş onu anladım. Tavsiyelerinize açığım, dinleyebilirim.

İyi günler.

Tek başıma hiçbir şey yapamıyorum?