Burada sözü geçen 2 mumun anlamı aslında şu şekilde, mum yanarken diğer mumu da tutuşturursa kendinden hiçbir şekilde hiçbir şey kaybetmez. Mumları insan olarak düşünecek olursak insanlar birbirleri ile toplumda herhangi bir konuda yardımlaşmaları ve ellerinde olanı paylaşmaları hususunda birbirlerine destek oldukları zaman aynı mumun diğer mumu tutuşturmasıyla kendi ışığından hiçbir şey kaybetmemesi gibi, insanlarda yardımlaştığı zaman hiçbir şey kaybetmezler. Ancak günümüz toplumun da insanlar artık birbirleri ile yardımlaşmıyor ve paylaşmıyorlar, yani yardımlaşmanın son bulacağı bir dönemdeyiz. Fakat insanlar eskisi gibi birbirleri ile yardımlaşsa hiçbir şey kaybetmeyecekler ancak bir kazançları olacak o da "Yardımlaşmanın Önemini Bilmek". Yardımlaşma insan hayatı için en önemli unsur neticede çünkü yardımlaşma ile dünyada birçok şey değişir, bu sebeple yardımlaşmayı ve paylaşmayı unutmamalı vede insanlara sürekli yardımlaşma ve elimizde olanı paylaşma duygusunu aşılamalıyız.
"Bazen içten gelen bir iyilik, karşındakine umut olmakla kalmaz; aynı zamanda, o iyiliği yapan kişinin de içini aydınlatır. Paylaştıkça büyüyen ışık, aslında insanın kendi yolunu da daha net görmesine yardımcı olur."
Cumartesi günleri benim için her zaman olduğu gibi aynı, biraz sakinleşmek ve hayatın insanların sözlerinden uzaklaşmak. Sabahları biraz daha geç uyanmayı severim; kahvemi alıp belki bir kitap okumak veya sadece pencereden dışarı bakıp anın tadını çıkarmak bana iyi gelir. Öğleden sonra ise, uzun zamandır yapmak istediğim ama ertelediğim bir şeyi yapmayı tercih ederim, yeni bir yer keşfetmek ya da sadece sevdiğim bir film izlemek. Kısacası, Cumartesi benim için hayatın biraz yavaşladığı, kendimi dinleyebildiğim ve yeniden enerji topladığım bir gün. Ama grip olmuşum şu anda yatak döşek yatıyorum.