ՏҽӀɑʍՏ , Hayatın bitecek olmasına rağmen küçücük şeyleri takıp insanları kıranlar, bunu neden yapıyor.

ՏҽӀɑʍՏ , Hayatın bitecek olmasına rağmen küçücük şeyleri takıp insanları kıranlar, bunu neden yapıyor.

İnan ki buna bende anlam veremiyorum. Hepimiz ölüp gideceğiz ne gerek var savaşlara, ırkçiliğa, kine, nefrete... Umarım herkes yaşattığının cezasını çeker. Kalp kıranları mı desem , hayvanlara (o dilsiz varlıklara) eziyet edenleri mi desem , o minnacık masum kalpleri olan çocuklarin sokakta oynamak yerine bombalar altında canice katledilmesini mi desem... Hangi birine üzülelim artık? İnsanların kalpleri körelmiş ve acıma duyguları kalmamış. Umarım hiç biri yanlarına kalmaz artık adalet istiyorum.
Evet doğru söylüyorsun barış, yazarlar da buna benzerliği şeyleri söylüyor. Ölümlü bir dünya olduğunu biliyoruz hayat uçup gidecek, o kadar dert edinen insanlar var ki.. hele duygusal insanlar.. bunlara mesafe koymakta fayda var. İnsanları dertlerini dinlenirim ama her şey kafaya takan şeyleri bana anlatmalarını ben rahatsız oluyorum. Öyle insanlari yüz vermemeli çünkü beni enerjimi çalıyor negatif insanlardan uzak tutmalıyız. Ben kendimi düşünüyorum.
Maalesef..
kesinlikle zaten ben duramiyom ki sürekli olumsuz konusunca aglayarak kacıyorum ondan 😀
Kimseyi üzmemeye dikkat eden ben, beni üzüyorlar paso 😅
Seni üzeni üzeriz cann 😅🫶
Beni üzeni parçalayın ;D
parçalarız, kırarız ablam 🙏 :D
Kırııııığnn, kuma gömün taşlayın :D caniler ordusu yetiştiriyorum adeta sjdja
@sosyetic_sheqiil o bizde :D seni üzenler pişman olur dsfdf
Sürüm sürüm sürünesicileeer
ölsünler hepsi sdfsdf
Ölmesinler hemencik tek isteğim budur :D hökhöğğk diye sürünsünler
Onu da severiz can.. önce süründürmek daha iyi zaten :D sdfsdf hemen kurtulmak yok onlara
Şaapın, kollarından arabamın arkasına bağlayın :D
Hemen bağlıyoruz can :D arabayı da hızlı sürelim ve gittiğimiz yol da uzun olsun
Anam pabuç kadar dilleri kalır ya geriye sjdja beyin zaten yok😅
sdjsdj ahah düşünsene inceliyorlar beyin zaten yokmuş 😅 zarar versek yarısı boşa gider bunlara
Ahahah lan :D
sayende güldüm kardo teşekkür ederimm :D 💖
sayenizde ben haykirdim cok iyi sizi üzenlerin eliyle ayaklari yer degistirsin 😀
Korkarım zaten değiştirmişler ama başka organlarının yerlerini ahshs
beyin olmayinca yerine koycak bisey aramislardir yazikk😀😀
@sosyetic_sheqiil sdfsdf :D
Ben de diyorum gütünüzün yeri orası değil ama anlamıyorlar ahdhha
sfsd çünkü yer değiştirmiş can anlamazlar beyin de yok onlarda sdfsdf :D
Teşekkür ederim kardo 🙏💙
Rica ederim ablam 🙏💜
Cevap
19Cevap
Çünkü beklentiler yüksek doyumsuzlar
Bazıları kaos ve kötülükle besleniyor çünkü. Ne kadar istesek de gerektiği kadar uzak kalamıyoruz bu tiplerden ve etkileniyoruz. Herkes aynı düşünsel yapıya sahip olamayacağına göre bu durum da böyle devam edecek.
Maalesef çoğu insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyor. Gözünü hırs bürüyor. Kendi çıkarları uğruna insanlara attığı iftiralar ile kendi egosunu tatmin etmek için kılıktan kılığına giriyorlar. Olmamış senaryoları yazıp, buna inanıp insanları kaosa sürüklüyorlar. Ben bu konuda çevremden gördüklerim, duyduklarım yüzünden fazlasıyla doluyum. Ölüm ve Allah'a hesap var. Niye bu boş dünya için insanları üzerler hiç anlamış değilim.
Ben zaten bir türlü bunu anlamıyorum ki hepimiz belki yarın belki 15 dakika sonra öleceğiz olmadık şeylere takılıyoruz olmadık. şeylerde hayatımızı kendimize zehir ediyoruz
kırılması gereken insanlar varsa sırf ölüm var diye sineye çekecek halim yok.. bu dünyada da karşılığını alsın öteki dünyada da..
Yaşarken, ölümü hatırlayanların sayısı çok azdır ama ne olur ölümü kendini hatırlatır varlığıyla
Çünkü henüz ölmedik. En fazla etrafımızdakiler sevdiklerimiz öldü ve buna da alıştık morglarda gasil haneler de mezarlıklar da çalışan insanlar dahi ölümü unutur bu bizim kodlarımız da var yaşamak için her şeyi tüketiriz
Çünkü hayatında bir kere olsun sevilmemiştir. O duyguyu bilmiyordur.. Kendini sevmiyordur.. Ağaçları sevmiyordur... Tüm dünya'ya düşman kendine yabancı kendini bir kez olsun bulmamış olan herkesin duygusu ne hissettiği umrumda mı kaybetmeye mahkum..
Kimse artık ölümü veya değer yargılarını düşünmüyor anı yaşamak var diye kırıp döküp ezip geçiyorlar ben kirilmayayim da kim kırılırsa kırılsın diye düşünüyorlar
olmek icin yasiyoruz fakat yasamak icin doguyoruz bu yuzden
Onlar mutsuz ve kötü insanlar çünkü ve ben böyleyim herkes de böyle olsun kafasındalar
Gereksiz şeylere takılmıyorum ama zaten bu hayatta takilacak seyler var çünkü hayatın kendisi çok yorucu
insanlar ölümü düşünerek yaşayan varlıklar değildir genel olarak. yarınımız yokmuş gibi hareket etmekten ziyade anı yaşamayı tercih ediyoruz hepimiz.
Hayat bu işte insanın doğasında ölüm arzusu yok yaşama arzusu var. Bu yüzden görmek istemiyoruz ölüm gerçeğini.
Ölüm olduğu için hayat anlamlı ve yaşamaya değer zaten. Herkes kısacık zamanını olabilecek en iyi şekilde değerlendirmek istiyor ve bunu yaparken başlarını düşünerek zaman harcamaktan kaçınıyor.
Çünkü insanlar genellikle empati kurma konusunda oldukça zayıflar. Bu yüzden kalp kırmak onlar için oldukça kolay.
Merhaba,
İnsan üzen insan değildir!
Bir kez gönül kırdın ise bu kıldığın namaz değil demiş Yunus Emre!
Hepsinin canı cehenneme!
Sdsfsfs insanlar umrumda değil ben kimseyi üzmem orası ayrı
Hiç sorma bir de o kadar kırıcı ve yıkıcı konuşuyoruzki karşımızdakinin insan olduğunu unutuyoruz
Yarın öleceğini kimse bilmiyor. Yarın için de kimse yaşamıyor.
Ben takılmam ama takılan oluyor bende öyle kalmasın diyorum buyurun aslin kalın 🤣🤣🤣diyorum
Çünkü insanlar egolarina köle olmuş durumdalar. Alttan alma olayı çok az
Duygularımız var çünkü bazen bazı duygularımızı yoğun yaşarız.
Kötü insanlar çünkü gereksiz şeylere önem vermek tamamen psikolojik
Cidden öyle, bu hayatta ölüm hariç her şey boş. Üç günlük dünyada insanoğlu birbirini yiyor
Ölüm gelmeden dünyanın anlamsızlığını anlamıyorlar çünkü
çünkü doğamızda var. herkes birbirini üzmüştür bu hayatta
Bencil olmaktan, kendimizin kıymetini bilmediğimiz için 🙂
Öyle ama işte ona kalırsa rekabet de saçma bir şey ama her konuda rekabet var.
Hepimiz bunu yapıyoruz. Nefsimize hakim olamıyoruz.
Nefis dünyaya fazla meylediyor ve insanların gözünü hırs kaplıyor
Kimseyi üzmem. Ama bazen gereksiz şeyleri bende kafaya takıyorum maalesef.
Ben üzmemeye dikkat ediyorum ama bazıları çok acımasız 💔
Cunku hepimiz yarin olmeyeceksiz gibi yasiyoruz tarih verilse ve mesela 1 ayimiz kalsa kimse bunlari takmaz
İnsanın yapısı böyle aksi halde hayat çok sıkıcı olurdu..
Bende bunu anlamıyorum
Kendini beğenmiş ukala insan çok hep bana rabbane diyen kesim
Çoğu insan ölmeyecekmiş gibi yaşıyor. Ayrıca, ölüm var diye de yapılan haksızlıklara katlanamam; onlar beni üzmeyi göz aldıysa, ben de onları üzerim.
Çünkü ölüm var.
hırs gözlerini kaplıyor öleceklerini unutuyorlar
Zevk alıyorlar
Yaşıyor olmak yeterince kötü, eğlenmeye bakmalı.
Ölümü tam olarak hissetmedikleri için
Hırs heves ve yarını düşünmemekten
İnsan doğası bu.
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşadıkları için.
Çünkü ölüm olduğunu hep unutur
Karakter meselesi bu bence.
Maalesef herkes menfaat peşinde
Keşke herkes dengini bulsa dimi 🙏
Ego ve acizlik yüzünden.
Beni üzen kişilerin gözlerini oyarım.. 👀👀
İnsanevi hırsları buna müsade etmiyor maalesef
İnsan işte 🤷♀️