Sefillik bir insanın kendi seçimidir. Fakat görüyorum ki sonra bu sefillikten şikayetçiler. E zaten bu sizin kendi seçiminiz neden sefaletinizden şikayetçisiniz sefilliğinizi yaşayın. Sefil olmayanlara bulaşmayın.
Sefaleti seven insanlar kendi seçimlerinden dolayı sonra neden şikayet eder?
Fakirliği ve yoksulluğu seven insanları hiçbir zaman anlamadım. Biz insanlar güçlenmek ve rekabet dünyasında öne çıkmak için çabalıyoruz. Sonunda elde ettiğimiz konumda diğer insanları kendimiz için çalıştırıyoruz. Ve sen bu dünyada fakirliği olumlu görüyorsun; gerçekten Çok kötüsün.
Sana söylenenleri ya yanlış anlıyorsun ya da hiç anlamıyorsun. Bu da anlayışının KIT olduğunu gösterir ki geçmiş yıllarında bolca kitap okuyan bir birey olsaydın bu kıtlıkta kalmazdın. Çekilebilirsin şimdi. Beynimi *.
Çok insanda mağdur psikolojisi vardır. "bak dünya bana adil davranmıyor, bak benim canımı yakıyor, bak onlar nasıl mutlu" diyerek suclayacak bir ötekini bulurlar, kendilerini haklı çıkarırlar yani bilinç dışında.
Çünkü o mazosizmin bitmesi o insan için ölüm demektir. Böyle yakınan insanların içten içe o acıdan haz alma hali vardır.