Öz güven sorununuz var mı Öz güveninizi test etmek istermisiniz?

Bir insanın özgüvenli olup olmadığını anlaması için bazı temel sorulara vereceği cevaplar yol gösterici olabilir.

Aşağıda, özgüveni ölçmek için 1 ile 5 arasında bir puanlama yapabileceğiniz 10 soruluk bir test bulabilirsiniz. 1 puan, "hiç katılmıyorum"; 5 puan ise "tamamen katılıyorum" anlamına gelir.

Özgüven Testi

1. Başkalarının benim hakkımda ne düşündüğünü çok fazla umursamam.

2. Yeni bir görev ya da projeye başlarken kendimi yeterince hazır ve güçlü hissederim.

3. Kalabalık bir grup içinde kendimi rahatça ifade edebilirim.

4. Eleştiriler aldığımda, bu beni kötü hissettirmez, onları yapıcı olarak değerlendiririm.

5. Zorluklarla karşılaştığımda pes etmek yerine çözüm yolları ararım.

6. Başkalarına "hayır" diyebilmek konusunda kendimi rahat hissederim.

7. Başarılarım hakkında konuşmaktan çekinmem ve kendimi olduğum gibi göstermekten gurur duyarım.

8. Bilmediğim bir konuda yardım istemekten çekinmem.

9. Karşılaştığım hatalar beni yıldırmaz, hataları öğrenme fırsatı olarak görürüm.

10. Kendi kararlarımın sorumluluğunu alırım ve başkalarının benim için karar vermesine izin vermem.

Değerlendirme:

40-50 puan: Özgüveniniz oldukça yüksek.

30-39 puan: Özgüveniniz iyi seviyede, ancak bazı alanlarda geliştirilmesi gereken yönler olabilir.

20-29 puan: Orta derecede özgüveniniz var, ancak bazı durumlarda kendinize daha fazla güvenmeniz gerekebilir.

10-19 puan: Özgüven konusunda çalışmaya ve kendinizi daha çok desteklemeye ihtiyacınız var.

0-9 puan: Özgüveniniz düşük seviyede olabilir. Kendinize inancınızı güçlendirecek adımlar atmak faydalı olabilir.

Öz güven sorununuz var mı Öz güveninizi test etmek istermisiniz?