İnsanların değer verildiğinde şımarma eğiliminde olmalarının birkaç nedeni olabilir: Özgüven artışı, ilgi ve onay arayışı, sınırların belirlenmesi, kişilik özellikleri. Ancak, herkesin tepkisi farklıdır ve bu durum kişiden kişiye değişebilir. Değer vermek, genellikle olumlu bir davranış olsa da, dengeli ve sınırları belirlenmiş bir şekilde yapılması önemlidir.
Değer değil gösterilen, buna saygı diyelim. Çünkü değer verdiğini düşünürken, aynı değerin beklentisine girer insan. Hiç bir insanda beklentiye girmemek gerek. İnsanın değerini başkaları belirleyemez, herkes kendi değerini kendisi bilecek.
İnsanlara değer verince onları hoş görmüş oluyorsun, bazı hatalarını görmezden geliyorsun bu sefer onlar da bu davranışını suistimal ediyolar. Nasılsa bana değer veriyor, hoş görüyor ben ne yaparsam yapayım darılmaz, tepki vermez diyip şımarıyorlar.
Alışık olmadıkları bir davranışa tanık olduklarında neye uğradıklarına şaşırıp bir yerleri farklı oynamaya başlıyor, hak etmedikleri ve taşıyamadıkları değer üstlerine ağır geldiği için şımarıyorlar.
Aslında üzücü bence böyle davranmak zorunda kalmak. Eskiden insanların arasındaki ilişki de böyle değildi. Ama zaman çok kötü, ne yaparsan yap karşılığı hep nankörlük oluyor, yapmasaydın oluyor, değer vermeseydin vs.
Ya aslında şimdikiler selam nslsin desen bile bir yerleri kalkıyor. Mesela insan sevdiğine değer verir ben sevdiğim bir insana gerçekten çok değer veririm yeri bende başka olur ama insanlar öyle bir hâle gelmiş ki sevgimizi belli etmekten bile kaçınıyoruz çünku acaba çok değer verdiğimi görse bir şeyler olur mu diye düşünür insan
yazdığın gibi; sevdiğini hissettirince evrim geçiriyor karşındaki insan, köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme meselesi gibi sanki. Kimseyi kendinden fazla sevmeyeceksin, kimseye kendinden fazla değer vermeyeceksin, sonucu ne olursa olsun. Muhtemelen dünyanın en adi insanı diye ilan edileceksin o kişi tarafından ama iplemeyeceksin.
Değere maruz kalanın kayış kopuyor.. O değeri on dakikada değil on yıla yayarak vermek tek çözüm. Hata insanın birine on yılda yudum yudum verilmesi gereken değeri on dakikada tek şişeden lıkır lıkır içirmek.. Haketmiyorlar asla.. Ve hayat bunu kesinlikle öğretiyor.. Acı da olsa öğretiyor..
Çünkü analarından babalarından görmedikleri sevgiyi ilgili sen de gördükleri zaman akıllarını kaybediyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Bir insana olduğundan daha iyiymiş hissi veren güzellemeler yaparsan seni değil senden daha iyisine gider demek ki ben baya birşeyim diye... demez ki ben bi b. k değilim ama bu beni gerçekten sevdiği için böyle görüyor... kendinize hayran olmayın sizi sevenlerin gözünden baktığınız size hayran olun onlar güzel sever
benim erkek arkadaşım bana 7/24 ilgi veriyor bana prenses gibi hissettiriyor ama hiç bi zaman kendimi bir şey sanmadım hep ben de ona aynı ilgi ve alakayı vermeye çalıştım. çok mutluyuz bence bu biraz karakterle alakalı
Çünkü insana değer verince kendini bişey sanıyor vazgeçilmez Hint kumaşı sanıyor bu hayatta ailenden ve kendinden başka kimseye değer vermeye gelmiyor nankörlük diz boyu sonunda oluyor..