Hayatın boyunca karşılaştığın en önemli zorluk neydi ve bu zorluk sana hangi dersleri öğretti? Bu deneyim, hayata bakış açını nasıl değiştirdi ve gelecekteki kararlarında bu öğrendiklerini nasıl kullandın?
19 gü
Elbetteki Herkesin deneyimleri kendisine özeldir.
Ama ben bu başlığın altında yorum yapan insanların zor deneyimlere maruz kaldıklarını düşünümüyorum.
Kendi deneyimlerimden öğrendiklerim şunlardır.
Herkes kendi istediğini ve bildiğini yapar. Kimse seni önemsemez. Dibe vurmadan gerçekleri göremezsin. Dibe vurunca ayağa kalma gücü sadece biriktirdiğin hayat tecrübeleriyle içinde durur sen sadece bu süreçte ayağa kalkmak için yapılması gerekenleri yapmaya başlaman gerekiyor.
Seçimlermiş , Kararlarmış , güvenmiş Bunların hepsi boş.
Dibe vurup o gaia Kuyusundan çıktıktan sonra hepsinin saçma olduğunu görüyorsun. Sen sadece Yıkılmaz bir şekilde Adım adım kendi bildiğini yapacaksın Hayatta her zaman Sadece ve Sadece Kendin varsın. Söylediklerim dışında bir iddası olan kişi varsa eğer henüz o kuyuya düşüp dibi görmemiştir. :)
Evet🥰
Hayatımdaki en zor deneyimden öğrendiklerim seçimlerimizi yaparken iyice düşünmemiz gerektiği. Özellikle büyük kararlar alırken tüm sonuçlarını defalarca kez gözden geçirmek gerekiyor. Ondan sonra bir karar alımı ya da hayatta büyük bir değişiklik olacaksa olur. Aksi takdirde bu seçimler bütün bir ömre bedel olabilirler. Yine de herşeye rağmen hayattaki her zor deneyim bir tecrübe. Yanlış seçimler için hayatımız boyunca pişmanlıklar yaşamak bizi geriye götürür. Mevcut durumu ele almak ve artık gelecek için ne yapılabilir şeklinde düşünmek daha yapıcı bir düşünce tarzı olacaktır.
Cevap
9Cevap
kimseye güvenmemek gerektiği tabi ki de
Daha da güçlendim sadece
Susmamak...15-16 yaşımda çok susardım daha önce 2 kere tacize maruz kaldım ve sustum daha sonra okul müdürü tarafından tacize uğradım ve bu sefer susmadim dava falan açıldı yani açıkçası susmamayi öğrendim bu tür durumlarda senin arkanda kimse durmasa bile susmicaksin çünkü sustugun zaman sonuç belli.
İnsanların dediklerini kulak asmiyorum artık şayet dava açtığım zaman arkamdan 0rsp diyen insanlar çok oldu kimse inanmamişti bana ama hicccc umrumda değil kötü söz sahibine aiitttiirrr.
Şimdi yanlış bir şey görsem ortaligi yıkarım
Bu hayatta her zaman yalnız olduğumu hiç kimsenin beni %100 olarak anlayamayacağını kafama soktuğundan beri daha rahatım. İnsanların beni anlaması için çaba darf etmiyorum. Kendi çıkarımı düşünerek hareket ediyorum
Benim olduğunu zannettiğim her şeyin aslında benim olmadığını ve bir anda elimden gidebileceği gerçeği… Birde çocukların için bazen kalbindeki yarları yok saymayı.
Öğretici benim…
Dolayısıyla zor deneyimi BEN başkalarına yaşatırım.. Söyleyeceklerim bu kadar.
bir tane değil bir sürü var ve bu hayat yolculuğunda hepsinden farklı şeyler öğrendim. öğrenmeye de devam ediyorum.
Herkes gider kimseye hayatının anlamını yüklemeye gerek yok keenks
Disiplin. Disiplinli olmayı başıma vura vura ögrettiler 🙂
Herkes herkesi basamak olarak kullanıyor! Vicdanları sızlamadan. Sürekli bahaneler üreterek!
Hayattan aldığım çok fazla ders var, 1-2 cümle ile geçiştirebileceğim bir şey değil.
Sorunun güzelliğine bak müsaadenizle ben biraz burada durayım, yorumlara bakayım sonra cevaplarım.
Ben ders falan alamıyorum. Hep aynı noktaya dönüyorum😅😅
Çok şey öğrendim insanları tanıdım şimdi daha iyi dikkatli oluyorum
Kimseye minnet etmemek; kafam kopsa yerden alır, koyar “Bir şeyim yok” derim. Yufka yüreğimizi herkese açarsak kol böreği olarak geri döner.
👏🌹
Çok güzel bir paylasim teşekkür ederim
Cezaevinde kaldım 1 sene..
Çok çok zordu
İnsanlara güvenmemek ve sadece Allah'a yaslanmak
hiç bir şey
Hayat zor Ayhanımm