Her insanın gurur duyduğu bir karakter özelliği vardır. Bu özellikler, yaşadığımız deneyimlerle olgunlaşır ve kim olduğumuzu, hayata karşı duruşumuzu şekillendirir. Peki sizin var mı öyle özelliğiniz?
En çok gurur duyduğun karakter özelliğin nedir? Bu özelliği nasıl kazandın?
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Ben tüm karakter özelliklerimden gurur duyuyorum.. dürüstlük.. vicdan merhamet.. duygusal olmak.. ama bunları herekse göstermem sadece sevgimi değerimi bilen hak eden insana gösteriyorum o kadar.
En çok diye bir şey yok, bütün karakter özelliklerim benim bebeklerim. Annemle babama ne kadar teşekkür etsem az, karakterim çok hoşuma gidiyor. Sana kötülük yapana kötülükle karşılık verme kızım, sen affet kızım, sen yolundan şaşma kızım, Allah’a sığın kızım, Rabbinden iste kızım, doğrunu savun kızım, kendini kimseye ezdirme kızım, biz senin her koşulda arkandayız kızım vs. Senelerce böyle büyütülünce harika bir karakter çıkıyor ortaya. Kin tutmayı beceremeyen, Allahtan korkan kuluna dokunmayan, haksızlık karşısında susmayan vs. kimilerine göre ‘saf, canım, aptal’ falan olabilirsin ama ne öğretmişti anan baban, kendi doğrularını savun.
Samimiyetim olabilir bunu doğuştan edindim çevresel faktörler yüzünden de kaybetmedim kendimi farklı birisi olarak tanıtmıyorum eleştiri almaktan korkmadan neysem onu yansıtıyorum
simdi kibirli gözükmek istemem ama seviyorum karakterimi ama illa en iyi özellik diyorsan günümüz toplumunu göze alarak dürüstlüğüm diyorum yalana hic ihtiyac duymuyorum