Gözümü biraz daha açtım; duyduklarımla, gördüklerim arasındaki dengesizliği fark ettim. Ve sonra verdiğim değeri vermeyen, gösterdiğim çabayı göstermeyen, emeğimi görmeyenleri görünce değiştim, böyle daha iyi oldu.
Kişilik & Karakter konusunda 26,2b cevap paylaştı.
Benim hayatım olmadı bir travma yaşadım atlattım o ara okula başladım dışlandım falan okul hayatım bitti sonra hep o tehlikeli köy evine gittik geldik orada düşmanımı tanıdım onun babası rahmetli oldu kimse gitmedi yanına korktu beni attılar ortaya ben gittim o şekilde arkadaşlık oluştu bana hesap sorardı herşeye karışırdı tehdit ederdi ortak hesap da sonra benim ilk değer verdiğim insan oldu o durumdan o kurtardı beni konuşuyorsam onun sayesinde sonra kurtulmak istedim olmadı ilk sınav delirdim ama bıraktı o kişiyi sonra kazık attı tehdit edildim aramızı bozmaya çalıştı sonra ben kendi kendime o ortak hesapı sildim girmedim falan sonra başkasını buldu 3. yıl mesaj attı dedi ki sana süprizim var gel gezeriz ben hayır dedim çünkü onun sınavını çekiyordum oda dedi ki neden mesaj atmıyorsun? Acıyı çekiyorum sonra trip attı arama mesaj atma gitti sinirlendim sonra resim gösterildi hesap sordum kaale almadı orada değişime uğradım bu kızdan kurtulcam dedim defol git dedim bana bir daha karışmayacaksın dedim onun zoruna gitti çocuk onu terketti kazık attı doğruysa olanlar ona olmuş etme bulma dünyası demişler çünkü tuzak kuruyorlar onlardan kurtuldum sezdim tuzağı 23 yaşındaydım tehdit edildiğimde
Değişim zamanı geldiğini hissettiğimiz zaman yaşadığımız bütün başarısızlıklar, bozgunlar kendiliğinden bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçer. Sonra kuşkusuz, bizler yaşlandıkça zor zamanların payı ağır basmaya başlar. Ama aynı zamanda, kazandığımız deneyimler bu başarısızlıkların üstesinden gelme ve bizi daha ileri götürecek yolu bulma olanağı verir bize. Bu kaseti de zihinsel videomuza yerleştirmemiz gerek. Yalnızca başarısızlıklarımızın filmini seyredersek kötürüm oluruz. Sadece deneyimlerimizin filmine bakarsak gerçekte olduğumuzdan daha akıllı olduğumuza inanmaya başlarız. İki kasete de gereksinimimiz var...
İnsanı değiştiren en önemli şeyler sevdikleri kişiler tarafından gelen darbeler... Hz. Yusuf'u kuyuya atanların kardeşleri olduğunu da öğrendiğim yaştan itibaren değişim başladı aslında..
Haliyle sonrasında dank eden kafa ve daha fazla olaylara duyguyla değil, mantıkla bakma durumunun devreye girişi. Nitekim hayal kırıklığı yaşamadan bir insanın temkinli hale gelmesi pek mümkün değil