Genelde bilgisayar kullandığım için en az 50 tane tuş olduğu için ve bakmadan yazabildiğim için kısaltma gereği duymuyorum.
Telefonda da iyi ki tahmin özelliği var yoksa ben 2.5 saatte mesaj yazamazdım. Telefon klavyesi çok küçük geliyor. Hep başka tuşlara basıyorum. Yakında telefona bilgisayar klavyesi bağlayıp öyle yazışacağım. 😂
Hayır, hiç tarzım değil.. Türkçe'ye saygı benim için her şeyden daha önemli.. Mesaj yazarken bile yazım ve noktalama kurallarına dikkat ederek yazarım..
Hele bir de müq falan diye yazıyorlar, iyice sinir oluyorum.. 😂😅
Ne kadar seversem seveyim bunları kullanan birinden anında soğurum. Bende kullanamıyorum. Kısaltmak gerekseydi daha kısa kelimeler türetilirdi. Hem ağız tembelliği gibi geliyor bu bana.
Güno, erko, aşko, cano, bebito gibi kısaltmalar itici geliyor. Fenomen bir üye var KS'de. Hellovrii (hello everyone'ın kısaltması) falan yazıyor o da çok itici geliyor bana.
Kelimeleri kısaltarak kullanılmasından oldum olası nefret etmişimdir. Sık sohbetim olanlar bazen tamam, ok, grsrz diyor. Ya diyodum harf tasarrufu yapmayın bana. Adam akıllı yazın.