• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Kıskançlık hastalık mıdır?

bennie
bennie Takip Et
Xper 5 Yaş: 34
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Kıskançlık yüzünden biten ilişkiler gördüm.Peki kıskançlık hastalık mı yoksa refleks mi, görüşleriniz neler?
Kıskançlık hastalık mıdır?
İlişki Soruları Hasta Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Noname
    Noname Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

kıskançlık bir kişilik özelliğidir. yani bazı arkadaşların belirttiği gibi hastalık yada aptallık değildir. bazı insanlar va ki kıskanlık yoluyla sevgilerini iletiyorlar. bazen aşırı kıskançlık var buna katılıyorum. ama hiç kıskanmazsa o kişinin karşısındakini sevdiğinden şüphe etmek gerekir. bir sevende az da olsa kıskançlı olmalı. inan her kıskançlığn bir sebebi vardır her ne kadar başlarda saçma gibi gözükse de. bu aslında bir tür refleks de sayılabilir. insanlarda birtakım tepki oluşuran kişiliğin özelliği. neden diğer erkeklerle konuşmanı istemez? çünkü kaynaşır samimi olur ve seni kaybeder. neden mini etek tayt hatta elbise giymeni istemez? çünkü erkeklerin dikkatlerini çekersin, seni korumak için, başına kötü şeyler gelmemesi için. neden topklu giymene müsaade etmiyor? aynı şekilde ekeklerin dikkatini çekersin en basiti de ayağını burkarsın. neden tek başına konsere yada başka bir yere gitmene izin vermiyor? her türlü soytarılar ve benzeri tipler konserlerde toplanır açıklamaya gerek yok sanırım. neden makyaj yapmana izin vermiyor? çünkü senin doğal halini daha çok seviyor hem fazla makyaj cilde zarar verir! inan ufak tefek şeylerde kıskanıyor olsa bile sevgilisine karşı birşeyler hissettiği içindr ve hatta evde kapatsa bile sebebi var!

0
    2 Yorumla
    • Noname
      Noname
      +1 yıl

kendine güvenmediğinden de bilr ilgisi yok bence sadece seni başkalarıyla paylaşmak istemiyor bu kadar basit!

Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

teşekkürler.:)

Yorumla

En İyi Cevaplar

• nihalkonuskan
    nihalkonuskan Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35 , eic 50%
    +1 yıl

Aşırısı hastalık, ama yeterli düzeyde olanı refleks hesabı bir şey sanırım. Ya da içgüdü. Paylaşamama.

0
    1 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

Katılıyorum..Refleksin basit sendromlar halinde dışa vurumu.Fazlası davranış bozukluğu.

Yorumla
  • elanocetin1
    elanocetin1 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 48
    +1 yıl

kıskaçlık bir hastalıksa dr giden kişinin kıskançlık öncesine gitmek gerekir. kendini sürekli eleştiren .görüntüsünü beğenmeyen. sosyal hayatında başkalarına hayranlık duyarak ben niye onun gibi olamıyorum deyip. kendi özelliklerini öne çıkartmaktansa geri çekilen.organizasyon yapmayıp arkadaşlarıyla yapamıyorum diye sızlanan ( halbuki yapmadığın bir şeyi yapamadığını nasıl bileceksin) en önemlisi kadın veya erkek kendine güvensiz birinin ellerini ona görede nasıl bana baktı inanamıyorum diyerek tutarsa bir el ve bakarsa gözlerine...oda ilk başlarda örneklediğim şeyleri biraraya getirip. na göre karşısındaki her rakip onu yener . nde bir kafa karışıklığında onla olmaya başladınya ona göre . seni kaybetmemek için kıskançlık yapar . ve en büyük sevgi belirtisi ve gösterisi hala kıskançlıktır çoğu kişiye göre .

0
    0 Yorumla
  • mrlaidback
    mrlaidback Takip Et
    Xper 3 Yaş: 40 , eic 34%
    +1 yıl

Hastalık derecesindeki kıskançlığı doğuran en büyük etkenler özgüven eksikliği, eziklik ve yetersizlik hissidir. Kıskançlık her ilişkide olması gereken doğal bir şey olsa da dozunda olması şarttır.

TV ekranında bir anda beliren Brezilyalı kızların sahildeki görüntülerine dalan bir erkeğin suratını tutup kendisine çeviren kadın gülümser ve olayı uzatmaz ise tatlı bir kıskançlıktır bu.

Bu görüntülere dalan erkeğe ''Neden bakıyorsun bunlara? Ya ben böyle yapsaydım?'' diye çıkışan ve özür bekleyen kadının yaptığı sağlıklı-kabul edilebilir bir kıskançlıktır.

Bunu yaptı diye kavga çıkaran, küsen, hakaret eden bir kadının yaptığı ise hastalık derecesindeki kıskançlıktır ve kötüdür.

1
    6 Yorumla
    • MeLody
      MeLody
      +1 yıl

ya bn kendimi kıskanç bilirim ama snin yazdığın bu 3 örneğe de uymuyorum bn :/

çnkü dediğin gbi bi olay gelse benim başıma, tv bu sadece ekran, baksın nolacak ki

kaldı ki sinemadayken çıplak bir bayan çıktığında kafasını öne eğen erkek arkadaşımın kafasını bn kaldırıyorm baksın die :D

Yorumla
    • mrlaidback
      mrlaidback
      +1 yıl

@pelinistanbul

''Sinemadayken çıplak bir bayan çıktığında kafasını öne eğen erkek arkadaşımın kafasını bn kaldırıyorm baksın die''

Bu son cümleden sonra bu 3 örneğe de uymaman gayet normal diye düşünüyorum. : )

Yorumla
    • mirrorandmirror
      mirrorandmirror
      +1 yıl

bence ilk tepki kabul görmelidir sadece, diğerleri hastalıklıdir.

Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

Örnekler çok güzel..:)

Yorumla
    • mrlaidback
      mrlaidback
      +1 yıl

Örnekler güzel de ''Kıskançlık hastalıktır.'' yazan en iyi cevap seçiliyor.

Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

çok fazla yorum olduğundan öyle oldu sadece..Yoksa tanımlamalarınız doğru.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

20

Cevap

22

Cevap

• egitimsiz
    egitimsiz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

her insanda kiskanclik vardir biraz. önemli olan onu kontrol edebilmen. karsi tarafa yansitiyorsan hastaliktir.

örnek:

1.sevgilin güzel/yakisikli birisini görünce gözünü bi anlik ondan alamaz, icinde tuhaf bir his olusur (kiskanclik). ama bunun gayet dogal oldugunu her insanin güzel birseye bakabilecegini sorun yapilcak birsey olmadigini bilirsin ve susarin.

2. sen o kiza/erkege ne diye bakiyorsun! gebertirim seni önüne bak. yilisik yilisik utanmiyosunda degilmi, yaninda sevgilin varken ona bakmaya! pislik! benim yanimda böyleysen ben yokken kimbilir neler yapiyosundur! bu hastaliktir.

(tamamen kendi düsüncemdir hicbir bilimsel kaynagi yoktur)

(:

1
    0 Yorumla
  • yokoylebisey
    yokoylebisey Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 42%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Kıskançlık sonucu ınsanlar çırkınleşınce o ılıkıler bıtıyor.. Kullanılan kelımelerı seçemıyo ınsanlar.. saygı bıtınce sonuc ayrılık yada hastalıklı ılışkıler..

Kıskançlıgın fazlası küpüne zarar... Obsefıfı kışılk bozuklugundan başlar daha agırlaırına kadar. gıder bu

1
    0 Yorumla
  • büşra_1903
    büşra_1903 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

kıskançlık insanoğlunun fıtratında var "seven insan kıskanır" klişesi aslında çok doğru sonuç olarak eşini kıskanmayan tek canlı domuzdur...kıskançlık olması gerken bişey...yalnız sorun aşırı kıskançlıkta... kıskançlığın aşırısı hastalık kişinin kendisine güvenmemesiyle alakalı bi durum bence...

0
    2 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

teşekkürler..

Yorumla
    • canasi
      canasi
      +1 yıl

tebriklerrr

Yorumla
  • Pink-
    Pink- Takip Et
    Xper 3 Yaş: 46
    +1 yıl

hemde çaresız bır hastalık burda bile baş gösterebılır

anlamsız gızlı üyeler fortlar bır anda ,sizi tanımaz etmez

ama laf sokmakla şişini indirir ,gülersınız çünkü

adam senınle aynı hayatta ikamet eder gıbı konusur

daha cok gülersınız çünkü küçülür küçülür

:))))))) kalbe yerleşen bır sey dır kıskançlık onun için

hiç bir mantık onu alt edemez kördür ve sağırdır

1
    1 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

gönlümün en iyi cevabı seçmiş bulundum da..:))

Yorumla
  • BiLLyy
    BiLLyy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

hastalıktır.karsı taraf sureklı kendını ıspat etme çabasına gırer sıkılır.kıskanan kısı ıse bence hastadır cunku sureklı herkesın ondan ıyı oldugunu herkesın ardından ıs cevırdıgını dusunurken aynı zamanda herkesın ona hayran oldugunuda dusunur.

herseyı herkesı kıskanır sinsidir bır nevı

0
    0 Yorumla
  • ıtır27
    ıtır27 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 41
    +1 yıl

Bence çevre bile kıskançlığa etken,sevdiğinizin tutumu.Bir insanı çok kıskanırken diğerini kıskanmıyorsanız bu hayatınızdaki kişinin tavrınada bağlı,benim bir erkek arkadaşım kıskanılmaya bayılırdı beni resmen paranoyak yapmıştı nişanlımda nefret eder kıskanmak ve kıskanılmaktan o eski kıskanç ben korkudan kıskanamıyorum yavaş yavaşta o özelliğim gitti.

0
    0 Yorumla
  • Phoenix_of_Justice
    Phoenix_of_Justice Takip Et
    +1 yıl

Ailesi tamamen dört dörtlük değilse her çocuk çok az da olsa özgüvensiz büyür çünkü ebeveynlerimiz bazı davranışlarla bizi sindirir. Eh bu da hayatın bir döneminde rekabet etmek zorunda olduğumuzu düşünsüğümüz hemcinsleri beraberine getirir. Hele ki o kişiler sevgilimize yakınsa tepe atması çok normal. Her şey duygusal =)

Seven değil nefes alan kıskanır =)

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

aslında kıskanclık iyidir. ama çogu kötüdür. bu çokta aslında güvensizlikten gelir. kaybetme korkusu.. karşı tarafın erkeğin/kızın başka biriyle olması ona ondan daha fazla deger vercekmiş gibi gelmesinden dolayı karşı tarafa güvenmez ve herşeyi kıskanır.

0
    1 Yorumla
    • sarsıntı
      sarsıntı
      +1 yıl

aynen öle..

Yorumla
  • çözemedim
    çözemedim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

Kıskançlk kişinin karakteriyle ilgili bişey bence ben felaket kıskanc bi insanımdır ve bu çocukluğumdan beri böyle kendime engel olamıyorum bu konuda yapıcak bişey yok ama su da bi gercek ki değer verdiğim insanı kıskanırım sadece umrumda olmayan birinin üstüne bıle düşmem napıyosa yapsın..

0
    1 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

Kopyam gibisin ama düşünmüyoruz değer verdiğimiz birgün bu durumdan sıkılır mı diye.

Düşünsek bile eylem yok..

Yorumla
  • Truedecider
    Truedecider Takip Et
    Xper 2 Yaş: 46 , eic 38%
    +1 yıl

seviyor ve sahipleniyorsan kıskanırsın,kıskanmayan erkek güvenemiyeceğim erkek modelidir,kıskanmayı aşırı yaşayan insanda karşısındaki insanı boğar ve mutsuz eder ilişki yıpranır. hissettirip,zarar vermeyen dozda.

0
    0 Yorumla
  • ernesto
    ernesto Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40
    +1 yıl

Başaramadığımızı başarana, elimizdekini alma ihtimali olana veya öyle zannettiğimize, bizden farklı olana, dikkati daha çok çekene, sahip olmadığımıza sahip olana, daha huzurlu, daha özgüvenli, daha mutlu yaşayana karşı duyduğumuz tarifi zor bir duygu. Keşke ben de öyle olsam! duygusu!

0
    0 Yorumla
  • YeMeZLeR
    YeMeZLeR Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42
    +1 yıl

Hastalık boyutundaki biriyle yeni ayrıldım..

Refleks olarak kalabiliyorsa güzel birşey ama hastalık boyutunda yaşayan ve yaşatanlar için şüphesiz her iki taraf içinde işkence..

0
    2 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

haklısnız gerçekten öyle..geçmiş olsun.:)

Yorumla
    • YeMeZLeR
      YeMeZLeR
      +1 yıl

Teşekkürler şükür ki geçmiş oldu :)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Özgüven eksikliği, kaybetme korkusu, davranış bozukluğudur. Abartılmadığı sürece görmezden gelebilirim. Ona göre şekillenmem. Bildiğimi okurum. Bireyim. Beni birey olarak kabul etmeli. Değer vermekle bir tutmuyorum. Nedenine gelirsem. Sahiplenmeyi değer vermek olarak görmem. Bana göre bencilliğin daniskasıdır. Mal değilim mümkünse sahiplenmesin. Kıskanmasın. Kisme kimseye ait değil. Benim de bir ilişkim kıskanmadığım için bitmişti. Sözde değer vermiyormuşum. Peh.

1
    0 Yorumla
  • AnKaC
    AnKaC Takip Et
    Xper 5 Yaş: 51 , eic 82%
    +1 yıl

Eğer bir ilişkide kıskançlık yoksa ben o ilişkiye bitecek gözüyle bakarım zaten. Belki klasik bir laf ama "SEVEN KISKANIR"

1
    1 Yorumla
    • AnKaC
      AnKaC
      +1 yıl

Elbetteki fazlası herzaman zarardır. Bknz: reefg nin cevabı.

Yorumla
  • mitokondri
    mitokondri Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

Kıskançlıktan ilişkilerin bitmesi en hafifi insanlar kıskançlığından birbirini öldürüyor. Bence ne refleks nede hastalık. Saplantı haline dönüşebilen bir içgüdü sadece hepsi bu ..

0
    1 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

Ama saplantılar da davranıştır.Psikoloji de genel bir hastalık türüdür davranış bozuklukları.

Yorumla
  • nasılistersen
    nasılistersen Takip Et
    Xper 3 Yaş: 42
    +1 yıl

Hastalık değil. Düşünce yapısından kaynaklanıyor. İnsanın içgüdülerine sahip olamaması sebebiyle kisiden kisiye artabiliyor. Karşılıklı güvenle kısmen de azaltilabilr ama az da olsa olmalı.

0
    1 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

Bence kesinlikle olmanın sevginin belirtisi.Ama fazlası boğucu işte..

Yorumla
  • silent
    silent Takip Et
    Guru Yaş: 48 , eic 47%
    +1 yıl

Kıskanclıgın belli bir ölcütü sevginin ortaya cıakrdıgı bir davranış ama cok fazla kıskanclık ise sevgi ve sahiplenmenin ötesinde birşey.

0
    0 Yorumla
  • kemaler
    kemaler Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

hayır :D hastalık derecesinde olanlar vardır.biz bunlara tıp dilinde kıskanikus epikus fazlaus deriz :D tedavisi yoktur :D

0
    0 Yorumla
  • allahsızhollandalı
    allahsızhollandalı Takip Et
    +1 yıl

Hastalık değildir. Beyindeki limbik sistemle alakadar bir davranıştır. Buradan herkesi Prefrontal korteksini kullanmaya davet ediyorum.

0
    2 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

Kıskançlığın fazlası nedir peki..Normal dışı bir davranış mı?

Normal dışı davranışlar psikolojide hastalık olarak tanımlanır..

Bence fazlası kesinlikle hastalıktır.

Yorumla
    • allahsızhollandalı
      allahsızhollandalı
      +1 yıl

Şimdi bu konu hakkında çok detaylı bilgiye sahip olmadığım için net bir şey demek istemem. Saplantı gibi bir hal almadığı sürece "normal dışı" olarak saptamak doğru olmayabilir. Bir ara araştırmak lazım.

Yorumla
  • gokayaltay
    gokayaltay Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

Bence hayır kıskançlık bir hastalık değildir. Ama şuda var insan kıskanmasa sevginin her dilini konuşmamış her yemeğini tatmamış ve tatdırmamış olursun yani olmassa olmazdır =)

0
    0 Yorumla
  • reefg
    reefg Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48
    +1 yıl

kıskanclık dozu asılan bir ilac gibidir dosunda iyidir ama dozunu asınca öldürücü etkisi olabi,lir

2
    0 Yorumla
  • deist
    deist Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 56%
    +1 yıl

kıskançlığı sevgi olarak görüyorum benim hoşuma gider.

0
    0 Yorumla
  • gizemli7
    gizemli7 Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 36%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Bazı insanalrda gerçekten bir hastalığa dönüşmüş artık.

0
    0 Yorumla
  • buble
    buble Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.

Azı tatlı,çoğu bunaltıcı... Hastalık değil, dengesizlik.

0
    0 Yorumla
  • cheguevara90
    cheguevara90 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

derecesine bağlı tabi.ama gerçekten hastalık derecesinde olanlar var tanıdığım

0
    0 Yorumla
  • ruzgar_gibi_gecti
    ruzgar_gibi_gecti Takip Et
    Bilge Yaş: 47
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 331 cevap paylaştı.

bence kıskançlık bir karakterdir. bende olamayan bir karakter.

1
    0 Yorumla
  • kumral_böcük
    kumral_böcük Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

asırısı kıskançlık sanırım refklekslede özdeslesiyor refleksin şiddetine göre değişkenlik gösterebilir

1
    0 Yorumla
  • etmus
    etmus Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

kendini karsindakinden daha cok sevme sorunu kiskanclik

0
    0 Yorumla
  • elise
    elise Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

Dozuna göre değişir. Herkes sevdiğini az biraz kıskanır. Kıskanmayanda problem vardır diye düşünüyorum.

0
    1 Yorumla
    • elise
      elise
      +1 yıl

tanımı konusunda birşey demeyeceğim.

Yorumla
  • bebekk
    bebekk Takip Et
    Bilge Yaş: 34
    +1 yıl

paylaşamamamk çok sevmekten kaynaklı aşırısı komplex kendine güvensizlik hastalık

0
    0 Yorumla
  • spagetti
    spagetti Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35
    +1 yıl

Fazla kıskançlık tabiki hastalıktır.

Ama ben annemide babamıda kardeşimide kıskanabilirim aşırıya kaçıp kafamda senaryolar yazmadan.

0
    0 Yorumla
  • sensizasla
    sensizasla Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

bence degil, herkez biraz olsun sevgilisini kiskanir, biri digerinden daha fazla

0
    1 Yorumla
    • canasi
      canasi
      +1 yıl

tebrikelr

Yorumla
  • alone_wolf
    alone_wolf Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Kıskanana domuz i kıskanmayana odun denen bu ülkede erkek olmak çok zor =)

0
    1 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

:))

Yorumla
  • çirkinördek
    çirkinördek Takip Et
    +1 yıl

bnce asırısı hastalık ama herkeste br mıktar olmalı bnce ınsan sevıldıgını hıssedıyor cunku :D

0
    0 Yorumla
  • bursasporluyuz
    bursasporluyuz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

kendine öz güveni olmayan aşırı kıskanç olan insandır.. kıskançlık tuzdur benim için ne fazla ne az.

0
    0 Yorumla
  • Sokolonko
    Sokolonko Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

Fazla seks yapılmadığında olur genelde.Kıskanmak yerine çok hızlı bir şekilde dilinizi kullanın.

0
    0 Yorumla
  • Alien
    Alien Takip Et
    +1 yıl

Kıskançlık güvensizliktendir.

0
    1 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

Ve bazen de sevgiden gözünden bile sakınmaktandır..

Önceleri eşyalarım dışında hiçbirşeyi kıskanmazdım ama sevdiğim uzakta diye yapmadığım kalmadı ben hasta mıyım derken o başladı kıskançlıklara sonra anladım ki sevme ve kaybetme korkusu kıskançlığa neden iki mühim etken..

Yorumla
  • aLoNe_DaLoNe
    aLoNe_DaLoNe Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

psikolojik bir hastalık bence.

0
    1 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

Evet sınırları aşıldığında şizofreniye bile neden olabilir.

Yorumla
  • scorpions
    scorpions Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

paranoyo tipi olarak sayılabilir

0
    0 Yorumla
  • İceman06
    İceman06 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42
    +1 yıl

tedavisi zor bi hastalık

0
    0 Yorumla
  • Cinayet_07
    Cinayet_07 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Kesinlikle Hastalık...

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

hayır psikolojik delilik

1
    1 Yorumla
    • bennie
      bennie
      +1 yıl

bi bakıma doğru.:)

Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kıskançlık hastalık mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kıskançlık hastalık mıdır? 75 cevap verildi
Kıskançlık bir hastalık mıdır? 14 cevap verildi
Kıskanmak bir hastalık mıdır? 5 cevap verildi
Aşırı kıskançlık bir tür hastalıktır mıdır? 55 cevap verildi
Aşırı kıskançlık sizce hastalık mıdır? 12 cevap verildi
Kıskançlık ilkellik midir? 51 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir ilişkide her şey yolunda görünürken partnerin aniden ortadan kaybolursa ne yaparsın?
  • Anayasa Mahkemesi’nin süresiz nafakayı iptal etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Sabah insanı mısın, gece kuşu mu?
  • Öfkenizi nasıl dindirirsiniz?
  • Yaptığın işe göre, sen ne erkeği veya kadını olurdun?
  • Türkiyede hangi bölgedensiniz aslen?
  • Ömrünün sonuna kadar beyaz saten giysiler, ya da pembe sportif giysiler giymek zorunda olsan hangisini seçerdin?
  • Hayatınızda gerçekten güvenebildiğiniz biri var mı?
  • Patlıcan hariç bunlardan hangisini yersin?
  • 04.32 geceye bir şarkı bırakalım. Bir çift kulaklık sınırsız hayal gücü?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨