1- Her an, her yerde kafanı kurcalayan düşünceler birbirini kovalıyorsa.. 2- O yanındayken bile aklın hep ondaysa.. 3- Geçmişi umrundaysa.. 4- Ona "o kızla/erkekle ne yapıyordun?" Diyip, mantıklı bir cevap aldığına rağmen hala kavgaya teşebbüs ediyorsa.. 5- Birlikte, televizyon'da film izlerken çekici bir erkek/kız görüp kendini o kız/erkekle kıyaslıyorsa.. 6- O kişi için sebepsiz herkesle kavga ediyorsa.. 7- Kalbi sıkıçacak durumda olup, kendine zarar verecek durumdaysa..
Bununla birlikte birçok sebepler krize sebep olmaya yetiyor. Peki krizden kurtulmak için ne mi yapalım?
Kıskançlık sadece insanî bir duygu değildir. Mesela en yakın kuzenlerimiz şempanzeler, çiftleştikleri dişinin başka biriyle kur yaptığını öğrendiğinde ağaç dalını kırıyor ve onunla dişiyi dövüyor. Kıskanmak; tıpkı öfke ve üzüntü gibi canlıların yaşadığı bir duygudur.
Detayda sıraladıkların kıskançlıktan ziyade öz güvensizlik ve karşı tarafa güvensizlikle alakalı daha çok.
Maalesef hastalık, güven problemi yaşayacak kadar her ne yaşadıysa bunu aşamayabilir insanlar ve sürekli şüpheci yaklaşır, kurar, kavga çıkarır, tatsız bir ilişki olur. Cinsiyet açısından bakarsak eğer aşırı kıskanç erkeklerin birçoğu tehlike arz ediyor neredeyse. Kurduğuna inanır ve sonucunda ciddi anlamda cinayete kadar yol açabilir.
Bu kişilerin kadında olsa erkekte olsa tedavi görmeleri gerekiyor. Hem kendi hayatlarını hemde başka insanların hayatlarını zindan etmemek için. Her şeyin aşırısı maalesef ki zararlı. 🤷
aşırı özgüvensizlik ve aşırı sevgiden gelen durum kaybetmekten korkarsın biri alır diye korkarsın kendine zarar verme eğilimi olur karşındaki de ilişki de yıpranır bu tarz insanlar kesinlikle psıkolojik tedavi görmeli.
Aşırı kıskançlık bir yerde pasif şizofreni başlangıcidir. Artık hayatında olan kadın/erkek önemli değildir sen ve kurgularin vardır ilişki içindeki insana aşırı derece de zarar verir iki ucu keskin bıçak gibidir
Kesinlikle ve hiç mantıklı değil Parmak izlerimiz bile farklı istediğin kadar kiskan asla onun gibi olamazsın sen sensin kendinin en iyi versiyonu ol. Ruhunu bedenini güzelleştir bakma o ne yapıyor ne ediyor sen kendini sev şefkatle ancak o zaman varırsın insan olmanın erdemine...
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Tabii ki de bir insan çok kıskanıyorsage terk edilmekten korkuyordur ya da mesela nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama güvenmiyordur yani güven problemi vardır
Yersiz kıskançlığı sevmem ama ben şu kızı sevmiyorum sende muhatap olmayacaksın dedigim halde muhatap oluyorsa ben napiyim biz en azından somut nedenlerle kıskanıyoruz
Haberlerde vs hep kıskançlık krizi geçirmiş erkeklerin sevgililerini vs öldürdüğünü görüyoruz. Aşırı kıskanç olan insan kontrol dışındadır, gözü dönmüştür. Sana , bana, ona , herkese zarar verme potansiyeline sahiptir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hastalık. Ayrıca kişiyede partnerinede aşırı zarar veren bi durum kendimden biliyorum. Tedavisi oldugunu pek sanmıyorum