Erkek olmanın da çok zorlukları var ya çalışmak zorundasın ağır iş yapıyorsun sürekli taktir ilgi görmüyorsun sevsen paran eğitimin ve işin iyi olmak zorunda karşılıksız sevilmiyorsun üstüne kadınların karmaşık dünyasına ayak uydurup yanındaki kadını da mutlu olup onun hayatinda en azından mutlu olsun diye uğraşman gerekiyor içine atttigin sorunlari kimseye analatamiyorsun anlatırsan eziklerler zayıf noktası herkes bilmiş olur bu erkekler için içini döküp rahatlama değil tam tersi kendini rezil etmek oluyor depresyona giremiyorsun üstüne askerlik var askere gidip süresi önemli değil ömründen bir zaman dilimini oraya veriyorsun ki şimdiki askerlik eskisi gibide degil yani sadece o kapalı olanda bekleyip çıkıyorsun işin daha kötüsü biz kadınların çektiği zorlukları bilip sevdigimiz kadına destek olmaya çalışırken aynı kadın bizim bu karanlık dünyamızı bilmediği için bize yardım etmiyor bizleri gamsız sanıyorlar duygusuz sanıyorlar söylersek bile bize destek olamayacak ya da daha kotu o kadınında destek olmak yerine köstek olacagindan korkuyoruz gibi gibi sorunlar daha ailevi durumlara falan gelmedim bence bu kadar erkeklerin zorluğu yeter
Her şeye rağmen güçlü olmak zorundayız; çünkü kadınlar olarak sıklıkla geri plana atılıyoruz. Erkekler istediklerini yapabilirken, kadınlar aynı özgürlüğe sahip değil.
Toplum, kadının hemen evlenip çoluk çocuğa karışmasını bekler; evlenmezse "evde kalmış" damgası yer.
Çoğu ailede ev işleri kız çocuklarına yüklenir, anneler değerli oğullarına iş yaptırmaz.
Kadınlar her zaman bakımlı ve güzel olmalı; aksi takdirde eleştirilere maruz kalırlar.
Zorluklarla çocuk doğurur, anne olur; çocuklarına bakar, ev işi yapar, yemek yapar. Kadının hayattaki tek görevi buymuş gibi görülür.
Kocasına yetebilmeli, her istediğini yerine getirmeli ve "hayır" dememeli; dayak yese, hor görülse bile susmalı, aksi takdirde "zora gelemiyor" diye damgalanır.
Gülerse "basit kadın," gülmezse "somurtuyor" olur. Kadınlar hep ikinci plana atılır, değersiz olarak görülür ve eşya ya da malmış gibi davranılır.
Her şey bizim üstümüzde, her şey. Çoğu şey kadınlarda opsiyoneldir. İş, aşk, sorumluluk almak falan.
Amaaa erkeksen opsiyonel falan yok yapacaksın.
Kadınların derdi falan bizimkilere yarışamaz. Sizin tek büyük sorununuz sapıklar. O da ülkenin sorunu, bir Avrupa ülkesinde olsanız en azından bu dert de kısmi olarak da olsa ortadan kalkıyor.
Not: Ailesine bakmakla, eve para girdirmekle vb. sorumluluklar la yükümlü olan harbici kadınları saymıyorum.
Sorumluluk sahibi olmak. Toplumumuzda her zaman güçlü olmak zorundasın. Hemen hemen tüm yük senin omuzlarında. Çoğu zaman ağlamak bile ayıp bir şeymiş gibi algılanabiliyor.
Evet değil 😅bende hiç iç açıcı görmüyorum 😅 koşmasın yorulmasın aşkımcım 😅haber etsin ben araba motor ile almaya giderim 😅tag diye orada hatta şak diye dibinde olurum 😂😂
Bende aşkıma koşuyorum işte fark edilir olmaya çalışıyorum 😂😂
Hep maddi, mental ve fiziksel olarak güçlü olmak zorunda olmak. Evet mücadele ve bir şeyleri başarmak zevkli olabilir ancak şu an 28 yaşındayım bu mücadele ilerleyen yaşlarda zor ve yorucu olur diye düşünüyorum. Tabii yaşa bağlı olarak "salla gitsin" kafa yapısına ulaşma ihtimali de var.
Duygu durum değişiklikleri gerçekten bilmiyorum herkeste oluyor mu ama sabah alıp başımı gidesim geliyor öğlen gidip biraz sosyelleşeyim diyorum akşam da uyuyunca her şey hallolur diyorum vs vs
İnsan olmak cinsiyetlerden bağımsız olarak zor, çünkü dünya sınavlarla dolu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Kadın olmak çok zor çoğu aile kızını evlenecek gidiecek olarak görüp bir şey yapmıyor. Kadın evleniyor ev işini yıkıyorlar. Sonra kocasının ailesine uyum sağlamaya çalışıyor. Kaynana (hepsi degil) kendi yemek yapsın vb hürmet bekliyor ama gelinene öyle davranmıyor. Sonra çocuk oluyor o da ayrı bir dert. İçim sıkıldı yazarken
Her alanda zor; cafede çay içerken, yolda yürürken, çalışırken, yüzerken, evliyken, bekârken. Bu zorlukların sebebi azgelişmişliğin ta kendisi. Toplum sürekli salyalı erkekleri hızına ara vermeden yetiştirmeye devam ediyor.
Aile evindesin diyelim ailenle kavga ettin çok bunaldın erkek bu durumda anlık olarak evden kolaylıkla çekip gidebilir biz kızlar bi odaya çekilip ağlamaktan başka bişey yapamıyoruz
Kadınları sürekli bir kalıba sokmaları. Boyu 158 olsun, ayakları 37 olsun saçları uzun bakımlı gür olsun, gögüsleri büyük olsun, beli ince olsun, yüzü bebek gibi olsun, tüy kıl olmasın, insani ihtiyaçlarını gidermesin, doğurgan olsun, az konuşsun, hamarat olsun, çok para harcamasın, hep vittindeki bebek gibi olsun say say bitmez..
Tamamen bağımsız kendi kafasına göre hareket eden bir organımın olması. Evleneceğin zaman çoğu yükün bizde olması Her zaman güçlü ve dik durman gerek yoksa milletin ağzına laf oluyorsun
Cinsiyetimin değil de kendimin en zor yanı özgürce bir yere gidememek, bedensel yürüme engelli bir hayata bende gözlerimi açmayı beklemiyordum ama işte kader böyle yazılmış yapacak bir şeyim yok
Ahaha pişmiş olmasına gerek yok. Mantığını kullanması gerekiyor. Kadınların zorluğu yok diyen 100 erkeğe kadın olmak ister misiniz? Diye sorsalar cevap hayır olur. Ama 100 kadına erkek olmak daha sorunun yarısında evet cevabı veriler 😂