İş, aşk, eğitim, kariyer, fiziksel herhangi biri veya bazısı sürekli kıyaslayan insanla iletişimin sonlanır mıydı?
Mesafeli bir iletişim mi tercih ederdin?

İş, aşk, eğitim, kariyer, fiziksel herhangi biri veya bazısı sürekli kıyaslayan insanla iletişimin sonlanır mıydı?
Mesafeli bir iletişim mi tercih ederdin?

Bu kişi aile içinde olunca mecbur devam ediyorsun 🥴🤢 Bir insan neden kendini başkasıyla kıyaslar ya? Açıkça seni kendimden üstün gördüğüm konular var ve ben hasetlik çekiyorum demek bu. Her zaman kendimi kendimle kıyaslarım olabileceğimin en iyisi olmak için 🤞
Merhaba,
Kıyaslama sevmem rahatsız olurum! 😅
İş güç meslek eğitim vs vs onlara karşıyım madem öyle git denk olanla ol ama şey mesela! 😅
Konu aşk, ilişki biz isek olur, aşkımın canı sağolsun ben zaten elimden geleni yaparım ama derseki ben şunu yaptım sende yap zaten ben kendim yaparım da aşkta aşksal şeylere varım! 😅
Mesela ben sürpriz yaptım sen yapmıyorsun der ki külliyen yalan olur, sürprizlere boğarım aşkımı yani hayal ediyorum boğmak istiyorum! 😂
Sürpriz yapmaya bayılırım hep hayal ediyorum anasını satiym! 😅
Olur sürpriz yapacağın kişiler de bir gün👍🏻😅
Amin inşaAllah 🌸 isteyen dileyen hak eden herkesin olsun 😅 kötülerin olmasın iyiler üzülmesin 😅
😅😅👍🏻
Cevap
25Cevap
Bir arkadaşım vardı öyle sürekli benim hayatımı kendi hayatıyla kıyaslayıp duruyordu kıskançlık belirtileri sevdiğim için görüşmeyi kestim Şu an görüşmüyoruz
Kıskanıyormuş demek bayağı.
Sürekli o şekilde imalat ediyordu canım oyuzden rahatsız oldum zaten
İmalar
Haklısın tabi. Negatifler öteye pozitifler bize bize çiçeğim🤣👍🏻🩵🌼
Aynen öyle çiçeğim 🌺👍🌺
Zamanında hep komşu çocuğuyla kıyaslanmış özgüvenini bulamamış belliki. Beraber merdiven bile çıkılmaz 😄
Hee merdivende iter kendi çıkar hiç düşmüş yaralanmış sallamaz bile🤣
Hayır ben etmezdim tabi ki de.. çünkü bu tür bir insan egoludur ve sürekli kendini yükseklerde görür.. zaten istesem de bu tür bir insan ile hiç bir şekilde anlaşamam.
Rakip mi arıyorum ruh eşi mi? Kapımdan uzak dursun. 😂 Anlayışsız, sadakatsiz, bencil, bu senin dediğin eleman bunların hiçbiri olmaz. Hayat geçmez ömür törpüsüdür.
Kar zarar olarak bakarsan o kişinin sana tavsiye ettiği yol sana faydalıysa örnek alınabilir eğer sana zararı dokunuyorsa gerekirse iletişim bile kesilmelidir sadece tavsiye ise yapmak zorunda değilsin dir
Kıyaslamak her koşulda rahatsız edici. Tavsiye vermek daha olumlu olur yaklaşımda.
Doğru 🙏. Nihayetinde her kişi özeldir ve kendine has yeteneklidir.. bir cerrah bir mimara kendinden kıyas vermesi gibi.. 🙂
Evet aynen öyle🤝👍🏻
Kıyaslıyor ise kıskanıyordur. O yüzden araya mesafe koymayı seçerdim çekemem vallahi kimseyi.
İlk başlarda biraz dinler haklılık payı var mı onu gözlemlerim. Ancak bu kabak tadı verdiği zaman haydi eyvallah der giderim
Doğan hocam çok güzel söylemiş. Böyleleri ile minimum iletişim mümkünse sıfır iletişim en güzelidir
🙏🏻🙏🏻🍀
🧚♀️🧚♀️🧚♀️
Nasıl söylediği önemli kıskanç ve fesat şekilde ise her türlü sınır mesafe koyarım ama önce güzel bi kaşımalı
Doğru dedin👍🏻
Ben yapmam sevmemde bu konuda tavrımı net koyarım ama buna rağmen hep bi çelme takma varsa o ayağı kesicen istediği ni söyleyen istemediğini işitir
Son cümlen çok sevdim👍🏻
🥰🥰
❤️😘
Seni kendisiyle kıyaslayan biriyle bırak arkadaşlığı yanından bile geçilmez. Bir kere gelmişiz dünyaya bizi aşağıya çeken biriyle neden iletişim kuralım?
Kiyaslanacak bir hayatım olmadığı için kimse de kiyaslamaz. Çok olsa hayat sana güzel derler , ben de hayat bana guzel değil ben hayatımı güzelleştiriyorum der geçerim. Büyütmeye gerek yok.
Pekfazla kıyaslama sevmem çünkü herkesin kendine göre yeteneği var bu yüzden herkes aynı olamaz eşitsizlik olur
Mecburen iletişimde devam ederiz tabi
Mecbur aynı ortamda kalırsam mesafeli bir şekilde konuşurum ve o ortamda işim bittikten sonra her yerden engellerim
Kıyas sevmem ne yaparım ne de yapılması hoşuma gider.
Son kıyası, sen bıraktın ben bırakmazdım olurdu.
Dengim olamayacağını bildiği için kıyas içerisine girer sorun yok
Kötü bir niyeti yoktur diye düşünerek arkadaşlığımı devam ettirdiğim bir kaç kişi var
bir kıyaslama yapılmasına karşıyım ben kimle olduğu önemli değil
Kıyaslanmak gibi bir amacım olsaydı yarışmalara katılırdım. İşim olmaz.
Vardı öyle biri sonra kendisi mesafe koydu kıskançlığından
Kendisi adına sevinirim, çıtayı yukarı koymuş diye ama bunu bana belli etmemeli..
Asla devam etmem, iletişimi keserim direkt
Kıyas işinden uzak durmalı. Böyle bir durum kabul edilemez.
Yok asla işim olmaz
Sürekli seni kendisiyle kıyaslıyorsa kıskanıyordum böyle biriyle iletişim kurmamak en iyisi
Zavallı insanlar kendini sürekli başkasıyla kıyaslar. muhatap olmam
Beni kiskaniyordum muhakkak ondan dolayi arkadaşlığı keserim😁
kesinlikle hayir, konusmam bile
Hayır uğraşamam o tarz insanlarla
Yorulurum ben ya.. 😅
Böyle bir arkadaşım vardı. Tahammül edemem
Çok yorar kendini. Benlik bişey yok :)
Kıyastan hiç hoşlanmam.
Yok edemezdim. Mesafemi korumaya çalışırdım
Mesafe koyarım 😂
Direkt kesmek lazım iletişimi
Mesafeli kıymet bildirir yaa
Hayır acilen uzaklaşırım geri dönmemek üzere.
Arama mesafe koyarım, kıyasçı sevmem
Mesafeli olurum 😌
Hayır etmem
Yormaz mı
Etmem
Asla...
Hayır
popon depuğu koyardım
Etmem, nefret ederim
Ederdim
Aslaaa işim bile olmaz
Kişileri kıyaslamak yanlıştır