Gönül kapın
Misafir kapın
Sitedeki kapın
Rozzzz yine çok zor yerden sordun
Ben kendi cevabımı ekleyecem, ekle yoruma
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Padişah tarafından, mey (şarap), afyon ve fal bakmak yasaklanmış. İstanbul’da bütün meyhaneler ve keşhaneler, artık "yeraltı" takılmaya başlamışlar. 4. Murat, bir gece, tebdil-i kıyafet İstanbul’a indiğinde, karşıya geçmeye karar verip bir sandal kiralamış.
Sandalcı, müşterisinin sultan olduğunu bilmiyomuş tabii. Bir ara, sandalın yanından sarkan bir ipi çekmiş. İpin ucunda bir testi! Sultan, "Ne var o testinin içinde?" diye sormuş. Sandalcı, "Ne olacak, mey işte" diye gülerek müşterisine ikram etmiş. Her ne kadar yasaklamış olsa da, 4. Murat’ın alkolle arasının iyi olduğu bilinir. İkramı kabul etmiş; ama yine de, "Mey yasak. Hünkarımız görse kafanı vurdurtur diye korkmuyor musun?" diye sormaktan da geri kalmamış. Sandalcı da hâliyle, "Yâhu hünkâr nereden görecek bizi denizin ortasında?" demiş.
Aradan biraz zaman geçmiş. Sandalcı bu kez de, teknenin tahtalarından birini kaldırıp aradan afyon çıkarmış ve nargilesine atarak körüklemeye başlamış. Gönlü zengin adam, hemen müşterisine de ikram etmiş. Sultan yine kabul etmiş; ama yasağı yine hatırlatmış. Sandalcı aynı şekilde, "Kim görecek ki bizi denizin ortasında!'" demiş. Biraz daha vakit geçmiş. Bizim sandalcı cebinden fal taşlarını çıkarmış. Hünkâra, "Ver 5 akçe de falına bakayım." demiş. Fal 4. Murat’ın en kızdığı şeymiş, ama "Hadi biraz daha sabredeyim." diye düşünüp, "Bak bari…" demiş.
Fal taşlarını elinde çalkalayıp atan sandalcı, "Efendi, sorunu sor bakalım." demiş. Padişah, "Hünkâr, şu anda nerededir?" diye sormuş. Sandalcı taşlara bakıp; "Hünkâr, şu an denizdedir." demiş. 4. Murat, endişelenmiş gibi yapıp, "Sakın yakınımızda bi yerde olmasın?" diye sormuş sandalcıya ve tekrar iyice bakmasını söylemiş. Sandalcı, taşlara tekrar bakmış ve birden, 4. Murat’ın ayaklarına kapanıp, "Affet beni hünkarım!" diye yalvarmaya başlamış. Kıyıya dönene kadar yalvarmaya devam etmiş. Padişah, dayanamayıp, "Sana bir soru soracağım. Eğer bilirsen, seni affederim. Bilemezsen kıyıya dönünce ânında boynunu vurduracağım." demiş. Sandalcı sevinçle, "Padişahım çok yaşa!" demiş ve merakla soruyu beklemeye başlamış.
1. Murat, sandalcıya, "Dönüşte İstanbul’a hangi kapıdan gireceğim?" diye sormuş. Tabii sandalcı hemen itiraz etmiş, "Hünkarım, şimdi ben hangi kapıyı söylesem, siz başka kapıdan girersiniz. Affınıza sığınarak, gireceğiniz kapıyı bir kağıda yazsam ve size versem; kapıdan geçtikten sonra okusanız olur mu?" demiş. Hünkâr, başını "Olur" anlamında sallayınca, sandalcı tahminini yazıp kağıdı vermiş.
Padişah, kağıdı alır almaz, daha bakmadan, yanındaki fedâîsine, "Hemen boynunu vur şu kâfirin" emrini vermiş. Sonra da, "Surlara yeni bir kapı açıla! İstanbul’a oradan gireceğim." demiş çevresindekilere. Kapı 5-10 dakikada açılıp, padişah ve erkânı şehre girmiş. 4. Murat, bir ara, sandalcının kağıda hangi kapıyı yazdığını merak etmiş. Kendinden çok eminmiş, laf olsun diye cebindeki kağıda bakmış. Ama okuyunca hayretler içinde kalmış. Sandalcı, kağıda şunları yazmışmış: "Hünkarım, yeni kapınız vatana millete hayırlı uğurlu olsun"
O gün bugündür de işte o kapı, "Yenikapı" olarak anılıyormuş.
İşte bu o yeni kapı 😂
İstanbul'un Yenikapı hikayesi. Padişah 4 Murat alkolü sigarayı yasakladı ya. Sandal da denizin ortasında içiyorlarmış padişah görmüş bunu kellenizi almamak için İstanbul'da hangi kapıdan gireceğimi bilin demiş. O zaman da 3 tane kapı varmış. Padişah tez emir salmış yeni bir kapı yapın diye. İstanbul'a o kapıdan gireceğim demiş. Kenara çıkana kadar kapı yapılmış o içenlerin de kellesini uçurmuş. Kısa özeti bu. İşte bu kapıda o Yenikapı 🤣
Diğeri kopyaydı da bu ikinci yazdığım ben yazdım 😄
Eic için teşekkür ederim efem 🌹😊
Evet sende okumalısın 🤣
Ahaha yararlı bilgiler 😄
Tamam bundan sonra 10 satırı geçmez söz.
Rica ederim 🌹😊🤣
ahahahahhaha yan taraf açık ordan gelin 😂 kız sen beni öldüreceksin ha
Daha ben ne yapayım tüm seçenekleri gösteriyorum🤭
yandan süzülerek geleyim mi 😃
İki adım sağa doğru hareket etmen yeterli olacaktır 🤭🤭
kapıya tekme atıp gireyim mi 😂
Hemen şiddet hemen 🤭🤭🤭🤭
kızım benim tekmemle açılmaz zaten merak etme 😂
Anahtarı altdan veriyorum bak etrafa kimse görmesin 🤭🤭🤭
çabuk ver ama heyecanlandım elim ayağıma dolaştı açamam şimdi napcam 😂
O kapıyı da heyecanlanıp açmayacaksan artık hiç açılmasın yaaa ben böyle işin 🤭🤭🤣🤣🤣
yandan çık yanıma gel aç sen 😂
Hayır canım benim ben taaa şurada bekliyorum 🤭🤭🤭
üzdün 😒
Gelirsen sana bi tane bileklik veririm🤭🤭 sarıı
o zaman geliyorum 🤪
Tamam gel🤣🤣
geldim ya içerdeyim 😭
🎁al şunu 🤭🤭🤭all all çekinme 🤗🤗 şimdide diğerlerini çağıralım 😂😂😂😂
erkekler gelmesin 😂
Gelmek isteyen olursa sen ne yapacağını biliyorsun kızım 🤗🤗🤭
o zaman tüfeğimle geliyorum 😂
Allah'ım ya rabbim ya 🤣🤣🤣🤣bakkkkk altın alacaksın en son altınları toplayıp kapıyı üstlerine kilitleyip gidecez sonra yolları ayırır tatil yaparız 🤣🤣🤣🤣🤣
bilemedim tahammül edemem gibi ya 😂
Tüfek kalsın yanında baktın uzuyor sıkarsın topuğuna 🤭🤭🤭🤭
Cevap
17Cevap
* Bizans aklıma geldi sjsjssj hayata benzemiş bu. Gözler kapalı, önünü gören yok ama her şey olup bitmeye devam ediyor.
Kah - pe Bizans. Bunu niye kapattı acaba 🙄
Soruyu görünce acaba bizi nasıl bir görsel bekliyor derken sesli gülüş😀😅
Rooozzz şu bağırdığın şıkta kendimi görüyorum. Bu kapı tövbe kapın puhahahaha
Kızım sen bu sitenin neşe kaynağısın 😅😅
@Lila_rüzgar12 ayy öyleysem çok mutlu olurum. Çekemeyenler var da. 🥹 @Semih6934 ve @ByBrawo gibimmm
@Semih6934 abi bu kiloyla çekemem zaten seni. Bro çeksin seni. 🤣🤣🤣
@Semih6934 yetmedi mi tiktoka sardınız yine puhahahaha 🤣🤣🤣
@Semih6934 heee himmmet abey. Zengin olunca böyük şehre de gideriz değ miii 🤣🤣🤣🤣
Roozz ben de 3. dedim ama gönlüm hâlâ tevbe kapısında.
Ay şimdi altıma yapabilirim gülmekten patladım rozz
Tüh ya ben de görmedim neyse gidiyom. Ben saate bak uyku saatimi kaçırdım
Yio. Sadece biraz bebeksi ol dedi bana. Böyle daha kolay aşık edermişim. 😌
Hsjshzjaj
Yazma bir daha dedikten sonra sözde yazmamasını beklerken günde 15 vakit mesaj kutusuna bakan kolpacı insan modeli 😂😂
Roz cok zor sordun deyip... düsüncemi paylasim dedim ama bilemedim... zor cok zor olmuş 😬
Şey bu ya, valve firmasının anti-cheat uygulaması dfghds
Yapımı başlanmış ama tamamlanamamış çiftlik kapısı 😅
İnsanlara olan tahammül kapımız, var ama yok sanıyorlar.
Telleri yine çekmemişler :)
Bence gönül kapın
Leşeleşşeşe nerden aklıma geldi böyle bir soru
Beşinci boyut Salih'in kapısı değil mi bu😂
Evet, 4 mevsim beyaz giyen adam😂
Bir daha yazma diyip kapattığım kapı
Ülkenin sınır kapısı herhalde XJXJDHDJDKSJSJ
Djshdjsnssjsjjdj ben her türlü şikayeti alırım Nemo problem :d
Yaaa 🥹 edemezsin kiii ,🥹
Kiyabilir misin bu surata JZSBSBSNSSJSSJ
Çok güven veriyor 🤭🤭
Aşık olduğum kıza kapattığım kapı 😂