Evet açık fikirliyim ama sınırı var insanı hayvandan ayıran bazı davranışlar vardır. Onları yapanada açık fikirlilikle bakamam. Ama kimseye zararı olmayan kişinin kendiyle alakalı bir kararı onu ilgilendirir. Ben karışmam karışamam.
Yani açıkçası, dervişin fikri ne ise zikride o dur. İnsan bir aynadır karşısındaki kişide kendini görür. Önemli olan iyi bir ayna bulmak. Açik sözlüyüm ama ağzıma geleni söylemem. Gönül kırmak çok büyük günahtır. Gönül kirmayalim.😊☺️
konuya göre değişiyor. bazen evet seninki doğru mantıklı diyorum bazense bitti mi diye sorup tamam diyip geçiyorum. oğraşamam onların saçma fikirleriyle kslsnsşsm
Kitabın konusu bu değil. Karakter dışarıdan insanların kendisini, kendi gördüğü gibi görmediğini fark edip gerçeklik algısını yitiriyor. Bunun üzerine de yaşadığı olaylar ve kendi kendine monologları var kitapta
Biri, Hiçbiri, Binlercesi, bir adamın kendi gözleriyle gördüğü kişiliği ile başkalarının gördüğü kişiliği arasındaki uçurumun farkına varmasıyla varoluşunu sorgulamasına yol açmasını konu alır.
Sorgulamayı teşfik eden kitap hem faydalı hem tehlikeli akıcı mı?
birtakım fikirler tecrübe sonycu oluşur, tecrübe ettiklerimde aksi ispatlanmadıkça sabit fikirliyim. Başkalarının doğruları beni bağlamaz, ben kendi doğrularınla hareket eder ve yargılarım.