Affeden, büyük insan olma şerefine nail oluyor :) Peki bu sıfatı yalnızca affettiği durum için mi haketmiş olur, yoksa her affeden aslında gerçekten büyük insan olduğu için mi affeder?
Cevabın nedir?
Affetmek erdemdir derken karşıdan alacağın sıkıntıların azalacağı ya da bir daha yaşamayacağın anlamına gelmez. Affetmek bir fedakarlık göstermektir. Kendi duygularından, geçmişlerinden, hesaplaşmalarından vazgeçmek demektir. Bu kişinin kendi nefsi ve benliği için atmış olduğu büyük adımdır. Karşındaki kişide empati gelişmemişse bu fedakarlığı göremez unutur. Fakat bu fedakar kişi bu özünü koruduğu müddetçe belki sıkıntılı bir hayat geçirse de etrafında saygın ve değerli bir kişi olarak yaşar. Çünkü kendisine yapılan bu fedakarlığı karşı taraf unuturken etrafı unutmaz. İlişkide affetmek demek tekrar birlikteliğe devam etmek anlamına gelmez. Karşındaki kişiyi geçmişte yaşattığı şeyerden dolayı bağışlarsın. Fakat gelecekte tekrar yaşamamak için birlikteliği sonlandırabilirsin. Birçok iş veren işçisinin hatasından dolayı verdiği zararın bedelini ödetmez, affeder. Fakat işten çıkarır. Bu geçmiş için değildir. gelecek içindir. Affetmek geçmişi ilgilendirir, birliktelik ise geleceği.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılben bu yuzden 658. yasımı kutladım gecenlerde
070 Yorumla- +1 yıl
ınsan bır yılda 32 sene yaslanır mı ya ^.^
- +1 yıl
pardon yılda 21 buyumusum ^.^
- +1 yıl
o nıckın bası ne
554 mu 544 mu 534 mu :)) - +1 yıl
nıckın dorum
tel nmaranı nıck yapmak nerden estı :) - +1 yıl
yok ben telsız kullanıorum
o teknolojıye henuz gecemedım ^.^ - +1 yıl
hayyy allah senden cok mersı ^.^
- +1 yıl
tabııı kıııı
ben tas devrınden kalmayım kı tasssss gıbı kalbım cakıl tanelı bır bobregım var
gerısını de artık yaşıma ver ^.^ - +1 yıl
muze benı gorse anlamından utanır be ^.^
- +1 yıl
park olsun tabı
cocuklar oynasın
gulus cumbus ^.^
ben de boylece bı moka yaramıs olurum ^.^ - +1 yıl
davincı bıle yontamadı benı
ederım ne kı odunpazarında ^.^ - +1 yıl
ver
ama gozlerım kapalıyken ^.^ - +1 yıl
davıncı saskın
sıfreyı de unutmus
e maılı yok kı gondersınler fakırımın ^.^ - +1 yıl
ama ben şiddete karşıyım
kontrolsuz guc guc deıldır anlayısı var bende ^.^ - +1 yıl
yokk bee
mıllet kafayı bulmak ıcın kolonya ıcıo ^.^ - +1 yıl
mantıklı hıc kımse yapmaz ^.^
sana bı soru..
dunyada en adil olarak dagıtılmıs sey nedır? - +1 yıl
y klavye ya da google kullanma hızını arttırmalısın ^.^
evet aklı olan hıc kımse herhalde sacmasapan seyler yapmaz... kolonya ıcmek eroın cekmek sıgara ıcmek gıbı - +1 yıl
hayatı absurt yasamak lazım
fazla kaale almadan ama cıddı noktaları da kacırmadan...
aynı sekılde karsılık verdıgın ıcın ben de tsk ederım ^.^ - +1 yıl
belkı nıckın konusunda yanılmıs olabılırım ama
bazı konularda da haklı olıım artık canım ^.^ - +1 yıl
guldur guldur u ızlıo musun ^.^
orada kem gozlu sevket oyunu vardı... onun bır replıgının sesli harflerının hepsının dusmus halı ^.^ - +1 yıl
cekındıgımden deıl... az evvel nasıl kı google u kullanarak sorumun cevabını buldun
sımdı yıne bulabılırsın
ama bulamadım dıosan soylıım ^.^ - +1 yıl
hahaahh sımdı baktım da :))) sızın ıcınız fesatsa ben napım :p
cok guzelmıs kekke benım olsa... boyle bır replık vardı
hemen ac ızle de azıcık gul bıraz :) - +1 yıl
hayır canım .. cok unlu bır replıktır...
sımdı hıc bılmeyen bır gozle baktım da evet baska bır mana da cıkabılıomus
neysekı benim kanıtım saglam.. bu bır sevket replıgıdır ve cok komıktır :)))
ınanmayan acar ızler :p - +1 yıl
aslında soyle bır bılınmeyen gozle bakıp degerlendırmelıydım
hata bendeymıs kabul ^.^ - +1 yıl
once haksız suclama
sımdı de tehtıd '.'
nazar degecek kdr yakısıkım yok neysekı
tutmaz o nzr bana
tutturamassın ^.^ - +1 yıl
ama aslolan nıyettır.. bm oyle bı nıyetım olmadıgı apacık... buna rgmn ben hatalıyım dıosam bu mutevazılıgımı gosterır suclu oldugumu deıl ^.^
bır gram aklım var o da bende...
ustu de sende kalsın ^.^ - +1 yıl
keske herkes utanmayı bılseydı
dunya o zmn da kurtulurdu ^.^
utanmazlık dız boyu
aymazlıksa dolu dolu '.' - +1 yıl
benı harcadılar ztn
ustunu bıraktılar
bu benım pertim...
budur tum derdim ^.^ - +1 yıl
dusunuyorum
fılozofum ben
kozmosun kadrolu fılozofu ^.^ - +1 yıl
soruna cevap verıım artık ^.^
sımdı soyle... buyuk ınsan herkesı affeder
affetmek konusuna gelınce...
eger bır olayda haksızlıga ugratıldıysan ve karsındakını affetmessen kesınlıkle beddua edersen tutar
eger beddua etmessen ve onu affedersen ugratıldıgın haksızlık olcusunde hayatın sana bır surprızı cok yakında gelır senı bulur
eger soz konusu olayda haksızsan ve bır de ustune beddua edersen bumerang gıbı ettıgın beddua donup senı bulur... haksızsan ve beddua etmezsen haksızlıgını kabul edersen bu da kısılıgını gelıstırmen yonunde olumlu bır adımdır
yanı her sekılde yasadıgın olay ve o olaya verecegın tepkı snn gelecegını belırler ^.^ - +1 yıl
her zaman daha ıyısı vardır
bu yuzden en ıyı dıe bısı yoktur
ztn dıkkat et
"en " ıle baslayan cumlelerın yuzde 99.999999 u yalandır ^.^ - +1 yıl
gerıye donup bakınca
keske lerımın sayısıyla alakalı bu aslında...
sımdkı aklımla dusununce
keske daha cok keskem olsaymıs dıe dusunuyorum...
aynı konuda ıkı kere keske dememek kosuluyla tabı.. cunku bu tecrube deıl ahmaklıktır ^.^ - +1 yıl
azı karar cogu zarar dıosun ^.^
- +1 yıl
hakkımda ne dusunuosan bın katı senın olsun dıorum ^.^
- +1 yıl
tşkrlr^.^
- +1 yıl
yeni sorularda görüşmek üzere ^.^
+1 yılHayal kırıklığına uğradığımızda ya da canımız yandığında ‘Bir daha asla affetmem. Hakkımı helal etmiyorum. Bana bunu nasıl yapar? Ondan nefret ediyorum’ cümlelerini çok sık kullanırız. Oysa Rahmet Peygamberi’nin hayatı, affedici olma konusunda emsal teşkil ediyor. İlahiyatçılar affetmeyi İlahî ahlakın bir derinliği olarak nitelerken psikologlar ise geçmişin olumsuz duygu yükünden kurtulmanın ön şartı olduğunu söylüyor
Affetmek zordur. Hatta bazen imkânsız görünür… Hele kalp kırılmış, haksızlık, hayal kırıklığı ve büyük bir zulme uğramışsak… Böyle durumlarda en kolayıdır darılmak, kin gütmek ve ‘Seni asla affetmeyeceğim’ demek. Oysa affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırdığımızın, ruhumuzu ağır yükler taşımaya mahkûm ettiğimizin ne kadar farkındayız?
Sevgili Berk'in Yasemin'i AFFET Kİ AFFEDİLESİN :)02 Yorumla
Her affeden insan büyük insan olduğu için affetmez.
Kimisi, bağlanmıştır, vazgeçemiyordur diye affeder.
Kimisi, ben affedeyim Allah'ından bulsun diye affeder.
Kimisi, gerçekten yüce gönüllü bir insan olduğu için affeder.08 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
38Cevap
Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. Affetmek Allahın merhametinin en büyük delilidir. Bu yüzden de O nun katında değer ifade eden bir harekettir.
Aslında affetmeyerek zararı en çok kendimize veriyoruz. Affetmeyen kinci insanlarin daha çok hasta olduklarını biliyormuydun?04 Yorumla
+1 yılNeyi affetigine bakar bu birazda aslinda mesele affetmekmi kendin icinmi affetmek yojsa onun icinmi
ya da affedince affettigin durumun tekrar olusmayacagi ne malum
Affedecegin insana nasil guven duyabilirsin ya da guven verebilir o sana
Affetmek buyukluktur ama birde affedilenin ne yaptigi onemlidir
Velhasil kelam ozetle
Affetmek hem kendin hemde karsidaki icindir08 Yorumla- +1 yıl
:D affedilmeyen'den kelimeler
Affettigine affetmek affedince affettigin affedeceğini affedilenin :D pes doğrusu - +1 yıl
soranın yerinde olsam senin yorumdan sonra bilekleri keserdim herhalde. soranı açıklığa kavuşturacağına iyice karıştırdın dostum
- +1 yıl
@ungesellig Hersey senin andinlatici yorumlarina bagli :) Hayat kurtarmak istemez misin :d
- +1 yıl
bence Affedilmeyen in sorularına vereceğin cevapları kağıda dök ve düşün derim. ve sana en kısa cevabım tekrar samimi olmayacaksan affedip affetmemek çokta önemli. muhtemelen sevgilin seni aldattı ve onu affetmek üzerede olabilirsin. erkeğim ve aldatan erkekleride çok iyi tanırım yapma.. konuyu açsan daha iyi olurdu aslında :))
- +1 yıl
insan şuraya bir düzeltme butonu koyar be kardeşim bu nedir ya :DDD bu arada önemli ''değil olacak'' orası
+1 yılEvet... şimdi error 404 not found (mavi ekran)... zrtaqsqsqsqdwfrweqq10101010101010101010101010101 hacking... loading...%100=>Email is coming...=>Coooome!
Tamam anlatıyorum büyük insanlar affeder ama her zaman affedende büyük insan olmaz aptal olur aradaki fark bu herkesi affetme hatrın olsun06 Yorumla- +1 yıl
:D böyle soruları başta anlamıyorum ama anlayınca tam anlıyorum
- +1 yıl
yani affet ama hep affetme affetme kotan olsun
- +1 yıl
:D aynen öyle
Yalnızca affettiği durum için mi haketmiş olur.
Ne pislikler gördüm affedip büyük görünen :)
Ne güzel insanlar gördüm affetmeyip pislik görünen :)
(Güzel insanların her durumu affetmesini beklemeyin. İyi niyet / büyüklük ile aptallık arasında ince bir çizgi vardır.)03 Yorumla
+1 yılbirisinden darbe yemiş insanın; ikinci, üçüncü belki de onuncu darbeden önce inandığı ya da söylediği cümle. bu söze inanan, yeni darbelere hazır olsun. karşısında, yaptığından pişmanlık duyacak ve bunu telafi etmek isteyecek kadar empati ve vicdana sahip biri olması durumu müstesna. ona da tek şans verilmeli.
01 Yorumla- +1 yıl
Kotu tecrubeler, darbeler, yanilgilar duygulari yok edecekse yasamaya katlanilmaz. Yalanci insalari hayatindan def edip kalanlara ictenlikleriyle orantili affetme payi birakmalisin, hata istemeden veya cahillikle defalarca yapilabilen bir yanilgi. Pisman olanin hakkini vermelisin bence.
+1 yılValla hayatta hep suna inandim herkes bir sansi hak eder. Bide bunu hak edene vermek vardir., bence affetmek buyuklukyur her ne olursa olsun ama hak edene işte yoksa uzulen sen oluyosun
03 Yorumla- +1 yıl
Hak eden hak etmek icin bidaha seni asla uzmeyicegine dair soz vermeli vu verdigi sozun arkasinda durmali, biedaha yaptigi yanlisi sana tekrarlamamali vr duzelmek icin caba gostermeli. Baktin gene ayni sans vermemen gerekiyo demektir bu
Affedilmeyeni affedip affetmiyicem sonra hep birlikte affedilicez ama ondan önce affedikten sonraki şekilde affedilip affedilmiyicez
@Affedilmeyen
@57431006 oha telefon numarası o. o07 Yorumla
+1 yılaffetmek öyle bir büyük bir şey ki adam gelir ağzına sıçar ne kadar ne varsa yapar affedersin sen onu affetme büyüklüğünde buluyorsan zaten en iyisi sensindir ama tek bir kişiyi affetmedim hayatta genelde herkese ikinci şans veririm oda bende kalsın
05 Yorumla- +1 yıl
olabilir saygı duyarım pek kindar olmadığım için heralde herkesi affedebiliyorum
- +1 yıl
biraz kindar olmak iyi gibi işi düşünce arayan insanlar çok çünkü beni
o affetmeyi kolaylaştırmak için egoya gaz vermektir. affetmek vicdanidir. büyüklük yapacam diye affedenin fındık kadar beyni var mıdır?
02 Yorumlaben affetmem çünkü hayatımda kimsenin işine karışmadım benim gibi birine hata yapılıyorsa vardır bir suç
01 Yorumla
+1 yılaf eden büyük insan olmak değildir
erdemli insandır
bazı şeyler vardır afedilemez
ve kimi af edeceğine çok dikkat et sonra sendemi brütüs deme02 Yorumla- +1 yıl
evet cancazım böyle oluyor işte
Kişilik & Karakter konusunda 367 cevap paylaştı. Affetmek Allaha mahsus kul anca kabullenir empati yapar. Büyüklük hatanın kabullenilir ve kabullenemez boyutlara göre değişir.
05 Yorumla
+1 yılBence durumun önemi yok. Affedebildiği için oluyor çünkü her insan affedemez durum küçük veya büyük olsun :)
05 Yorumla- +1 yıl
küçülmedi ama affedilmeyecek davranışlar da var şimdi ama yani... :)
- +1 yıl
Aferin onlara o zaman :)
Duruma göre değişir. Karşıdaki kişi bilmeyerek yaptıysa iyi biriyse affet geç. Ama kötü biriyse baban olsa affetme. affettikçe tepenede binilebilir..
03 Yorumlaaffettiği duruma ve affedilen kişiye göre affeden kişinin sıfatı belli olur :) ''bence''
010 Yorumla- +1 yıl
Çoğu zaman insan affeder. Bazen insan acıdığı için affeder. Bazen insan istemesede bir şekilde affeder ya da sadece affetmek için affeder unutmak için kendisine yapılan kötülüğü.
Büyüktür tabi affeden çünkü yüce gönüllüdür ve karşıdaki insaflı ya da insafsız kişiyi kendi insafıyla vicdan denen azaptan bağışlamıştır. Asıl ozaman karşısında ki kişiyi daha büyük bir azaba sokar bilmesede, affedilmeseydi affedilmeyi haketmeyen bak Oda eksik ve benim gibi acizlikleri var affedemiyor şu şeyi der ama affederse affetme yetisi elinde olan affedici Güneş'in üzerine Doğduğu herşeyden daha değerli olur."bence"
+1 yılAffetmek büyüklük olabilir yerine göre ama devamli yapilan ayni hatalari affetmek aptalliktir :((
01 Yorumla
+1 yılsoru sanki "büyük insan olmak için mi affediyorsunuz gerçekten büyük insan mısınız" gibi geldi :D
01 YorumlaBuyuk bir insan oldugu icin affeder ama aslindaa kisir dongu affettikce buyur buyudukce affeder
01 Yorumla
+1 yılVazgeçebilecek güçteki insanlar affedebilirler.
Vazgeçebilmek de en büyük erdemdir bence.02 Yorumla- +1 yıl
Her affedişte biraz eksilirsin ve affettiğini biraz eksiltirsin.
Affettikçe aslında vazgeçersin.
Ondandır ki 'o affedildi, çünkü ondan vazgeçildi' der şair.
+1 yıldört bilinmeyenli denklemi bile daha rahat çözerim inan :DD
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. allah senın guanhlarını nasıl zorlanmadan affedıyorsa sende afffetmelısın zorlanmadan :)
14 Yorumla
+1 yılBence affetmek büyüklüğün en belirgin özelliğidir.. tabi affedilemeyecek şeylere de vardır.. ALLAH affetsin bizleri..
02 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle haklısın...
Artık canımı acıtmıyorsa, gözyaşlarım onun için akmıyorsa ve gerçekten umrumda değilse affederim. Yoksa sadece laftır. Kalpten affedersen büyüklük yapmış olunur.
04 Yorumla
+1 yılAffetmek iyidir, hallı veya haksız olsa da. (: belki ahirette, allah c. c ''Bu kulum çok merhametliydi, çok affederdi. Bende bu kulumun tüm günahlarını affettim'' diye buyur (((: fena mı olur?
02 Yorumla- +1 yıl
((;
Affeden insan gerçekten büyüktür.
Affetmek farklı bir olgunluk ister.00 YorumlaHak etmeyeni affetmedim hiç. Küçük kalayım ama huzurlu kalayım.
05 Yorumla
+1 yılAffetmek büyüklükse her durum da kişi erdemli olduğunu ortaya koyar.
Kalbi salon salomanjedir...04 Yorumla- +1 yıl
Genelde evet. çünkü Allah kullarına tövbe kapısını sonuna dek açarken bizim affetmeme gibi bir lüksümüz yok.
toprak çünkü hamurumuz ve hatalarımız aynı. - +1 yıl
@soran kız haklı ama her seyı affet ama aynı hata tekrarlanırsa afffetmek olmaz cunku her zaman pısman acı ceken bız oluruz afffederek bu nedenlen aynı hatayı defelarca yapan ı afffetmek zor olunur cunku her afffedısınde guvenın gıdıyor o karsı ınsandan ve guvenemıyorsun ve devam etttıkce ınsandan nefret ve acımasız derız sonra soyle soyle soyle gıder ve hayatımızı mahfetmıs oluruz
+1 yılSen çocukluk etmeyip senden özür dileyen ya da sana karşı bir hata işlemiş olan kişiyi affediyorsun
Büyüklük taslamadığın için büyük oluyorsun01 YorumlaO sifati ancak affettigin durumla kazanirsin. Tabii bu insanin ne kadar buyuk kalpli olduguna da bagli. :)
01 Yorumla
+1 yılBüyükler affetmez affetmedikce buyursun sacmaladimmi ne :)
04 Yorumla- +1 yıl
Eyw. Agacım sagolasın 😄
- +1 yıl
Abiii sıçtın yani he gece gece espiriyi kes yaaa 😄
if else if else.. bilmiyorum koşullar error verdi kafamda.
iki koşul da doğru gibi08 Yorumla- +1 yıl
Sana yardım edebilirim. İlk başta daha kompleks olanlarla boş yere uğraştım. Sonra php de karar kıldım. Php de rahat ettim. En esnek en kolay en ücretsiz olanı. İnsanın içini karartabiliyor herşeye hata olacak diye bakıyosun. Müşterilerden sürekli revize geliyor. Tecrübe ede ede. Kurumsal websiteleri yapıyorum işte. Responsive olmalı. Cepte de gözükmeli. Hazır tasarımları buluyorum. Grafiğe çok ihtiyaç duymuyorum. Kaç yaşındasın? Üniversite bitti mi?
Kişilik & Karakter konusunda 887 cevap paylaştı. Sen affedecek kişi misin? yoksa affedilecek olan mı? suçlu kimse suçu nedir?
064 Yorumla- +1 yıl
Bu falda bana çıkmıştı saklıyordum https://i.hizliresim.com/Rb0QaY.jpg :)
- +1 yıl
Beni affedeceğini biliyordum, biliyordum ikinci bir şans vereceğini :) çocuk olsam sokağa çıkar çılgınlar gibi affetti affetti diye çığlıklar atarak koşardım, bakkalın önünde ki yaşlı amcayı öperdim mesela, kahveye girer herkese benden çay derdim bir daha da uğramazdım felan
- +1 yıl
Tarih yeniden yazılıyor desene :) O zaman ben ve iş yerimde ki kedilerim hep beraber sana hoş geldin diyoruz :) https://i.hizliresim.com/6lRMOl.jpg
https://i.hizliresim.com/O32a1A.jpg
https://i.hizliresim.com/2Y7PXd.jpg
https://i.hizliresim.com/99Xbk8.jpg
https://i.hizliresim.com/oYQyBR.jpg
https://i.hizliresim.com/g4lbmN.jpg
https://i.hizliresim.com/Q4Xy6v.jpg
sana bişi diyimmi affetmek büyüklüktür kelimesi yüzyılın yalanıdır.
af yok D:07 Yorumlaaffetmek büyüklük değil aptallıktır sana karşı büyük bir suç işlemişse asla affetmiceksin
04 Yorumla
+1 yılAffeden insan aptal olma şerefine nail olur canım. Kendini büyük insan zannetme.
06 Yorumla- +1 yıl
İmalarından anladım.
- +1 yıl
Ay siz kızlar varya burnunuz kaf dağında Kendinizi sürekli üste çıkarmaya çalışıyosunuz ama üste çıkarayım derken iyice kendinizi rezil ettiğinizin farkında değilsiniz yazık.
- +1 yıl
Senin yaşın kaç bücür. Ayrıca affedenin büyük insan olma şerefine nail olduğunu nerden biliyon. Neysin sen kahin mi?
kim demiş onu diyen ilk kişi google de bülent ersoy frikigine denk gelir inş
01 Yorumla
+1 yıl"Affetmek; kin dolu yüreğinde, küçücük bir oda vermektir"
04 Yorumla- +1 yıl
Kore atasözü
- +1 yıl
Rica ederim :)
affın erdemi diye bir şey var bu sende varsa
01 Yorumla
+1 yılHer şeyide affetmiycen
02 Yorumla- +1 yıl
Evet
57431006 arıyorum arıyorum rumuzun meşgul..
016 Yorumla
+1 yılAffetmek istemiyorum ve affetmiyorum. Yeter ya
03 Yorumla- +1 yıl
Öyle mi dersin :)
Hata yapmak insanidir. affetmek ilahidir.
11 Yorumla
+1 yılBüyümeden bilemezsiniz
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılKimse de affedemiyor harbiden.
01 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. affeden ınsan yüce gonulludur Mevlana gıbı
01 Yorumla
+1 yılCocukken affediyordum da simdi degil.
02 Yorumla- +1 yıl
Lanet olsun icimdeki insan sevgisine ayni zamaanda :)
+1 yılbüyük insan olduğu için affeder
06 Yorumla- +1 yıl
@soran soyle dusun bırı bana yalan atıyor ve sen affetmek ıstıyorsun ama sen o yalan atanın bır daha a yalan atmıcagına ınanmlısınkı emın olmalısınkı affetme duygun olsun sımdı soyle dusunun sen bırseyde aynısını tekrarlar ınsan yalan atsa yıne yalan atar affetmeden once ıse emın olmak sartır yoksa affetıgıne pısman olursun bu neden buyuk ınsan olanda affetme duygusu olmaz bu nedenlen
- +1 yıl
her zman büyüklük yapacaklar diye bir şey yok
+1 yılNeyi affettiğine bağlı bu
01 YorumlaKimseyi affetmemek lazım.
03 Yorumla
+1 yılAldatanı affetmek buyukluk deıl salaklıktır 2*2=4
012 Yorumla- +1 yıl
Bencede ya
- +1 yıl
Kafandaki tahtalardan biri eksik galiba
- +1 yıl
Konumuz affetmek değil mi bende affedilemeyecek bir sebep soyledim sacmalamani gerektirecek bir neden yoktu
- +1 yıl
Biride sen misin , dokundu galiba.
- +1 yıl
Takdir senin k. Bakma
- +1 yıl
Hatlar karisti :D
Affetmek degil kabullenmek en büyük erdemliktir
05 YorumlaCalismadigim yerden geldi hocam
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılKişiden kişiye değişir.
01 Yorumla
+1 yılkafamı karıştırma yaa:D
018 Yorumla- +1 yıl
Gelen umrumda degil
- +1 yıl
olsun o zmn
- +1 yıl
ben affetmem asla :D
- +1 yıl
sen onu bunu bırakta nickteki numaralar ney :d
- +1 yıl