Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Çünkü insanlar genelde ön yargılı olabiliyor.. tabi ki de aşırı bencil olmak narsist olmak bundan bahsetmiyorum. ama kendini sevmek kendine inanmak güvenmek.. kendi kendine zaman geçirmek güzeldir her zaman için. birde genelde öz güveni düşük olanlar.. başkalarının kendini bu kadar sevmesini çekemezler.. ben mesela kendimi severim kendini seven insana da karışmam.
İnsanların aradığı ve istediği insan yapısı ezik, başkalarına kendi hayallerini ve hedeflerini feda eden, bundan da neredeyse kutsal bir mutluluk ve huzur duyan insan tipidir genellikle, ki, şöyle bir güzel harcasınlar, kullanıp atsınlar kendi çıkarları doğrultusunda.. Kendisinin farkında, kendisinden emin, hayattaki önceliği kendisi olan insanlar yüksek farkındalıkla yaşadıkları için o özgüvenlerinden gelen güçleri o tarz kişilerin işine gelmez, bu nedenle de sevilmezler kendi değerlerini bilen insanlar..
Tam da bu konuyla alakalı bir paragraf okumuşken bana kısa sürede tecelli etmesine hayran kaldım. 🤣
Özgüven eksikliği yaşayanlar, özgüven yüklemesi yapılınca kibirli göründüğünü düşünür. Buna bağlı olarak insanlar ve o an çevremizde bulunan kim özgüven noksanlığı içindeyse kendini sevenden haz etmediği için hemen bir yaftalama pozisyonuna girer. Biz farkındalık sahibi olanlar o pozisyonun içinden geçeriz, saksıya fesleğeni oturturuz amiygo. 🤣
Verdiğin değeri her fırsatta çıkarlar doğrultusunda kullanıyorsan ve bu değer sana diğer insanları aşağılama gibi bir hale sokuyorsa yani kendini onlardan üstün görüyorsan öyle diyebilirler. Kendine değer vermek aslında kendini tanımak ne isteyip istemediğini bilmek ve ona göre yaşamak diyebiliriz bence
Bazı insanların düşünce tarzına hayretle bakıyorum.. Benim hiç umrumda değil kim kendini değenmiş.. Bana ne Ahmetten, Ayşeden isterse kendiyle evlensin.. Başkaların hayatına toz tanesi kadar ilgi duymuyorum, ilgi duyduklarımın da (akraba, arkadaş, tanıdık) asla yargılamam.. Allah herkese temiz bir kalp nasip etsin, kötü olmak nekadar zordur kimbilir.. Hep birileriyle uğraşmak, dedikodusunu yapmak gerek, bedua okumak, içten içe kötülünü istemek.. Ayyy ne gereksiz bir çaba, ve çok yorucu🥵Her insan kendine değer vermeli, çünkü sen Allahın bir kulusun ve doğanın bir mucizesisin.
Kendinden ödün vermemek ve gereksiz samimiyet kurmamak hiç bir zaman ödün vermemek değildir. Öyle diyenler genelde kendi çıkarlarıyla uyumlu kişiyi bulmadıklarından ve aşağılık kompleksi olan insanlar oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
İnsanların büyük bir kısmı kendisini sevmediği ve saygı göstermediği için bir başkasının kendisini sevmesini ve değer vermesini ego ya da kendini beğenmişlik olarak adlandırıyor.. Trajikomik bir yaklaşım..