Etrafımda baktığımda herkes kendinde bir kusur buluyor.
Özellikle bu burun konusunda böyle neden herkesin top gibi veya kaydırak gibi düz bir burnu olması gerekiyor?
Veya neden herkes tek bir fabrikadan çıkmış gibi görünmek zorunda?
Neden kemerli burunlu birisi burnunu yaptırmak zorunda?
Neden kepçe kulaklı bir insan kulaklarını diktirmek zorunda?
Neden dudakları ince olan bir insan dudak dolgusu göğüsleri küçük olan kadınlar silikon taktırmak zorunda?
Yani bazı şeyler çok saçma ve bir topluluk bunları bize dayatıyor gibi hissediyorum.
Sosyal medya bunu bize dayatıyor bence.
Bir topluluk var ve üstümüze gelip "bu güzeldir" diyor ve bize öyle dayatıyor..
Bundan çok sıkıldım.
Sizinle de konuşmak fikirlerinizi almak istiyorum bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Özellikle bu burun konusunda böyle neden herkesin top gibi veya kaydırak gibi düz bir burnu olması gerekiyor?
Veya neden herkes tek bir fabrikadan çıkmış gibi görünmek zorunda?
Neden kemerli burunlu birisi burnunu yaptırmak zorunda?
Neden kepçe kulaklı bir insan kulaklarını diktirmek zorunda?
Neden dudakları ince olan bir insan dudak dolgusu göğüsleri küçük olan kadınlar silikon taktırmak zorunda?
Yani bazı şeyler çok saçma ve bir topluluk bunları bize dayatıyor gibi hissediyorum.
Sosyal medya bunu bize dayatıyor bence.
Bir topluluk var ve üstümüze gelip "bu güzeldir" diyor ve bize öyle dayatıyor..
Bundan çok sıkıldım.
Sizinle de konuşmak fikirlerinizi almak istiyorum bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bilmiyorum. Bazı insanlar yarım porsiyonla doyuyorken, bazıları neden çift porsiyonla doyuyor? Benimde derdim bu 🫣
O ne demek şimdi 😂
Yani kilo meselesi 😂😂
Anladım 😂😅
ınsanlar guzel seylerı gormektense kotu ufacık seylerı buyutmeye meyıllı maalesef bu donemımızde boyle bunun uzerıne kıtap da yazsak degısmseyecek
Çok can sıkıcı bişey ya yani kötü şeyler değilde kendimizde kusur gördüğümüz şeylerin aslında kusur olmadığı falan ne biliyim çok saçma geliyor ve sinir bozucu
oyle ama yapacak bırsey yok bununla yaasamayı ogrenmek lazım
Evet sadece tek çözüm böyle insanlar karşısında durmak ve karşı çıkmak başka çare yok
senın gıbı dsunen ınsan cok az, nerede yasıyorsun
Evet öyle bizim gibi insanlar genelde geri kafalı olarak nitelendirilir o yüzden Teşekkürler 🙂
Ankara )
aynı sehırdeyız :D ızın verırsen senınle normalden konusmak ısterım ve bızzat tanısmak :D musaden olursa
Sevgilim var 🙋🏻♀️
sorun degıl :3 gercekten degıl, aramızda kalır guzel cok guzel bır arkadaslıgımız olur sızın o melek kalbınız ıle bırlıkte 3:
Teşekkürler düşünce yapınız çok güzel bu konu hakkında sorduğum soruya karşı güzel bir cevap oldu 🙏🏻
asıl ben tesekkur ederım sızın gıbı nazık ve temız kalplı bır ınsanla konusma fırsatı verdınız benımle sohbet ettınız, sızden rıcam benı takıp eder mısınız sızınle bızzat burdan yzsmak ıstıyorum rıca edıyorum :^3
Umrumda değil açıkçası kendi çirkinliğim ile yaşamayı seviyorum 🙂
Bence eminim çirkin değilsindir sadece sana veya bize hepimize böyle dayatıyorlar
Yok çirkinim kendimi dinleyen biriyim
Saçmalama kendine yapacağın en kötü şey bu olur özgüvenli olmalısın çünkü kendimizde kusur olarak gördüğümüz şeyler aslında kusur falan değil
Çirkinliğin özgüvenle bağlantısı olmadığını düşünüyorum. Ozguvenim çok yüksektir. Sadece gerçekleri konuşuyorum
Realistik bakış açısı kısacası
Realistik bakış açısı ile uzaktan yakından alakası yok bence çünkü gerçek diye bir şey yok yani anlatmak istediğim şey de buydu atıyorum bir yerde herkese göre bir güzellik veya yakışıklılık algısı varsa insanlar da ona kapılıyor ve onu kovalıyor bence bu da çok saçma
Gelip diyorlar ki mesela bu yakışıklı yani neye göre yakışıklı oluyor pardon da?
Diyor insna sende onu görüp diyorsun ki haa demekki bu yakışıklı e o zaman ben değilim falan demeye başlıyorsun
Yakışıklı evrensel kanunlar var bunla alakalı. Evrensel kanunlar gerçekliği esas alır. Güzellik kavramı göreceli veya değişen bir şey değildir kısacası.
Kesinlikle hayır böyle bir kanun yok kim koyuyor veya karar veriyor buna çakma sarışın paçozlar mı 😂
Kimse kusura bakmasın ama kimse neyin güzel olup neyin güzel veya yakışıklı olmadığına karar veremez.
Sadece böyle bir algı oluşturabilirler o kadar.
Tabiki bu da o topluluğun ne kadar baskıcı olduğuna göre işler.
Açıkçası bizde fazlasıyla baskıcı bir toplum olduğumuz için bu zamanda böyle şeylerle baskılıyorlar insanları birtakım topluluklar. Özellikle sosyal medya içersinde ve bu can sıkıcı.
Kısacası güzel veya yakışıklılık gibi evrensel bir kanun yoktur.
Sadece bu güzel veya bu yakışıklı diye havlayan birkaç insan topluluğu vardır o kadar.
Herşeyin bi zıttı olmak zorunda güzel ve çirkin kavramj da vardır elbet. İyi ve kötü kavramj da yoktur o zaman. Misal hırsızlık kötü olarak öğretildi bu aslında iyi diyebilir miyiz
Verdiğin örnek çok saçma bu bir davranış ayrıca bazı genel iyilik ve kötülük kuralları vardır ahlak kurallarına girer bu.
Güzellik veya yakışıklılık diye bir kural olduğunu hiç duymadım.
59736 gün sonra ki cevabına yorum yapmak istemiyorum konu soğudu
Ahah sen ve keyfin bilir skmskcjsk 😂 (alt tarafı 2 gün önce sen ona savunacak argüman bulamadım de)
Alt tarafı 2 gün öyle 2 gün alt tarafı mi. Küçük mu yani 2 gün
Bence evet öyle
O 2 günü bide bana sor
Herkes aynı oluyor farkında olmadan. Bot insanlar çoğaldı
Gerçekten hep aynı klonlanmış gibiler kaydırak gibi burunlar ince bel iri göğüsler bunları güzel olan budur diye dayatmalari ayrı sinir bozucu
Karakter olarak bile öyleki. Aynı şarkılar içecekler yiyecekler giyecekler
Gerçekten öyle ya atıyorum sosyal medyada gördüğüm bir kızdan 10 tane aynısını daha görüyorum tekrar dediğin gibi yiyecek içecek giyeceklerde bile aynılar durum baya kötü ya 😐
Evet. Bu yüzden sosyal medyadan tiksiniyorum
Bende bende bazen böyle bütün sosyal medya hesaplarımı silesim geliyor telefondan sadece iletişim amaçlı kullanmak daha sağlıklı bir bakış açısı gibi geliyor
Valla işten dolayı lazım olmasa tuşlu kullanırdım. Tek ınsta var zaten onuda silmiştim sıkıntıdan actım
İnsta kitlesi aşırı bilmiş ve can sıkıcı geliyor YouTube kullanmayı tercih ederdim açıkçası 😅
Akraba arkadaşlar var o yüzden
estetik lobisinin para kazanmasi lazim
Ahah haklısın onlara da para lazım
Sosyal medya yüzünden
Kesinlikle bana da öyle geliyor
Ben çok çirkinin yasaaaa
Sadece dayattıkları bişey bu
Offff dışarı bile çıkamıyorum
Ciddi misin
Böyle bir ruh haliyle depresyona bile girebilirsin bence
Hiç kız arkadaşım olmuyor
Ahah şimdiki hem cinslerimi aşağılamak için söylemiyorum ama çoğu baya bi egoist oluyor ve kız arkadaşının olmaması çirkin olduğun anlamına gelmiyor ki
Özgüvenim 0 konuşunca heycanlanıyorum nasıl atlatıcam bu durumu
Bence ilk önce sanaldan denemeler yap yani sanaldan oyun oynuyorsan sesli sohbetlere gir falan
Ne konuşucam ki
Senin sevgilin oldu mu hiç
Veya bir arkadaş ortamı bul orada ilk olarak arkadaşça sohbetlerde bulun Pratik gibi düşün
Evet sevgilim oldu
Mesela ne yapmaktan hoşlanıyorsan söyle anlat aynı şekilde karşı tarafa da sor
Off ya terslerlerse korkuyorum bi kızın elini bile tutmadım hiç
Terslerse sende tersle etkiye tepki kuralını uygula 🙂
Çünkü demekki o ters bir insanmış