Ben bu konuda eriksonun dediği gibi gelişim hayat boyu devam eder diyorum..

Ben bu konuda eriksonun dediği gibi gelişim hayat boyu devam eder diyorum..
Geliştim, ben oldum diyemez hiç kimse. Gelişim de, öğrenim de ölene dek devam eder. Hatta öldüğümüzde de tamamlamış olmayız, yarım kalmış bir şekilde dünyamız sonlanır sadece.
Gelişim hayat boyu devam eder. Ama bir insanın boyu 7'sinde neyse yetmişinde de odur. Hiçbir zaman değişti diye bir bakmayın değişmez kimse. Bugün yaptığını yarın yapmam der ama ertesi gün yine yapar. Aile kavramı da önemli evet ama baktığın zaman anne babasız huyları çocuk da olmuyor veya çocuğun uyuyor hiç annesi babasında olmuş olmuyor. Bu tamamen insanın kendi karakter yapsaydığı gibi olduğunu düşünüyorum.
Evet beyni ve Zihni değişmeyen insanlar için zor.
Karakter eğitimi önemli bir şey ve karakter eğitimi tamamlandığında karakterin kişiliğin oturur ama ve altyapının sağlam olmuş olur
gelişim elbette devam eder üst yapı
Çok zarifsin
Eğitim ailede başlar.. Okulda devam eder ve kişinin yaşamı boyunca kendini geliştirmesiyle devam eder.. Ama en büyük alt yapı aileden gelir.. Bu yüzden ailenin tutumu çok önemlidir ve kişinin de kendini geliştirmek için elinden geleni yapması gerekir..
Teşekkür ederim.. 🥰
Teşekkürler. 😍🌼
Cevap
7Cevap
yani değişim gelişim hayat boyu devam eder bence de
Bana göre eder, 27 sene kurumsal çalıştım, 1 senedir egitim alıyorum yakinda yeni işime baslicam, yabanci dil ve ekonomi gelişimine devam ediyorum. Gelisme durursa beyin ölüyor
Peki ya hayatın öğrettikleri çekilen dertler sıkıntılar hepsi insanı geliştirir bence...
Bence Aslında gelişim hayat boyu devam eder de insanın ömrü yetmez.
Bence aile kötü biri değil sadece kavgalar sorun anne değişik yani aileden gelir
Gelişim hayatın her noktasında devam eder ama kişinin ne yapıp yapmadığı önemli bir etken burada..
Aileyle başlar, çevre ile gelişir, sonunda tamamlanır ve değişmez.
Aile önden gelir bence
Yaşadıkça gelişimde devam eder.
Ev alma komşu al misali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?