"Yürümek söylenti ve yakınmaları aniden susturur; içimizde durmadan başkalarını eleştiren, kendini değerlendiren, yorumlayan, izaha yeltenen sonu gelmez gevezeliği keser."
Yürümenin Felsefesi, Frederic Gros.

"Yürümek söylenti ve yakınmaları aniden susturur; içimizde durmadan başkalarını eleştiren, kendini değerlendiren, yorumlayan, izaha yeltenen sonu gelmez gevezeliği keser."
Yürümenin Felsefesi, Frederic Gros.

Bana terapi gibi gelen şeyler genelde zihnimi dinlendiren, beni anda tutan ve hayatın karmaşasından uzaklaştıran şeylerdir. Mesela doğada yürümek. Bir patikada ilerlerken ayaklarımın toprağa değmesi, rüzgarın yüzümü okşaması ve kuş seslerini duymak içimdeki tüm gürültüyü susturur. Yürürken zihnim yavaşlar, düşüncelerim berraklaşır. Sanki her adımda üzerimdeki yükler hafifler. Bir diğer terapi gibi gelen şey yazı yazmaktır. Kalem kağıda değdiğinde, içimde ne varsa dışarı akar. Bazen bir dert, bazen bir hayal, bazen sadece anlamsız kelimeler… Ama bu beni hep rahatlatır. Müzik de ayrı bir dünyadır benim için. Bazen sevdiğim bir şarkıyı açıp gözlerimi kapatarak sadece melodilere odaklanırım. Huzur veren tınılar, ritimlerin dinginliği ruhumu yumuşatır.
Bir de sessizlik… Herkes için kolay olmasa da, bazen hiçbir şey yapmadan sadece oturup sessizliği dinlemek insana büyük bir farkındalık kazandırır. Zihnindeki karmaşa bir süre sonra sakinleşir ve o anın dinginliğini hissetmeye başlarsın. Bence terapi dediğimiz şey, insanın kendisiyle bağ kurabildiği, tüm maskelerinden sıyrıldığı anlardır. O yüzden her ne yapıyorsak, o an tam orada olabilmek en büyük huzurdur.
Kardeşim bir bakabilecek misin bir şey soracağım da ulaşamadım
@Luccᴀ cevabını yazdım cevap bile çok süper seçilmiş ama nedendir bilmiyorum kardeşim dediğim adam benden uzaklaştı Bir de engelledi ne yaptım sana bilmiyorum dostum kalbini kıracak seni incitecek ya da seni zor durumda bırakacak ne yaptım bilmiyorum suçumu bilmiyorum ama beni engellediğini görüyorum telefonla aradım meşgule düştü WhatsApp'tan yazmak istedim ulaşamadım profil fotoğrafın her şeyin kaybolmuştu çünkü tanıdığım kadarıyla beni engellemişsin canın sağ olsun eğer sana bir yanlışım olduysa hakkını helal et suçumun ne olduğunu bilseydim en azından daha iyi anlardım
Bana terapi gibi gelen güzel şeyler yalnızlıktır en güzel duygu bana göre yalnızlıktır yalnızlık insanın kendini sorgulamasını sağlıyor kafasını dinlemesini sağlıyor kalabalık arkadaş grupları sahte insanlar yalan kişilerle birlikte olmaktansa yalnız olmayı daha çok tercih ederim
İş çıkışı eve gelip yalnız başıma dinlenmek o kadar ihtiyacım oluyor ki.. sessiz sakin bir ortamda bulunmak bana terapi gelir. Çayımı alır odamda oturuyorum çok sevdiğim yazarı canlı yayına katılıyorum ve ara siteye takılıyorum. 💫
Dert yürüdüğün yoldan uzunsa bitmiyorsa?
Dertler için yollar bitiyor çoğu zaman ama seslerin yolunu susturacak bir çözüm hiçbir söylemde yazmıyor, ne de güzel görüşledin.
Zamanın geniş etkisine sığınmaktan başka yön kalmıyor maalesef
Sesler de yorulsa ya bizim gibi...
O sesler sadece zamanla azalacak ama hiç gitmeyecek, keşke...
Azalması da iyiye işaret.
Azalması iyiye işaret elbette ama zamanın unutturmak yerine alıştırmak gibi bir detayı varken sonunu nasıl yorumlarız bilemiyorum.
✌️
Cevap
13Cevap
Yürümek ve KS ye takılmak ruhuma çok iyi geliyor 👍
yürümek konusunda hemfikirim:)
ben eskiden eğleniyordum ama sarmıyor artık. Bazen gidesim geliyor, sonra vazgeçiyorum
Doğrudur canım saygı duyarım 🙋 Ben çok keyif alıyorum tam tersi
keyifli KS'ler diyeyim o halde
Senin için burası heycanli hal alması için sevgili bulmam lazım birde sürekli ayriilman lazım ki adranalin olsun 😂 milletten örnek al çamaşır değiştirir gibi sevgili değiştiriyorlar hızlarına ben bile yetişemiyorum artık 🤣
belki de teşhis çok doğrudur:)
Çünkü sende ben gibi aval aval takıyorsun demekki oyuzden de bir heyecani olmuyor bekleyenimiz , yazanımız olmuyor günaydın aşkım mesajı yok 😂 agaa boş boş takılıyoruz işte TRT 1 genel izleyici kitlesi gibi ancak izleriz işte 😂
adrenalin ihtiyacım var benim, sarmıyor yoksa :D
Yaa şaka maka insan burada bu heyecanı arıyor gerçekten ama işte olsun deneyle de olmuyor , ben burayı ilk kullanmaya başladığım zamanlarda 2 3 ay bir flörtlesme evresi yaşadım gerçekten o heyecan kıskançlık kavgaları, hesap sormalar , özlemeler vss kalbin kıpır kıpır oluyor onun verdiği o heyecan bir farklı oluyor
evet, ki bunu da reel taşıdıktan sonrası daha da güzel. Şimdi ben yalnız bir koala olarak ancak öyle mutlu rolünde takılıyorum işte:d
Üzülme al sana çiçek 💐🥀🌺🌸🏵️💮🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
teşekkür ederim :d :D
Tabi ki de film dizi izlemek. sigara içmek. yürüyüş yapmak. ve spor yapmak. bunlar ruhuma iyi gelir oldukça. birde şarkı dinlerken KS de takılmak.
Karanlık+yüksek kat manzaralı balkon+yalnızlık+sigara-alkol+güzel bir çalma listesi. Dert, tasa, elem, keder hiçbir şey kalmıyor.
Müzik, kahve, sıcacık aile ortamı
Sövmek, sevmek, müzik, alkol :D
Mangal semaverde çay kitap okumak doğa yürüyüşleri neler neler var gadası
İşten eve gelince kahvemi yapıp balkona çıkıyorum. Sanki tüm yorgunluğumu ve gerginliğimi alıyor.
Türk kahvesi 🖤🖤
teşekkür ederim parça için
Müzik, kediler, alışveriş yapmak, makyaj yapmak, makyaj ve bakım videoları izlemek, meditasyon, çizim yapmak, ne kadar acemi olsam da ve sürerken aynı zamanda strese girsem de araba sürmek (bu hem stresli hem terapi gibi, ilginç) 😂
Bu ve denizde sortsuz yüzmek
Kitap film müzik şiir hepsi olabilir ama dondurma da dahil.
Çizim yapmak, uyumak 😂, yemek yemek, şarkı dinlemek falan filan
Dans etmek
Tatlı yapmak
Müzik dinlemek
Denize gitmek
En iyi terapi spor salonu. 1 yıl olacak gidemiyorum. En çok Özlem duyduğum şey sadece spor.
Müzik dinlemek, yağmur çiselemesi , içimi kağıda dökmek
Şarkı söylemek ve dinlenmek (Türk sanat müziği) yürüyüş yapmak bana terapi gibi geliyor.
Arabayla viraja hızlı bir şekilde girmek 😂
Onun vereceği adrenalin başka tabii:)
Ticari arabayla durum daha da güzelleşir ama yaylana yaylana :D
o zaman ayarlamasının verdiği haz yeter:)
Yürümek şarkı dinlemek hayvanlar uyumak tatlı yapmak resim çizmek bir enstrüman çalmak
Kedi köpek ve çocuklar
@bosvergitsinn35 şimdi ki çocuklar biraz değişik
Neden
Bilmiyorum ama dengesiz gibiler saçma hareketleri var
Sensin dengesiz
Sevdiğim insanla sohbet dertleşmek
Kedilerimi yumcurmak, denizi seyirlemek.
yemek yapmak ve denize girmek
Sevdiğim biriyle vakit geçirmek
Kendime vakit ayırmak ve kahve içmek
Baş aşağı durmak iyi geliyor aslında.
Poligona gitmek, spor yapmak ve maç izlemek
Sahilde yürümek ve müzik dinlemek.
Kitap okumak bakım yapmak falan
Hız yapmak gazlamak
Video oyunları ve içki.
Duş almak..
Gece yağan yağmur.
Örgü 🧶