Selam🤞
Yeteri kadar özgür yaşadığını düşünüyor musun?

Selam🤞
Yeteri kadar özgür yaşadığını düşünüyor musun?

Özgürlük aslında iyi bir şey değildir. Çünkü özgürlük her zaman sorumluluk gerektirir.
Özgür olacağım dersin ayrı eve çıkarsın kira fatura ödersin. Bara gidersin her akşam bedenini yorarsın. Ülke değiştirirsin çalışman ve başka bir ortama girmen gerekir konforunu değiştirir yeni bir kültüre adapte olmaya çalışırsın.
Özgürlük kavramından anladığımız şeye bağlı. Herkesin sorumlulukları var hayatta. Bunları yok sayıp özgür kız/çocuk oynanmaz. Mesela çalışmak istemeyip de çalışıyor musun? İstediğin kadar özgür değilsin. Yaşadığın şehirden gitmek isteyip gidemiyor musun? Istedigin kadar òzgür değilsin. Ya da nefes alıyorsun, sağlıklısın. Özgürsün. Tamamen özgürlük anlayışına bağlı
Evet gayet özgürüm
Yeap 💅
Cevap
41Cevap
Evet özgür yaşıyorum beni kısıtlayacak kimse daha anasının karnından doğmadı 😃
Nickin aslan olduğu için seni kim vuracakmış zincire pehhhh şaşarım fjghsd
Pençelerim adamı sığmam taşarım 😃
dgdgff
Hayır maddi. Özgürlüğüm olmasına rağmen manevi olarak hiç özgür bir insan değilim çünkü ailemim denetimi altındayım kafama göre gece sokağa çıkamam geç saatte eve geri dönemem vss annem hfmem arar nerdesin diye 😂
Ultra zenginler hariç kimse özgür değil bana göre
Para eşittir özgürlük kısmen de olsa doğru
🤞🤞
Evet düşünüyorum ama dozunda kesinlikle.
Hayır düşünmüyorum gadası
Özgürlük nedir aslında her istediğimizi yapmak mıdır?
Eğer buysa hayır esaret çekiyorum 😀
Eğer diğer açıdan bakarsak yani istemediğimiz şeyleri yapmamamız da yatıyorsa evet bir nebze olsum özgürlüğün tadını çıkardığımı düşünüyorum. İstemediğim bir şeyi kolay kolay yapmam...
Belli had, sınır ve çerçeve içinde, belli kurallara uygun yaşamak sonsuz bir özgürlük vaadetmez insana, insan da sorumluluk sahibi olarak bunu baştan kabullenir.. Olması gereken minimum düzeyde özgürlük ise belli bir maddi ve manevi mücadele sonrasında insanın kendi adına kazandığı bir zaferdir..
Eskiden de öyle sanıyordum. Daha istediğim özgürlüğe 3-4 senedir sahibim. İnsanın maddi özgürlüğü olmadığı sürece tam olarak özgür olamıyor.
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Evet ben yeterince özgürüm. Yalnız yaşadığım için sıkıntı yok.
Çok özgürüm hemde fazlasıyla. Ama kendime göre yaşam tarzi ve kurallar oluşturdum Sınırlar koyuyorum
Öyle olmalı canıms
❤️❤️
😍😍
4 litre pril 350 milyon olmuş ne özgürlüğü ahlınızı başınıza alın 😂😂😂😂
Çok doğru ya😅 özgürlük bizim neğeemizi dhfhg
Çok fazla değil ne yazık ki ama 2 hafta sonra inşAllah
Nasıl gidiyor tedavin ablacık
Çok iyi ☺️ sağlığına kavuşursun inşallah
Boşandıktan sonra evet. Görsel ile pek bagdastiramadim ya neyse😇😇
Kolları bağlı esir dhfg kısıtlanmış özgür değil 😄
Aklıma başka bir şey geldi de dediğiniz gibi olsun 😂😂
dgdgf
Özgür anlayışını söylersen daha net cevap verebilirim
O kadar kolay değil bence. Toplumsal kurallar, hukuk kuralları, parasal sınırlar, medeni durum vs.
Her biri başka bir daire ve sen ortadasın. 🤣
Gerektiği kadar özgürüm... Istediğim kadar özgür yaşarsam, yanımda kimse kalmaz... Hayatı kurallarına göre değil de kafana göre yaşarsan, başın beladan kurtulmaz ve hikayenin sonunda mutsuz olursun..
Özgürlüğe verdiğin anlama bağlı. Benim özgürlüğe verdiğim anlam hayatımı istediğim şekilde yaşayabilmek. Yaşayamasam bile buna bir çaba sarf edenblmek. O yüzden kendimi özgür hissediyorum.
Evet fazlasıyla özgür yaşadığımı düşünüyorum
Düsünüyorum. Belki tr yasasam düsünemezdim cunku oradaki örf adetler cok farkli.
Başkalarının özgürlüklerini kısıtlamadığım ölçüde evet özgür yaşıyorum.
Evet, istediğim ölçüde özgür yaşadığımı düşünüyorum.
Hayır sadece düşüncelerimde özgürüm yaptıklarım da degil
evet hiçbi sınırım yok ama bu sefer de benim canım bi şey istemiyor
Hayır buranın Türkiye olduğunu hiç unutmuyorum, benim özgürlüğüme Türkiye henüz hazır değil.
Hiç özgür değilim son 2 yıldır koala 🐨 gibi yaşayan bir çocuk doğurdum
Hayır. Kişisel olarak özgürüm ama maddi olarak değilim.
Maalesef hayır çünkü istediğim hayat tam anlamıyla bu değil ama tabi ki şükretmemek de yanlış olur
Hayır. Geçinmek için her gün aynı şeyleri yapmaya mahkum. Kafesteki kuş gibiyim 😢
Evet fazlasıyla beni bağlayan sadece hastalarım ve hastane onun dışında kimseye en ufak hesabım yok
Özgürlük mü? 8 - 5 çalışıp üstüne bankalara köle olmak
Düşünmüyorum istediğimi yapmaya calisaamda ablam sürekli şunu yapma hunu yapma diyor ve gerçektne cok sinirim bozuluyor kendisi kapalı diye hereksin kapalı giyinmesjni istiyo aynı sekilxe kocasida
Hayır engeller hep var
Bence özgürlük her istediğini her zaman yapabilmek değil. Diğer insanları rahatsız etmemek şartıyla kendi isteklerini geri plana atmadan yasayabilmektir.
Evet, benim bir sevgilim olsa iyi davranırdım ama.
Şefkat hanım, özgürlükten bahsini kelepçelenip bir mahkum gibi fanteziye kurban mı gitmek
Bu ülkede nereye yaşıyorsun...
Haklısın:(
Bence daha da özgür olabilirim ama ülke bu kadar izin veriyor
Sen sağlıktan anlıyor musun acaba? Benim sağlıkla ilgili bir sorum var da cevap verebilir misin
Evet özgür yaşadığımı düşünüyorum
Ailem kısıtlayıcı değil
Hayır düşünmüyorum ama halimden memnunum.
Evet düşünüyorum
Maddi kazancım olmadığı sürece özgür değilim
Çok özgürlük iyi bisey değil. Normal özgürüz
Ziyadesiyle özgürüm...
Hiç kimse özgür değil ne en alttaki ne en üstteki
Evet fazlasiyla
Maalesef :/ bağlandık istemeden sdfs
İstediğim kadar özgür değilim.
Olabildiğince özgürüm.
yeteri kadar özgür değilim :/
Türkiyede hiçbir kadın özgür değildir.
Belli sınırlar içinde özgürüz işte