Ne demiş Muazzez İlmiye Çığ ;

+ Ben 36 yaşında üniversite okumaya başladım , 40 yaşında üniversiteyi bitirdim. Ondan sonra hayata başladım.
Ne demiş Muazzez İlmiye Çığ ;

+ Ben 36 yaşında üniversite okumaya başladım , 40 yaşında üniversiteyi bitirdim. Ondan sonra hayata başladım.
Ne geç kalmışlardır vardır içimde belki ukde belki zamanı gelmedi bu denli sancı bu denli pervasız Bir hayattır kim bilir kendi öz vatanımızda garip bir kuş gibi kaldık belki de bu benim suçummu yoksa hayatın suçumu bilinmez geç kalmışlar kervanı gidip geçti belki arkasından baka kaldık yaşımız 31 bende bir yeni bir hayata başlıycam geçen pervasız üstüme düşen çığdan kurtulamadım ne suçum vardı ne de yanlışım hayatımı işimi elimden aldılar ana yurdumuzda bizi hiç ettiler neyliyeyim ben nere giderim vatanı koruyalım dedik vatan bizi dışarı attı ne suçumuz vardı ne hiç bir şey şimdi ben bu yaşta napayım ne paramız ne pulumuz var aç kaldık ana yurtta kendi öz vatanımızda yeni bir hayat görülür ufukta kim bilir neredeyim geç kalmışlıkmı hayatın vefasızlığımı
..
Evet ben hayata çok geç kaldım 35 yaşındayım hâlâ bir hayatım yok ailemle yaşıyorum işsizim bekarım asosyalim mesleğim yok işe giremedim çalışamadım sosyal hayatım olmadı gezemedim eğlenemedim hiç flörtüm sevgilim de olmadı gençliğim hep eve kapalı geçti senelerdir evden dışarı da çıkmıyorum hayatı hep kaçırdım kendimi herşeye geç kalmış hissediyorum
Haklısın zaten umutsuz inançsız değilim ama kendimi yetersiz güçsüz hissediyorum hayatı hep erteledim kendimi hep geri çektim eve kapandım gençliğimde hiçbir şey yaşayamadım başaramadım kazanamadım böylece yaşlanıyorum adım atamıyorum hayattan korkuyorum insanlardan utanıyorum çekiniyorum öz güvenim yok
Zamansal olarak değerlendirmeyi uzun zaman önce bıraktım.. Hiç bir şey için geç ya da erken değildir, o an olması gerekiyor ise o an gerçekleştirilebilir.. Zaman sadece rakamlardan ibarettir..
Mersi..
Evet
Geç aslında biliyor musun çünkü o duyguları vs her yaşta aynı hissedemezsin ve hayatına yansıtamazsın belki çok çok önceden bilip öğrenseydi hayal edemiceği kadar iyi olucaktı o alanda
Belki de doğru olan zamanda insanoğlu ölmüş olur böylelikle ortada doğru diye bir şey kalmaz
Asıl öldüğünü düşünürse insan ölmüş olmaz mı peki? Mesela Einstein okuldayken çok yaramazmış. Bir gün öğretmeni ona demiş ki annen yarın okula gelsin. Annesi gelince ona demiş ki öğretmen, bu çocuk okumaz alın okuldan. Eğer ailesi o öğretmeni dinlemiş olsaydı ya da Einstein o an benden olmaz diye inanmış olsaydı şu an Einstein diye birisi hiç var olmamış olabilirdi
O düşünce hadi böyle düşünüyüm diye ortaya çıkmıyor
Cevap
20Cevap
Geç kaldığımı düşünüyorum evet
Lütfen öyle düşünme
Kimse bu hayata geç kalmaz gadası sadece arkada kalır
40 yaşındayken kaç yılındaymış 1800 lü yıllar sanırım hayat öyle değil artık her şey çok hızlı para acilen kazanılması lazım bir telaş var yani teyzem geniş geniş takılmış bide özlü söz söylemiş 😂😂😂 te Allahım ya
Ne yaptığına ve ne beklediğine göre değişir. Bazılarının durumu için geç kalmadın yaa demek veya öyle düşünmek, avunmaktan başka bir şey değildir. Bazılarının durumuna göre de gerçekten geç değildir.
Hayata ortasından başladım, hep bir yerinde hissettim. Geç kalamıyorum. Geç kalmak güldürüyor beni. Geç kalmak insanların uydurduğu en kocaman palavralardan biri. Yanılgı.
Hiç öyle düşünmedim. Her şeyin zamanı var, o zaman geldiğinde oldu. Geç veya erken değil, bence tam olması gereken zamanda.
Tamam da herkes de o fırsat, sabır ve istikrar yok ki.
Artık geç mi diye soranlara güzel bir örneksin tebrik ederim.
Daha gençliğimin başındayım geç kaldığımı düşünmüyorum
3 sene önce Beyin ameliyatı geçirdim ve sol tarafım felç oldu Fizik Tedavi görüyorum Bu beni 3 yıl geriye attı 40 yaşındayım
Teşekkür ederim 🙏
Hayata başladı da finale gelmiş zaten
😀..
Birazcık hayata değilde bazı şeylere
Aksine çok hızlı bir giriş yaptıımmm ne gerek varsaaa
kaçan çok fırsatlar oldu ama hayatta hiçbir şey için geç kalınmış değildir
şu an kacsinki 40 ta mezun olmussun
daha baslamadim bile
hiç düşünmüyorum yaşıyorum hayatımı zevklerimi
22 yaşında okumaya başlamış.
hemde fazlasıyla 💃🏻
Hayır..
nereye varmak istiyorsun?
Evet
Hiçbir şey için geç değildir, geç kalmadık.
Normal
Ewt kesinlikle
Zamanı durduramayız
Kafasız bir kadındı
İlmiye
Muazzez İlmiye Çığ'ın biyografisini buraya yazmak isterdim ama Google a girsen zaten gösterir. Ayrıca neye göre böyle bir ithamda buludun. 40 yaşında okuldan mezun olmuş diye mi? Onu da bilemedim ama herkesin hayatı ve yaşantısı farklıdır. Hiç kimse aynı aileye doğmuyor. Aynı şartlarda değiliz yani.
Boş biriydi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?