Mutlu olmaktan korkan birini, aşka ikna edemezsin. - La Edri

Mutlu olmaktan korkan birini, aşka ikna edemezsin. - La Edri
Saçma değil.
Mutlu olup tekrar hayal kırıklığını yașamak istemeyenler mutlu olmaktan ya da heveslenmekten korkar.
Örnek vermek gerekirse, çok heves ettiğin bir şey olmuyor ve uzun süre acısını çekiyorsun.
O heves tekrar geldiğinde artık çektiğin acıyı düşündüğün için heveslenmekten korkup uzaklașırsın. Bu da böyle bir şey yani..
Saçma bir düşünce değildir.
Kırılacak yanının kalmamasıdır.
Başlangıcında getirdiği mutluluğun ilerleyen zamanda elinden alınmasına hazırlıklı olamamaktır.
Toparlanmaya çalıştığında verdiğin mücadeleye tekrar gücün olmamasıdır.
Aslında düşününce hem saçma hemde saçma değil😀. Bunun sebebi her mutlu olduktan sonra üzülmektir bence. Aslında mutlu olmak korkusu değil de yine mutlu oldum sonrasında üzüleceğim düşüncesi ve korkusu
Mutlu olunca Allah Allah diyorum bunun ardına ne olay başıma gelecekte zor durumu düşücem diyorum kendi kendime 😂 Güzel şeylere alışkın değil bu bünye
Cevap
11Cevap
Bence saçma bir düşüncedir evet
Saçma olup olmadığı tartışılır. Önemli olan bu duygunun üstüne gitmek ve yenmek. Mutlu olmaktan korkarak ve sadece mutsuzluğa odaklanarak iyi ve güzel bir hayat yaşamak çok zor.
Daha önceki travmalara baglı olarak belirsiz bir ruh halidir aslında ve kesinlikle aşılması gereken bir ruh halidir çözümü ise bana göre; bir ilişki örnek verecek olursak sizi mutsuz hissettiren her kim ve ne olursa olsun o kişi veya ortamdan uzak durmalısınız ve kabuğunuza çekilmek yerine o kabuğu kırmalısınız.
Korkmak değil de o mutluluğa alışmak bence kötü alışmamak gerekiyor çünkü ne zaman güzel ve iyi bir şeye alışsak hayat onu bizden çekip alıyor
Mutlu olmaktan korkmak mutsuzluğun ilk adımıdır bence sanki özgüven sorunu ve yalnızlık buna sebeb oluyor öyle düşünüyorum.
Korkaklık hiçbir ilişkide birsey getirmez cesareti olmayanlar için bu hayat cekilmez
Değildir ama büyüsü çabuk bozulur diye nazar değer diye düşünen çoktur.
Mutluluktan korkana kadar korkmam gereken daha başka duygularım var..
Biraz mutlu olsak hemen arkasından yetişir hüzün
Cemal Süreya
Mutlu olmaktan korkmaz kimse ama mutluluğun zirvesindeyken yere çakılma olasılığı yüzünden mutluluktan kaçanlar olabilir.
Cok mutlu olduğum gün mutlaka burnumdan gelir😃
Bilmukabele.
Değildir, mutlu olunca bilerek mutsuz olmaktan aşırıya kaçıp gerçeklere kör olmaktan korkar insan
Mutlu olunca kıskanılmaktan hasede uğrayıp kötülük görmekten korkuyoda olabilir
Mutlu olunca bilerek mutsuz edilmekten olacaktı
Psikolatca sadistce bir düşünce
Mutlu olmayı bilmek gerekiyor.
Mutluluktan korkmak bir nevi hastalıktır.
Yoo sacma degil issiz adam cok 😏
Bence değil
evet mantıksız
Çok saçma
Aşk mutlu etmez
Saçma tabi ki
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?