Sadece sinirlenince konuşabiliyorum yardım?

Aslında konu çok uzun kısaca bahsedeyim 5 sene önce yanlış bi teşhis koyuldu şizofreni diye sonra ilaçlar yan etki göstermeye başlayınca risk aldım dozajı düşürdüm baktım bir şey olmadı ilacı tamamen bıraktım. 2 senedir hiçbir ilaç kullanmıyorum tekrardan heyete girdim herhangi bir psikolojik problemim olmadığı kanaatine vardı heyetteki doktorlar ve raporum yüzde sıfıra çekildi 65 ten. Yaşım şu an 33 evliyim hiçbir problemin yok yan etki haricinde. Travicta 525 mg kullandım 3 sene boyunca ikinci yıldan itibaren Tardif diskinezi belirtileri ve konuşma bozukluğu başladı. İlacı bıraktıktan sonra konuşma bozukluğu gitt. Sadece tardif diskinesi (yüz ve ağızda istenmeyen ritim bozuklukları) kaldı. 8 ay önce Tardifle ilgili Üsküdar npi beyin hastanesinde derin tmu tedavisi aldım. 5 ay gayet iyiydim fazla bir şey belli olmuyordu mimiklerle ilgili. Sonra ne olduysa şeker bayramından sonra yavaş yavaş konuşma güçlüğü çekmeye başladım. İlk konuşma bozukluğum ilaçların beyin hücrelerine verdiği zarardan dolayı idi mimikle alakalı değildi. Şimdi ilaçları bıraktıktan sonra konuştum. Bu sefer de beyinsel değil tamamen sorun çene kaslarında olduğunu fark ettim ondan sebep konuşmakta güçlük çekiyorum kekemeye benzer. Ama nasıl oluyorsa ben de anlamıyorum sadece sinirlendiğimde çok rahat konuşuyorum ve bazen de hiç tanımadım biriyle ilk defa konuşurken rahat oluyorum. Bu rahatsızlıkla ilgili tedavi için konuşma terapistim var bir aydır diyafram nefes egzersizi yüz çene masaj çalışıyoruz tam düzelecek gibi oluyor sonra sil baştan. Şimdi bu rahatsızlıkta terapistimi de aşan şeyler var tardifle beraber çene kası rahatsızlığı da oluştu. Kesin tedavinin ne olduğunu bilsem oraya yönleneyim ama ne yapacağımı bilmiyorum. Üsküdar’a gitmek istiyorum tekrar ama orası da çok maliyetli. Hadi maliyetini geçtim tedavi sonuç da vermeyebilir öyle ihtimal de var. Çünkü Eğer problem Tardif diskinezinin tekrar etmesi ise iyileşme şansım %40. Kalıcı olma ihtimali de var. Uzmanlardan görüş bekliyorum saygılar

Sadece sinirlenince konuşabiliyorum yardım?